Film
FESTIVALI

17. Tabor film festival najavio prve filmske goste i glazbena imena

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Filmski festival koji se daleko čuje, međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival objavio je svoje prve filmske goste te najavio dio ovogodišnjeg koncertnog… više »

NAJAVE

Okus cementa u kinima

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Okus cementa, izniman filmski esej o građevinskim radnicima iz Sirije koji žive između neba i zemlje, u začaranom krugu rušenja i gradnje, 25. svibnja stiže u kina diljem Hrvatske… više »

FILMOVI

Ciklus suvremenog mongolskog filma u KICu

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Od 13. 5. – 15. 5. 2019. godine, u Kulturno informativnom centru održat će se ciklus Suvremenog mongolskog filma. Na programu su četiri igrana i dva animirana filma snimljena u razdoblju od… više »

NAJAVE

Hrvatski filmovi na Animafestu 2019

objavljeno prije 8 mjeseci i 17 dana

Iako je hrvatski animirani film desetljećima postojano prisutan i nagrađivan na međunarodnoj sceni, za domaće autore svih generacija sudjelovanje na Animafestu oduvijek je predstavljalo… više »

FILMOVI

Kultni film "Nula iz vladanja" Jeana Vigoa u MM centru

objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana

Projekcija filma  Nula iz vladanja  francuskog redatelja i scenarista Jeana Vigoa održat će se u petak, 10. svibnja u 20:00. Ulaz je besplatan. Film se… više »

TJEDNI PROGRAM

Nastavak ciklusa Nova filmska produkcija u kinu Kinoteka

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Od 7. do 11. svibnja u kinu Kinoteka gledamo izbor aktualnih filmova iz europske i američke produkcije. Tako se na ovotjednom repertoaru nalaze Kavalir s pištoljem s Robertom… više »

12. SFF

Posljednji film Agnes Varde otvara 12. Subversive Film Festival

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

U bogatom popratnom filmskom programu ovogodišnjeg Subversive Film Festivala izdvajaju se programi posvećeni nezamjenjivim filmskim ikonoklastima koji su nas nedavno napustili ‒… više »

TJEDNI PROGRAM

Novi hrvatski film i Dani smijeha u kinu Kinoteka

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

U sklopu programa Novi hrvatski film u kinu Kinoteka ovaj tjedan gledamo tri recentna domaća ostvarenja: Mali, Posljednji Srbin u Hrvatskoj i omnibus Duboki rezovi, dok 2. Dani smijeha u… više »

COOL

2. Dani smijeha u Kino mreži posvećeni filmovima Charlieja Chaplina

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

U godini u kojoj se obilježava 130 godina od njegova rođenja, novo izdanje filmske manifestacije Dani smijeha u Kino mreži posvećeno je najvećoj zvijezdi nijemog crno-bijelog filma,… više »

TJEDNI PROGRAM

Ciklus filmskih klasika s poznatim glazbenim temama

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

U ovotjednom kratkom ciklusu „Glazba na filmu - stara škola" gledamo filmove iz 50-ih i 60-ih godina s prepoznatljivim glazbenim temama: Rio Bravo, Pjevajmo na… više »

KAOS

Grad Zagreb ipak zatvara kino Europa

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Kao odgovor na zamolbu koju smo 11. travnja uputili Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada da kino Europa nastavi s radom dok ne počne obnova, stigao nam je dopis kojim se… više »

FESTIVALI

12. Subversive Film Festival: U potrazi za analognim vremenom

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

U sklopu 12. Subversive Festivala održat će se i 12. izdanje Subversive Film Festivala i to od 5. do 12. svibnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac, KIC te MSU. Uz više od 50… više »

CIKLUS

Stanlio i Olio u kinu Kinoteka

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Od utorka, 16. travnja do utorka, 23. travnja u kinu Kinoteka gledamo odabrane naslove najslavnijeg komičarskog dvojca u povijesti filma: smušenog mršavka Stana Laurela i… više »

FESTIVALI

12. Subversive Film Festival se bliži

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Europa na rubu, tema je ovogodišnjeg 12. Subversive Festivala koji će se održati od 5. do 18. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija uz natjecateljski (nagrada Wild Dreamer) i… više »

PRIJAVITE SE!

Radionice video produkcije i montaže u Šesnaestici

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) od 29. i 30. travnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i… više »