Film nema prethodne stranice
KRATKI UTORAK

Poezija u slikama Aleksandra Sokurova - 1. dio

objavljeno prije 17 sati i 47 minuta

Aleksandar Sokurov, vjerni nastavljač tradicije umjetničkog stila svog mentora Andreja Tarkovskog, u karijeri dugoj 40 godina dosad je snimio preko 60 što kratkih, što dugih… više »

FESTIVALI

DA! Festival 2021. - online

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Studentski projekt DA! Festival predstavlja radove studenata umjetničkih fakulteta, a sastoji se od izložbe, radionica i predavanja. Festival se održava online, a trajat će do 24. siječnja.… više »

COOL

Hrvatski crtić u utrci za Oscara

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

"Kao što me iznenadilo kada su film primili u konkurenciju festivala u Annecyju jer sam smatrao da je težak i dug, tako me i ova vijest iznenadila. Prijava je bila ideja mog… više »

KINO

Suptilna komika Jacquesa Tatija u kinu Tuškanac

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Kino Tuškanac nastavlja s radom programom filmova Jacquesa Tatija. Od srijede, 20. siječnja, do ponedjeljka, 25. siječnja, bit će prikazani filmovi Moj ujak (1958), Praznični… više »

KINOTEKA

Tjedan u Kinoteci - snježne pustolovine

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Filmski ciklus inspiriran zimom nastavlja se sa Snježnim pustolovinama. Na rasporedu je Pomahnitali vlak, napeti akcijski triler Andreja Končalovskog o dvojici odbjeglih zatvorenika koji se… više »

FILMOVI

Korona desetkovala Hollywood

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Prema istraživačkoj tvrtki Comscore prikazivanje filmova na području Sjeverne Amerike u 2020. je donijelo 2,2 milijarde dolara, a godinu ranije 11,4 milijarde dolara. Prihod ostvaren… više »

FILMOVI

Novi filmovi na kinoeuropa.hr

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Corpus Christi prošlogodišnji je poljski kandidat za Oscara za najbolji strani film, a donosi priču o mladom Danielu koji doživljava duhovnu transformaciju u omladinskom… više »

NOVOSTI

Kino Istra - projekt Motovun Film Festivala kreće OnLine

objavljeno prije 10 dana i 14 sati

Projekt je usmjeren svima - i roditeljima i djeci, sve s ciljem da podsjetimo na vremena kad su kina bila voljena i važna. Uz pomno izabrani filmski program, a u pripremi su posebna… više »

NAGRADE

Nagrada filmu F20 na festivalu na Malti

objavljeno prije 11 dana i 18 sati

U filmu 'F20'  je riječ o mladoj djevojci Martini koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog… više »

POMOĆ

Potrebna pomoć za Kino klub Sisak

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili područje Petrinje, Siska i Gline uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih… više »

FILM

Novo izdanje 'Filmoškolaca'

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) objavio je novosti i događanja u području filmskog obrazovanja i filmske pismenosti, filmskih sadržaja za djecu i mlade te filmskog stvaralaštva… više »

NAJAVE

Ciklus zimskih online Frooom! majstorskih filmskih radionica

objavljeno prije 16 dana i 13 sati

Od 11. do 15. siječnja 2021. djeca i mladi iz čitave Hrvatske mogu se uključiti u fantastičnu zabavu u majstorskoj scenarističkoj radionici s Anitom Čeko, zavrzlame majstorske montaže s… više »

FILMOVI

Viva Activa - duh Hannah Arendt

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Ulazak u novu, 2021. godinu, Restart obilježava novim filmovima na platformi volimdokumentarce.net. Zajednička im je tema politički i društveni angažman dvije izuzetne ličnosti,… više »

TABOR FF

Otvorene prijave za filmove 19. izdanja Tabor Film Festivala

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival pozvao je sve zainteresirane autore i autorice da prijave svoje filmove na 19. festivalsko izdanje i pridruže se taborskoj… više »

FILMOVI

Pregled filmske 2020. – teška godina

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Godina koju smo noćas ispratili na velike je kušnje stavila i filmsku industriju. Publika često nije smjela u kina, novi naslovi mahom se nisu mogli snimati. Pojedini festivali ipak su… više »