Klimatska kuharica
Riječ je o popularno znanstvenoj knjizi, knjizi recepata koja se tradicionalno pripremaju u Hrvatskoj i Sloveniji

U vremenima velikih sportskih uspjeha, političkih gibanja i loše vremenske prognoze dobro će nam doći jedna fina nova kuharica, koja će u svakom slučaju pozitivno djelovati na sve nas jer od stola sve počinje i završava.
Nedavno je zagrebački nakladnik Ljevak objavio zanimljivu knjigu, Klimatsku kuharicu, više autora, Sanje Tišme, Suzy Josipović Redžepagić, Ana-Marie Boromisa, Daniele Angeline Jelinčić i Mojce Vukovič u Biblioteci posebnih izdanja, na gotovo 200 stranica u lijepoj i privlačmnoj opremi.
Riječ je o popularno znanstvenoj knjizi, knjizi recepata koja se tradicionalno pripremaju u Hrvatskoj i Sloveniji.
Uz prikaz potrebnih namirnica i načina pripreme jela tu je i izračun emisije ugljikova dioksida koji nastaje pripremom svakog recepta.
Na taj način, ističe nakladnik, ukazuje se na opasnosti izazova klimatskih promjena i našeg utjecaja na promjenu klime.
Valja napomenuti kako se uz recepte nalaze i fotografije u boji različitih jela.
Novi komentar