Film
ZFF

Fragmenti egzila, rast ekstremizma i utopija ujedinjene Europe

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Rast nacionalizma, ekstremizma, ksenofobije i šovinizma te posljedično urušavanje (utopijske) ideje Europe ujedinjene u različitosti (Nek bude svjetlost, Bosonogi car), nužnost… više »

KINO PROGRAM

Tjedan suvremenog korejskog filma u Kinoteci

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Od 22. do 25. listopada, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj, obilježava se Tjedan suvremenog korejskog filma. U izboru od ukupno pet filmskih naslova aktualnije… više »

MARATON

Noć hrvatskog filma u osam gradova

objavljeno prije 25 dana

Noć hrvatskog filma i novih medija, besplatni maraton ponajboljeg iz hrvatske kinematografije, ove godine će se održati u petak, 25. listopada, u osam hrvatskih gradova i pet država.… više »

ZFF

Velikih 5 po jedanaesti put na ZFF-u

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

U jednom od najpopularnijih i najdugovječnijih ZFF-ovih programa koji se ove godine održava po jedanaesti put, Velikih 5, gledamo izbor najuzbudljivijih recentnih filmskih ostvarenja iz… više »

NAJAVE

13. PSSST! Festival nijemog filma

objavljeno prije 27 dana i 4 sata

13. PSSST! Festival nijemog filma počinje uvodnom projekcijom u četvrtak, 24. listopada 2019. u 18 sati, a otvorenje je istog dana u 20 sati. Festival traje od 24. - 26.… više »

ZFF

Latinoamerički filmski boom na ZFF-u

objavljeno prije 1 mjesec

Četiri uzbudljiva naslova koje gledamo u programima ovogodišnjeg ZFF-a stižu iz Latinske Amerike. Karakteriziraju ih beskompromisan stil, svježi redateljski pristupi i zanimljive priče… više »

KINO PROGRAM

Španjolski filmovi u kinu Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U suradnji s Veleposlanstvom Španjolske u Hrvatskoj, kino Kinoteka dio svog filmskog programa ovoga mjeseca posvećuje španjolskoj kinematografiji. U izboru filmova koji će biti… više »

FESTIVALI

“Renzo Piano: arhitekt svjetlosti” pobjednički je film DA2 Film Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival, petodnevno filmsko putovanje svjetovima umjetnosti, arhitekture i dizajna, završio je u subotu projekcijama dokumentarnih… više »

NAJAVE

2. Berlinale Special u Rijeci, Splitu i Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Bogatu filmsku jesen obilježit će drugi po redu Berlinale Special koji od 17.10. do 27.11. u Zagrebu, Rijeci i Splitu donosi sedam atraktivnih naslova s najprestižnijeg… više »

MA DA?

Joker poharao kina i - porno stranice

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Film Joker, čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje Todd Phillips već je nakon prvih nekoliko dana prikazivanja u hrvatskim kinima pogledalo više od 85 tisuća gledatelja,… više »

NAJAVE

DokumentarnI film "Etnoskopija" u MM centru

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Projekcija dokumentarca Etnoskopija, u režiji Sare Mikelić i Sandra Sklepića održat će se u petak, 11. listopada s početkom u 20:00. Ulaz besplatan.… više »

ZFF

Moj prvi film In Memoriam

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Agnès Vardi, Milošu Formanu, Dušanu Makajevu, Georgeu A. Romeru i Nicolasu Roegu, redateljima čije ćemo prve filmove gledati u posebnom… više »

NAJAVE

Retrospektiva 'francuskog Hitchcocka' u kinu Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

U ponedjeljak, 7. listopada, u zagrebačkom kinu Tuškanc, otvara se retrospektiva najvećeg majstora francuskog kriminalističkog filma do šezdesetih, Henri-Georgesa Clouzota,… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival počeo otkrivati adute

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Zagreb Film Festival, najveća zagrebačka filmska avantura, održat će se sedamnaesti put od 7. do 17. studenog u kinu Tuškanac, MSU, dvorani KIC, KUC Travno, NS Dubrava i Laubi. Nakon… više »

KINO PROGRAM

Kino kao nekad - ciklus Edwarda G. Robinsona

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Od utorka do subote u kinu Kinoteka gledamo ciklus američkog filmskog i kazališnog glumca Edwarda G. Robinsona (1893 - 1973). Karijeru je počeo na Broadwayu, a u filmu je kontinuirano… više »