Film
KINO PROGRAM

Retrospektiva SF klasika u kinu Tuškanac

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Retrospektiva klasičnih naslova znanstvenofantastičnog filma u kinu Tuškanac otvara se u utorak, 1. listopada filmom "Dan kad se Zemlja zaustavila" Roberta Wisea, jednim od prijelomnih… više »

COOL

Na Plitvicama će snimati seriju o migrantima

objavljeno prije 22 dana i 9 sati

Serija "Amnezija" o krijumčarenju izbjeglica i droge na granici jugoistočne Europe počet će se snimati u ožujku 2020. na Plitvičkim jezerima, gdje doista i prolazi put onih koji iz ratom… više »

NAJAVE

Filmska i video radionica "Snimi svoj film - postani Hitchcock"

objavljeno prije 22 dana i 16 sati

U Centru za kulturu Trešnjevka krenuli su upisi za filmsku i video radionicu pod nazivom Snimi svoj film - postani Htichcock.  Radionice započinju 21.… više »

FESTIVALI

DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture International Film Festival

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Secret Arts Cinema predstavlja prvo izdanje međunarodnog filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture International… više »

NAJAVE

Novi ciklus besplatnih filmskih radionica

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Udruga Bacači Sjenki provodi nove inovativne filmske radionice "Samo nebo nam je granica" u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Prva u nizu je početna filmska radionica u Zagrebu koja će biti održana… više »

NAJAVE

Dokumentarac o Tusti kreće u kina

objavljeno prije 25 dana i 12 sati

Dugometražni biografski dokumentarac "Tusta" Andreja Korovljeva o frontmenu KUD Idijota, jednog od najveći punk bendova ovih krajeva, imat će 30. rujna u Kinu SC zagrebačku premijeru, nakon… više »

FESTIVALI

Objavljen program 25FPS

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Dvije godine nakon što je svojim redateljskim prvijencem Goli u sedlu (Easy Rider, 1969) nepovratno promijenio krajolik američke kinematografije, glumac i redatelj Dennis Hoppersnimio… više »

NAJAVE

Filmski genij Orsona Wellesa

objavljeno prije 1 mjesec

Najavljujemo novu retrospektivu velikog, markantnog i karizmatičnog američkog redatelja i glumca Orsona Wellesa, koja će se pod nazivom 'Portreti: Filmski genij Orsona Wellesa' održati… više »

FESTIVALI

Hrvatski filmovi u Portorožu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Na ovogodišnjem Festivalu slovenskog filma, koji traje od 17. do 22. rujna u Portorožu, u natjecateljskim programima prikazat će se jedanaest hrvatskih filmova, od kojih su devet… više »

KINO PROGRAM

Rujan u kinu Kinoteka u znaku Ave Gardner

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Opus američke filmske dive Ave Gardner prikazat će se u kinu Kinoteka od 17. do 28. rujna, a uključivat će ukupno devet filmova u kojima je ostvarila neke od svojih najznačajnijih uloga. Ava… više »

FESTIVALI

Plitvice Film Festival od 19. do 22. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival - 11 dana bez kina Europa

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Zagreb Film Festival trajat će ove godine rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje… više »

KINO PROGRAM

Početak nove sezone u kinu Kinoteka uz filmski Rendez-vous

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nakon ljetne stanke, u petak i subotu, 13. i 14. rujna, kino Kinoteka započinje svoju novu sezonu programom Kino mreže Rendez-vous au cinéma, u sklopu kojeg će biti… više »

NAJAVE

“Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog u kinima od 18. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Dokumentarac Putinovi svjedoci u režiji Vitalija Manskog, jednog od najistaknutijih svjetskih dokumentarista, 18. rujna stiže u kina diljem Hrvatske u distribuciji Restart Labela. Film je… više »

25. FPS

Članovi žirija premijerno prikazuju izuzetne naslove

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Petnaesti Festival 25 FPS održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu u prostorima Studentskog centra gdje će se u okviru natjecateljskog programa prikazati 23 filma, među kojima se nalaze i 3… više »