Film
TJEDNI PROGRAM

Ciklus filmskih klasika s poznatim glazbenim temama

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

U ovotjednom kratkom ciklusu „Glazba na filmu - stara škola" gledamo filmove iz 50-ih i 60-ih godina s prepoznatljivim glazbenim temama: Rio Bravo, Pjevajmo na… više »

KAOS

Grad Zagreb ipak zatvara kino Europa

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Kao odgovor na zamolbu koju smo 11. travnja uputili Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada da kino Europa nastavi s radom dok ne počne obnova, stigao nam je dopis kojim se… više »

FESTIVALI

12. Subversive Film Festival: U potrazi za analognim vremenom

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

U sklopu 12. Subversive Festivala održat će se i 12. izdanje Subversive Film Festivala i to od 5. do 12. svibnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac, KIC te MSU. Uz više od 50… više »

CIKLUS

Stanlio i Olio u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Od utorka, 16. travnja do utorka, 23. travnja u kinu Kinoteka gledamo odabrane naslove najslavnijeg komičarskog dvojca u povijesti filma: smušenog mršavka Stana Laurela i… više »

FESTIVALI

12. Subversive Film Festival se bliži

objavljeno prije 8 mjeseci

Europa na rubu, tema je ovogodišnjeg 12. Subversive Festivala koji će se održati od 5. do 18. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija uz natjecateljski (nagrada Wild Dreamer) i… više »

PRIJAVITE SE!

Radionice video produkcije i montaže u Šesnaestici

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) od 29. i 30. travnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i… više »

NAJAVE

"Bez naslova" Michaela Glawoggera i Monike Willi uskoro u kinima

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Bez naslova, posljednji film velikog austrijskog dokumentarista Michaela Glawoggera (Megagradovi, Smrt radnika, Slava kurvi) stiže u neovisna kina 27. travnja, u distribuciji Restart Labela.… više »

EH, DA...

Animafest odabrao filmove za program, no gdje će ih prikazati?

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Animafest donosi 149 filmova u natjecateljskim programima, a održat će se od 3. do 8. lipnja u Zagrebu, no organizatori još nemaju službenu informaciju o tome gdje će se filmovi… više »

NAJAVE

Ženske teme na 13. Festivalu tolerancije

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

U 13. izdanju Festivala tolerancije od 7. do 13. travnja očekuje vas više od 70 sjajnih igranih, dokumentarnih te filmova za djecu, tradicionalna Edukacijska jutra, dvije izložbe,… više »

13. JFF

Promjena lokacije održavanja Festivala tolerancije

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Projekcijom poljskog filma Vukodlak sutra, u nedjelju, 7. travnja u 19 sati počinje 13. Festival tolerancije - JFF Zagreb. Službeno otvorenje će se, umjesto u najavljenom kinu Europa, održati… više »

NAJAVE

Eksperimentalni filmovi i videoradovi Mladena Stilinovića u MM centru

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Filmski program posvećen umjetniku Mladenu Stilinoviću održat će 5. travnja u MM centru s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan. Za uvodnu riječ zaduženi su kustosica Branka… više »

KINO PROGRAM

Nova filmska produkcija u kinu Kinoteka

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Program kina Kinoteke ovaj tjedan posvećuje se filmovima novije produkcije i prikazuje pet odabranih recentnih naslova: Halla ide u rat, Krivnja, Leptiri, Kavalir s… više »

NAJAVE

Novi program FIlm XX u KIC-u

objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana

Kulturno informativni centar (KIC) pokreće program Film XX – Ženski filmski narativi koji će se sastojati od nekoliko tematskih ciklusa a fokusirat će se na reprezentativne redateljice koje… više »

NAJAVE

”Duboki rezovi” u kinima

objavljeno prije 8 mjeseci i 17 dana

Omnibus Duboki rezovi, intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, u travnju stiže u neovisna kina diljem Hrvatske. Čega se sjećate… više »

13. JFF

Predstavljeno 13. izdanje festivala koji pomiče granice

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Festival tolerancije nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažirana platforma koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno… više »