Film
PRIJAVITE SE!

Prva ovogodišnja Filmska škola Kinokluba Zagreb

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Prva ovogodišnja Filmska škola Kinokluba Zagreb (KKZ), početnička radionica pisanja scenarija, režije, snimanja i montaže počinje 11. veljače, a prijave se primaju do 7.… više »

KINO PROGRAM

Kultni petak predstavlja Liquid Sky – remek-djelo američkog undergrounda

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

S remek-djelom američkog undergrounda Liquid Sky u petak, 31. siječnja počinje  Kultni petak, poseban program kina Kinoteka namijenjen filmofilima pustolovna duha… više »

PRIJAVITE SE!

Otvorene prijave za drugi ciklus Fimske naSTAVe

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Prvi dio zimskog ciklusa Filmske naSTAVe u kinu 'Tuškanac' je završio te su otvorene prijave za drugi dio koji će se održati u veljači. Tijekom četiriju subota u veljači učenici… više »

KINO PROGRAM

Filmski ciklus Sablasti kolonijalizma u Dokukinu

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Pola stoljeća nakon što su afričke zemlje zbacile kolonijalne vladare i proglasile neovisnost, nasljeđe kolonijalizma i imperijalizma i dalje definira život kontinenta. U sklopu… više »

FESTIVALI

Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma XII

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Dva tematski povezana izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma pod naslovom KINOSRAZ! FILM + MOĆ otvaraju i zatvaraju filmski segment širokog programskog pravca DOBA MOĆI… više »

PREMIJERE

'GLAS', novi film Ognjena Sviličića premijerno prikazan sinoč u CineStaru Zagreb

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Nakon premijera u Splitu i Osijeku, novi film Ognjena Sviličića, GLAS, predstavljen je premijerno sinoć zagrebačkoj publici u CineStaru Zagreb - Branimir mingle mallu! Premijeri je nazočio… više »

KINO PROGRAM

Retrospektiva Nicholasa Raya u kinu Tuškanac

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Od srijede, 22. siječnja do ponedjeljka, 27. siječnja u kinu Tuškanac održava se retrospektiva Nicholasa Raya, u sklopu koje ćemo prikazati devet filmova ovog velikog američkog… više »

FESTIVALI

Cate Blanchett predsjednica žirija 77. venecijanske Mostre

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Dvostruka oskarovka, australska glumica Cate Blanchett predsjedat će 77. po redu međunarodnim Filmskim festivalom u Veneciji koji će se održati od 2. do 12. rujna, izvijestili su u četvrtak… više »

KRITIKA

Dnevnik Diane Budisavljević najbolji film u 2019.

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodijelilo je filmu "Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice i scenaristice Dane Budisavljević svoju godišnju nagradu Oktavijan za najbolji… više »

NAJAVE

Program posvećen Federicu Felliniju u Laubi

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Motovun Film Festival i Talijanski institut za kulturu u Zagrebu slave 100 godina Federica Fellinija programom koji će se održati u zagrebačkoj Laubi u subotu, 18. siječnja. Program: 18:00 -… više »

NAJAVE

Queer MoMenti se vraćaju na veliko platno

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Filmski program Queer MoMenti udruge Domino, u suorganizaciji s Kulturno-informativnom centrom Zagreb, nastavlja se 22. siječnja, s adresom u Preradovićevoj ulici 5, premijernim prikazivanjem… više »

SJAJNO!

Spike Lee predsjednik žirija u Cannesu

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Američki redatelj Spike Lee (62) predsjedat će žirijem ovogodišnjega Filmskog festivala u Cannesu, koji će se održati od 12. do 23. svibnja, objavili su organizatori. … više »

ZAGREBDOX

16. ZagrebDox: nova lokacija i novi termin

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox već godinama uspješno transformira Zagreb u središte recentne dokumentarne filmske produkcije i tako publici omogućuje… više »

DOKUKINO

Zagrebačka premijera 'Carmine Street Guitars'

objavljeno prije 7 mjeseci

U petak, 17. siječnja u Dokukinu KIC održat će se zagrebačka premijera filma Carmine Street Guitars. Ova šarmantna i dirljiva posveta rock ikonografiji donosi priču o malenom glazbenom… više »

KINO PROGRAM

Na drugi pogled predstavlja “Studio 54: redateljska verzija”

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka ne propustite prvo izdanje novog filmskog programa Na drugi pogled. Riječ je o posebnom programu posvećenom filmovima koji su u vrijeme svoga nastanka previđeni,… više »