Film
ČESTITAMO

Dnevnik Diane Budisavljević najbolji na festivalu u Jeruzalemu

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević osvojio je nagradu za najbolji dugometražni film u međunarodnoj konkurenciji Jerusalem Jewish Film Festivala, što je… više »

KINO PROGRAM

“Parazit”, “Svjetionik” i “Tuga i slava” na repertoaru

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Do kraja siječnja u kinu Kinoteka ne propustite pogledati tri aktualne svjetske filmske uspješnice okupljene pod programskom linijom Noviteti: provokativnu južnokorejsku crnu komediju… više »

NAJAVE

Filmske žurke: pogledajte kako se tulumarilo kroz povijest filma

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Novu sezonu u kinu Kinoteka 7. siječnja otvaraju Filmske žurke, tematski ciklus sastavljen od filmova u kojima izlasci, tulumi i zabave predstavljaju važan motiv ili okosnicu… više »

KINO

Laureat Sundancea “Medena zemlja” u hrvatskim kinima

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Jedan od najvećih dokumentarnih hitova godine, film Medena zemlja koji kroz priču o skromnoj medarici iz Sjeverne Makedonije otkriva temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi,… više »

KINO PROGRAM

Božić na Suncu: Ne propustite božićne filmove u kojima lampice svjetlucaju na + 40

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Ciklus Zimske priče za svoj kraj donosi tri božićna filma u kojima lampice svjetlucaju na +40. Ukoliko biste zimske blagdane radije proveli pod vrelim Suncem, od 2. do 4. siječnja kino… više »

2019.

Filmska 2019. u brojkama i slovima

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Na redovitom kino repertoaru u 2019. bilo je 12 hrvatskih dugometražnih igranih filmova, domaći uratci redoviti su na međunarodnim festivalima, no ova će se godina u filmskim krugovima… više »

COOL

HAVC organizira online filmski maraton

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

U suradnji s filmašima na adresi www.havc.hr od 25. prosinca do 6. siječnja prikazat će se šest domaćih kratkih filmova različitih rodova. Od igranih filmova tu su 'U… više »

NAGRADE

Tihana Lazović najbolja glumica na LIFFT India Filmotsav

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Hrvatska glumica Tihana Lazović osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu na festivalu svjetskog filma LIFFT India Filmotsav, za ulogu u filmu "Aleksi", što je tom filmu dosad… više »

KINO PROGRAM

Zimske priče u Kinoteci

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

U sklopu ciklusa Zimske priče koji na velikom platnu objedinjuje filmove zimske ikonografije ili teme, 27. i 28. prosinca u kinu Kinoteka družimo se s gremlinima, malim, neobičnim monstrumima… više »

NAJAVE

Blagdanska romansa u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Zimske priče naziv je filmskog ciklusa koji u kino Kinoteka do 4. siječnja donosi odabrane filmske naslove koji tematiziraju zimu. Jedno od lica zime koje ovaj ciklus predstavlja je i… više »

STVARNO?

Kritičari popljuvali Uspon Skywalkera

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

"Uspon Skywalkera" trebao je biti sjajan završetak priče o Ratovima zvijezda, filmskog serijala dugog 42 godine, ali po mnogim kritičarima film u tome nije uspio. Povratak… više »

KINO PROGRAM

Sva filmska lica zime: Ciklus Zimske priče

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Iako je mnogi vezuju uz snijeg, hladnoću i božićne blagdane, zima je godišnje doba s mnogo lica, a neka od njih istražit će ciklus Zimske priče, koji je na repertoaru kina Kinoteka od… više »

BRAVO

Anita Juka u odboru Europske filmske akademije

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Ta je vijest objavljena u sklopu svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije koja se održala 7. prosinca u Berlinu. Članove izvršnog odbora biraju svi članovi… više »

MONTAŽSTROJ

Premijera dokumentarnog performansa "ZONA"

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Umjetnički kolektiv Montažstroj u dvorani Gorgona, zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti predstavlja dokumentarni performans "ZONA", autorski projekt Boruta Šeparovića. Performans,… više »

SUPER

Nova romantična komedija Woodyja Allena u kinima

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

"Kišni dan u New Yorku", novi film Woodyja Allena u kojemu taj četverostruki oskarovac sastavio impresivni glumački postav, počinje igrati u hrvatskim kinima od 19. prosinca. Timothee… više »