Film
NAJAVE

"Bez naslova" Michaela Glawoggera i Monike Willi uskoro u kinima

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Bez naslova, posljednji film velikog austrijskog dokumentarista Michaela Glawoggera (Megagradovi, Smrt radnika, Slava kurvi) stiže u neovisna kina 27. travnja, u distribuciji Restart Labela.… više »

EH, DA...

Animafest odabrao filmove za program, no gdje će ih prikazati?

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Animafest donosi 149 filmova u natjecateljskim programima, a održat će se od 3. do 8. lipnja u Zagrebu, no organizatori još nemaju službenu informaciju o tome gdje će se filmovi… više »

NAJAVE

Ženske teme na 13. Festivalu tolerancije

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

U 13. izdanju Festivala tolerancije od 7. do 13. travnja očekuje vas više od 70 sjajnih igranih, dokumentarnih te filmova za djecu, tradicionalna Edukacijska jutra, dvije izložbe,… više »

13. JFF

Promjena lokacije održavanja Festivala tolerancije

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Projekcijom poljskog filma Vukodlak sutra, u nedjelju, 7. travnja u 19 sati počinje 13. Festival tolerancije - JFF Zagreb. Službeno otvorenje će se, umjesto u najavljenom kinu Europa, održati… više »

NAJAVE

Eksperimentalni filmovi i videoradovi Mladena Stilinovića u MM centru

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Filmski program posvećen umjetniku Mladenu Stilinoviću održat će 5. travnja u MM centru s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan. Za uvodnu riječ zaduženi su kustosica Branka… više »

KINO PROGRAM

Nova filmska produkcija u kinu Kinoteka

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Program kina Kinoteke ovaj tjedan posvećuje se filmovima novije produkcije i prikazuje pet odabranih recentnih naslova: Halla ide u rat, Krivnja, Leptiri, Kavalir s… više »

NAJAVE

Novi program FIlm XX u KIC-u

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Kulturno informativni centar (KIC) pokreće program Film XX – Ženski filmski narativi koji će se sastojati od nekoliko tematskih ciklusa a fokusirat će se na reprezentativne redateljice koje… više »

NAJAVE

”Duboki rezovi” u kinima

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Omnibus Duboki rezovi, intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, u travnju stiže u neovisna kina diljem Hrvatske. Čega se sjećate… više »

13. JFF

Predstavljeno 13. izdanje festivala koji pomiče granice

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Festival tolerancije nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažirana platforma koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno… više »

POGLEDAJTE!

Moj dida je pao s Marsa: prvi hrvatski film u 4DX tehnologiji

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Dugoočekivani film Moj dida je pao s Marsa stigao je prošlog tjedna u hrvatska kina, a osim što nakon više od 30 godina u domaću kinematografiju vraća znanstvenu… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka uz Robbyja Müllera

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

U kinu Kinoteka ovaj tjedan gledamo opus Robbyja Müllera (1940. - 2018.), nizozemskog direktora fotografije koji je dao snažan doprinos estetikama nekih od najznačajnijih filmskih autora… više »

NAJAVE

Na vodi u Dokukinu KIC

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Dokumentarac Gorana Devića Na vodi ovaj vikend stiže u zagrebačko Dokukino KIC, a krajem ožujka odnosno početkom travnja prikazivat će se u kinima Europa i… više »

FESTIVALI

Simultana projekcija i online videoteka za petu godinu KineDoka

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

U ponedjeljak, 25. ožujka, točno u 18 i 30, u sedam europskih gradova i pet država, održat će se simultana projekcija filma „Svaki zid su vrata" autorice Elitze Gueorguieve koja… više »

FILMOVI

Održana svečana premijera filma ‘Moj dida je pao s Marsa’

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema by CineStar, sinoć je održana svečana premijera dugoočekivanog filma Moj dida je pao s Marsa koji u kina stiže u četvrtak, 21. ožujka. Dugotrajnim… više »

FESTIVALI

11. ETNOFILm festival od 22. do 27. travnja

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Rovinj će i ove godine ugostiti 11. ETNOFILm festival čija će se glavnina programa izvoditi u prostorijama Multimedijalnog centra (MMC). Ove godine festival će obilježit traganje za… više »