Film
15. ZAGREBDOX

Poznati o poznatima u novom ZagrebDoxovom posebnom programu

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

U filmovima obuhvaćenim posebnim programom ZagrebDoxa (24. 2. - 3. 3., Kaptol Boutique Cinema) Poznati o poznatima neki od najzvučnijih autora i dokumentarista današnjice okreću svoje… više »

NAJAVE

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji održat će se 21. i 22. veljače u zagrebačkom muzeju Mimara i u prostorima Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR).… više »

ZAGREBDOX

Predstavljen natjecateljski program 15. ZagrebDoxa

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Na 15. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati u kinu Kaptol Boutique Cinema od nedjelje, 24. veljače do nedjelje, 3. ožujka, gledatelje… više »

RAZMIŠLJANJA

Ex-yu kinematografija: koprodukcijama do Berlinala

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Još jedan Berlinale, 69. po redu, se zahuktava. Od četvrtka, 7. veljače, kada je festival otvoren filmom danske redateljice Lone Scherfig „Ljubaznost stranca" pa do 17.2. kada… više »

NAGRADE

The Favourite favorit za BAFTA-u

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Film "The Favourite" redatelja Yorgosa Lanthimosa u nedjelju bi na dodjeli najprestižnije britanske nagrade BAFTA-e mogao osvojiti najviše nagrada, a ima i najviše… više »

ZAGREBDOX

Stanje stvari: filmovi o hrabrim ženama, kapitalizmu i pustinjacima iz sibirske šume

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Službeni program Stanje stvari gledateljima daje uvid u poznate ili manje poznate događaje, nudi zanimljive i nove poglede na brojne društvene fenomene, a njegove dokumentarne priče… više »

KINO PROGRAM

Kino Kinoteka do kraja veljače ugošćuje kandidate za nagradu Oscar

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Ciklus kandidata za nagradu Oscar počinje u subotu, 9. veljače projekcijom filma s deset nominacija za Oscara, Miljenica Yorgosa Lanthimosa, koji nas vraća u život jedne od… više »

FESTIVALI

4. KinoKino otvara hrvatski znanstveno-fantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino održat će se u zagrebačkom kinu Europa od 20. do 24. veljače. Festivalski program na konferenciji za… više »

ZAGREBDOX

Dokumentarci sa Sundancea, Berlinalea i Trsta na ZagrebDoxu

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Nekoliko sjajnih dokumentaraca uvrštenih u programe uglednih međunarodnih filmskih festivala kao što su Sundance, Berlinale i Trst gledamo i na ovogodišnjem ZagrebDoxu.… više »

KINO PROGRAM

Novi hrvatski filmovi u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Tjedan u kinu Kinoteka započinje u utorak, 5. veljače dramom Sam Samcat u režiji našeg kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića. Marko (Rakan Rushdaiat) gotovo nikada nije… više »

ZAGREBDOX

Biografski dox – od teniskog genija McEnroea do pop-zvijezde Kate Nash

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Filmovi uvršteni u službeni program Biografski dox gledateljima daju zanimljiv uvid u živote iznimnih pojedinaca čija postignuća, hrabrost ili aktivizam inspiriraju ljude diljem… više »

KINO PROGRAM

Opus holivudske legende Petera Bogdanovicha u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Kino Kinoteka svoj ovotjedni program posvećuje filmovima poznatog američkog redatelja, scenarista, producenta i kritičara, jednog od glavnih predstavnika novog Hollywooda, Petera… više »

ZAGREBDOX

Ovi dokumentarni filmovi nominirani su za Oscara i BAFTA-u, a uskoro ih gledamo na ZagrebDoxu

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

U programe ovogodišnjeg ZagrebDoxa uvršteno je čak šest dokumentarnih filmova u utrci za prestižne nagrade Oscar i BAFTA. Ravno s liste nominiranih za nagradu Oscar u… više »

EHHH...

Sumrak hrvatskog filma u kinima

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Prošle godine u hrvatskim je kinima bilo dva posto više gledatelja nego godinu prije, a najgledanija je bila biografija Freddieja Mercuryja i grupe Queen - 'Bohemian Rhapsody'… više »

PRIKLJUČITE SE!

Kreće novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb, tradicionalne početničke radionice scenarija, režije, snimanja i montaže, počinje u utorak, 12. veljače uvodnim predavanjem u kino… više »