Film nema prethodne stranice
NAJAVE

Okupirani gradovi u Kinoteci

objavljeno prije 19 sati i 27 minuta

Ciklus Okupirani gradovi sljedeći je tjedan posvećen pričama o otporu. Prvi na rasporedu je Rim, otvoreni grad, klasik Roberta Rosselinija o talijanskom pokretu otpora u zadnjim danima Drugog… više »

19. ZFF

Mreža festivala Jadranske regije na 19. ZFF-u

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Program donosi šest recentnih europskih ostvarenja prikazanih i nagrađenih na posljednjim izdanjima filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Sundanceu. U cilju promocije zajedničkog… više »

FILMOVI

Doku-hitovi na vikend repertoaru Dokukina

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Ovoga tjedna na programu Dokukina KIC su dva zanimljiva dokumentarna naslova koja ne prestaju osvajati nagrade i kritičke hvalospjeve: neponovljivi Agent… više »

FILMOVI

Retrospektiva filmova Alfonsa Cuaróna u kinu Tuškanac

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Retrospektiva Alfonso Cuarón između Meksika i Hollywooda donosi autorove filmove snimljene u Meksiku, ali i njegove hollywoodske produkcije. Kino Tuškanac program otvara… više »

FILMOVI

Još jedna runda i alkoholizam na filmu

objavljeno prije 5 dana i 14 sati

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, umanjuje probleme i povećava… više »

WOW!

Svjetska premijera - restaurirani Devet krug

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

U srijedu, 13. listopada, u kinu Kinoteka održat će se svjetska premijera digitalno restaurirane verzije klasika Franca Štiglica Deveti krug. Smještena na početak Drugog… više »

FILMOVI

4. Berlinale Special

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Bogatu filmsku jesen obilježit će četvrti po redu Berlinale Special koji od 14. do 17.10. u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien u zagrebačko kino Tuškanac donosi… više »

FESTIVALI

Završava Subversive festival i dijele se nagrade

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

Filmski program 14. Subversive Festivala ulazi u ovogodišnje finale uz večerašnju dodjelu nagrada Wild Dreamer za najbolje filmove dokumentarne i igrane konkurencije u… više »

BRAVO

'Tereza37' hrvatski je kandidat za Oscara

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika svake godine bira dugometražni film koji će biti predstavnik Hrvatske u natjecanju za nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i… više »

FILMOVI

28. Tjedan češkog filma

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

U ponedjeljak se u zagrebačkom kinu Tuškanac otvara 28. Tjedan češkog filma i to biografskom dramom Havel (2020) suscenarista i redatelja Sláveka Horáka. Naslovnu… više »

FILMOVI

Senzorne projekcije dostupne diljem Hrvatske

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Pod motom "kino za sve i dostupno svima", na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji… više »

FESTIVALI

Bliži se 19. Zagreb Film Festival

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

Približava se velika filmska avantura koju će 19. godinu zaredom prirediti Zagreb Film Festival. Kino SC, kino Tuškanac, Teatar &TD i Urania te HUB385, kao i online platforme… više »

KINOTEKA

Okupirani gradovi: Život za vrijeme okupacije

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Raznolikost i nepredvidljivost ljudske prirode do izražaja najviše dolazi u izvanrednim okolnostima. Stoga nije neobično da filmski autori inspiraciju za svoje priče često pronalaze u… više »

FESTIVALI

Otvoren 14. Subversive Film Festivala

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

Svečanom projekcijom nagrađivanog domaćeg dokumentarca Tvornice radnicima Srđana Kovačevića u nedjelju navečer u zagrebačkom kinu Tuškanac otvoreno je 14. izdanje… više »

FILMOVI

Hrvatski filmovi na festivalu CinEast

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Filmovi će se prikazati u različitim sekcijama, a jedan od njih dio je glavnog natjecateljskog programa - "Murina"  Antonete Alamat Kusijanović konkurira za Grand Prix festivala te za… više »