Film nema prethodne stranice
KINOTEKA

Tjedan u Kinoteci: Stigao je Stric

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Kontraplan je diskurzivni program kina Kinoteka, u kojem se o popularnim filmskim naslovima i temama razgovara iz perspektive srodnih disciplina. Tema novog izdanja je francuska književnica… više »

KONTRAPLAN

Annie Ernaux na velikom ekranu

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Kontraplan je diskurzivni program kina Kinoteka, u kojem se o popularnim filmskim naslovima i temama razgovara iz perspektive srodnih disciplina. Tema sljedećeg izdanja Kontraplana (28.11. u… više »

KINOTEKA

Trokut tuge u Kinoteci

objavljeno prije 18 dana i 3 sata

Sa svojim upečatljivim izgledom i izvođačkim talentom, David Bowie bio je esencija karizmatičnosti. Stoga nije ni neobično da je u filmu često igrao uloge karizmatičnih pojedinaca, koji su… više »

BRAVO

Kinoteka ušla u Europa Cinemas

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

Kino Kinoteka ima posebno mjesto na zagrebačkoj kulturnoj sceni, a primanje u članstvo mreže Europa Cinemas dokazuje da je program kina i međunarodno relevantan. Sretna sam da je naš… više »

FILM

Premijera filma "Nebesa" u režiji Srđana Dragojevića na HBO Maxu

objavljeno prije 22 dana i 11 sati

Tri priče o utjecaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicijskom periodu smještene su u 1993., 2001. i 2026. godinu. Pojava čuda odgovor je kolektivne svijesti na promjene… više »

Završio 16. PSSST! Festival nijemog filma

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Ocjenjivački sud natjecateljskog programa u sastavu Karla Lončar, Božidar Trkulja, Ante Zlatko Stolica nagradu Veliki Brcko dodijelio je filmu SOK / JUICE, Mona Keil (2022), Njemačka,… više »

FILMOVI

Premijera novog hit filma "Ne brini, draga"

objavljeno prije 28 dana i 10 sati

Redateljica je Olivia Wilde, koja ujedno i glumi u filmu, uz Florence Pugh, Harryja Stylesa, Gemmu Chan, KiKi Layne i Chrisa Pinea. U ostalim ulogama su Nick Kroll, Sydney Chandler, Kate… više »

FILMOVI

Vatra i benzin u Galaksiji Bowie

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Osamdesetih godina David Bowie počeo je koketirati s dance i disco glazbom, a Cat People (Putting Out Fire) jedan je hitova koji su obilježili taj dio njegove glazbene i filmske karijere.… više »

FESTIVALI

Zlatna kolica ZFF-a pripala pakistanskom filmu "Joyland"

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

U svom govoru direktor Festivala Boris T. Matić pozvao je publiku da, umjesto minutom šutnje, gromoglasnim pljeskom oda počast preminulom kolegi i prijatelju,… više »

FILMOVI

Fantastični svjetovi Guillerma del Tora

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Retrospektivu filmova Guillerma del Tora će u srijedu u kinu Tuškanac otvoriti Panov labirint (2006), jedan od vrhunaca njegova opusa. Nagrađivani film je do tad neviđenom… više »

ZFF

20. Zagreb Film Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Naglasak je glavnog programa kao i uvijek na debitantskim i drugim filmovima autorica iz cijeloga svijeta, a posebnost rođendanskog izdanja jest rekordan broj prvijenaca domaćih autora.… više »

FESTIVALI

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival 2022.

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

"Začudo, gledanje velikog broja filmova nije uvijek lako. Ipak, ljepota pronalaska filma koji će vas oduševiti nepatvorenom čarolijom u kojoj se filmska umjetnost isprepliće drugim… više »

ZFF

Počinje 20. ZFF

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U nedjelju, 23. listopada zagrebačka će jesen ponovno zasjati srebrnim filmskim sjajem - u kinu SC otvara se jubilarno izdanje Zagreb Film Festivala. Ovogodišnji ZFF u 8 dana… više »

DOKUKINO

Druga strana mode, perverzije i ljepote

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Za novi ciklus u Dokukinu KIC nije važno čini li odijelo čovjeka koliko čovjek koji čini odijelo. U fokusu je ono što odjeća govori o nama, sustavu u kojem živimo i… više »

NAJAVE

Princess Chelsea premijerno u Hrvatskoj!

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Chelsea Nikkel dolazi iz Aucklanda gdje je bila članica bendova The Brunettes i Teenwoolf, a povremeno nastupa i u The Cosbys and Disciples of Macca, u kojem obrađuju… više »