Film
FESTIVALI

General ostao bez Arena, Dnevniku Diane Budisavljević Zlatna arena za najbolji film

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Objavljeni su i dobitnici ovogodišnjeg Pula Film Festivala. Zlatnu arenu osvojio je film 'Dnevnik Diane Budisavljević' Dane Budisavljević, dok film Antuna Vrdoljaka 'General' nije… više »

FESTIVALI

22. MFF - festival koji slavi slobodu i različitost

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Još samo nekoliko dana je do početka 22. Motovun Film Festivala. U pet dana, od 23. do 27. srpnja na motovunskom brdu bit će prikazano 70 filmova uz bogat popratni… više »

NOVOSTI

Motovun Film Festival gostuje u Buzetu

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Uoči skorašnjeg početka Motovun Film Festival od 18. od 21. srpnja gostuje u Buzetu, s projekcijama nekih od najboljih europskih dječjih filmova ove sezone, ali i s motovunskim… više »

NAJAVE

Motovun Film Festival posebnim programom upozorava na rast populizma

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Još donedavno populisti su osvajali najviše osam posto glasova na izborima, dok danas svaki četvrti birač u Europi daje glas populističkim strankama. Streloviti uspon… više »

NAPOKON

Robert de Niro otvara filmski studio u New Yorku

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Drugi pokušaj američkog glumca Roberta de Nira da u New Yorku otvori veliki filmski studio zasad teče glatko, piše New York Times. Zajedno sa sinom Raphaelom i još… više »

SUPER

Počinje Ljeto u Mreži

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

U kinima diljem obale i kopna gledamo dobitnika Grand Prixa ovogodišnjeg Animafesta, Ruben Brandt, kolekcionar Milorada Krstića, danski kino hit Skockani nindža Andersa Matthesena i… više »

BRAVO

Motovun je festival bez jednokratne plastike

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Jednostavna računica prošlogodišnjeg izdanja Motovuna dovela je do frapantnog podatka: plastičnim čašama koje su potrošene svaki dan bi se mogao izgraditi toranj… više »

POČINJE!

Otvara se 66. Pulski filmski festival

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Sve je spremno za ovogodišnje 66. izdanje Pulskog filmskog festivala i za večerašnje otvaranje kojem će nazočiti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, pod čijim se… više »

DOĐITE

Mačke i maneštra u Art Parku u nedjelju kao predigra Motovun Film Festivalu

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Vrlo intenzivna ovogodišnja motovunizacija došla je do završne faze. Posljednje zagrijavanje za Motovun Film Festival održat će se u zagrebačkom Art Parku… više »

NAJAVE

ZFF s odabranim filmovima gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Islandskim filmskim hitom "Halla ide u rat" u utorak, 16. srpnja Zagreb Film Festival počinje svoje gostovanje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, s odabranim filmovima iz svoje… više »

RESTART

Doksi na godišnjem – vikend besplatnog gledanja filmova

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Ovaj vikend dokumentarci odlaze na godišnji odmor i ostavljaju vrata Restartove online videoteke širom otvorena. Tijekom subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja, više od… više »

NAJAVE

Ljeto u Mreži uz vrhunske animirane filmove

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

U najfjakastijem i najvrelijem dijelu ljeta, od 15. srpnja do 15. kolovoza, u sklopu Ljeta u Mreži gledamo vrhunske europske animirane filmove, ali i jedan Disneyjev klasik žanra. Tako na… više »

FESTIVALI

FZFF na dvije lokacije nudi sjajan program

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Ljetna pozornica Tuškanac postala je premala za sve ljubitelje žanrovskog filma! Zbog toga zagrebačka publika do kraja Fantastic Zagreb Film Festivala može uživati i u filmovima u Kinu… više »

22. MFF

Motovun film festival spaja ozbiljne i opuštenije teme

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Iznimni, svježi, potresni, duhoviti - ali uvijek pod motom slavlja slobode i različitosti, riječ je o filmovima koji će biti prikazani na 22. Motovun film festivalu. Dvadeset dugometražnih i… više »

NAJAVE

Fantastic Zagreb i u kinu Tuškanac

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Ljubitelji žanrovskog filma i zagrebačka publika u velikom su broju pohodila prva četiri dana 9. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala uživajući u kultnim klasicima Dina pješčani… više »