Film
NAJAVE

Eksperimentalni video Helene Schultheis Edgeler u MM centru

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Razgovor i projekcija video radova umjetnice Helene Schultheis Edgeler održat će se u petak, 24. svibnja u MM centru u 20:00. Ulaz na program je besplatan! Program: The Man Without a… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka u znaku Brazila

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

U suradnji s Veleposlanstvom Brazila u Hrvatskoj kino Kinoteka od 21. do 25. svibnja ugošćuje 10. Tjedan suvremenog brazilskog filma i donosi pet filmskih naslova s potpisom brazilske… više »

FESTIVALI

8. Tjedan turskog filma u kinu Europa

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Osmi po redu Tjedan turskog filma održat će se 21. - 26. svibnja u kinu Europa, u samom srcu Zagreba. Program počinje 21. svibnja u 19 sati projekcijom filma Sezona lova redatelja… više »

JAVITE SE!

Filmaktiv otvorio prijave za radionicu doku reportaže

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

U četvrtak, 30. svibnja, započinje novi program Filmaktiva naziva Doku reportaža. Riječ je o dvotjednoj edukaciji na kojoj će polazinici proći sve segmente dokumentarne reportaže koristeći… više »

ANIMAFEST

Odabrana dva hrvatska filma za natjecanje studentskog filma

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Natjecanje studentskog filma, ističu iz Animafesta, iz godine u godinu obilježeno je radikalnošću, snažnim bojama i upotrebom svih dostupnih tehnika 2D i 3D animacije, kao i često… više »

KINO PROGRAM

Opus: Joel Coen i Ethan Coen

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Novi tjedan u kinu Kinoteka proteći će u znaku najpoznatije braće među američkim filmašima. Njihovo stvaralaštvo sinonim je za filmove koji odaju počast klasičnim američkim… više »

FESTIVALI

17. Tabor film festival najavio prve filmske goste i glazbena imena

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Filmski festival koji se daleko čuje, međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival objavio je svoje prve filmske goste te najavio dio ovogodišnjeg koncertnog… više »

NAJAVE

Okus cementa u kinima

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Okus cementa, izniman filmski esej o građevinskim radnicima iz Sirije koji žive između neba i zemlje, u začaranom krugu rušenja i gradnje, 25. svibnja stiže u kina diljem Hrvatske… više »

FILMOVI

Ciklus suvremenog mongolskog filma u KICu

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Od 13. 5. – 15. 5. 2019. godine, u Kulturno informativnom centru održat će se ciklus Suvremenog mongolskog filma. Na programu su četiri igrana i dva animirana filma snimljena u razdoblju od… više »

NAJAVE

Hrvatski filmovi na Animafestu 2019

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Iako je hrvatski animirani film desetljećima postojano prisutan i nagrađivan na međunarodnoj sceni, za domaće autore svih generacija sudjelovanje na Animafestu oduvijek je predstavljalo… više »

FILMOVI

Kultni film "Nula iz vladanja" Jeana Vigoa u MM centru

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Projekcija filma  Nula iz vladanja  francuskog redatelja i scenarista Jeana Vigoa održat će se u petak, 10. svibnja u 20:00. Ulaz je besplatan. Film se… više »

TJEDNI PROGRAM

Nastavak ciklusa Nova filmska produkcija u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Od 7. do 11. svibnja u kinu Kinoteka gledamo izbor aktualnih filmova iz europske i američke produkcije. Tako se na ovotjednom repertoaru nalaze Kavalir s pištoljem s Robertom… više »

12. SFF

Posljednji film Agnes Varde otvara 12. Subversive Film Festival

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

U bogatom popratnom filmskom programu ovogodišnjeg Subversive Film Festivala izdvajaju se programi posvećeni nezamjenjivim filmskim ikonoklastima koji su nas nedavno napustili ‒… više »

TJEDNI PROGRAM

Novi hrvatski film i Dani smijeha u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

U sklopu programa Novi hrvatski film u kinu Kinoteka ovaj tjedan gledamo tri recentna domaća ostvarenja: Mali, Posljednji Srbin u Hrvatskoj i omnibus Duboki rezovi, dok 2. Dani smijeha u… više »

COOL

2. Dani smijeha u Kino mreži posvećeni filmovima Charlieja Chaplina

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

U godini u kojoj se obilježava 130 godina od njegova rođenja, novo izdanje filmske manifestacije Dani smijeha u Kino mreži posvećeno je najvećoj zvijezdi nijemog crno-bijelog filma,… više »