Film
KINO PROGRAM

Zimske priče u Kinoteci

objavljeno prije 25 dana i 7 sati

U sklopu ciklusa Zimske priče koji na velikom platnu objedinjuje filmove zimske ikonografije ili teme, 27. i 28. prosinca u kinu Kinoteka družimo se s gremlinima, malim, neobičnim monstrumima… više »

NAJAVE

Blagdanska romansa u kinu Kinoteka

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

Zimske priče naziv je filmskog ciklusa koji u kino Kinoteka do 4. siječnja donosi odabrane filmske naslove koji tematiziraju zimu. Jedno od lica zime koje ovaj ciklus predstavlja je i… više »

STVARNO?

Kritičari popljuvali Uspon Skywalkera

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

"Uspon Skywalkera" trebao je biti sjajan završetak priče o Ratovima zvijezda, filmskog serijala dugog 42 godine, ali po mnogim kritičarima film u tome nije uspio. Povratak… više »

KINO PROGRAM

Sva filmska lica zime: Ciklus Zimske priče

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Iako je mnogi vezuju uz snijeg, hladnoću i božićne blagdane, zima je godišnje doba s mnogo lica, a neka od njih istražit će ciklus Zimske priče, koji je na repertoaru kina Kinoteka od… više »

BRAVO

Anita Juka u odboru Europske filmske akademije

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Ta je vijest objavljena u sklopu svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije koja se održala 7. prosinca u Berlinu. Članove izvršnog odbora biraju svi članovi… više »

MONTAŽSTROJ

Premijera dokumentarnog performansa "ZONA"

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Umjetnički kolektiv Montažstroj u dvorani Gorgona, zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti predstavlja dokumentarni performans "ZONA", autorski projekt Boruta Šeparovića. Performans,… više »

SUPER

Nova romantična komedija Woodyja Allena u kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

"Kišni dan u New Yorku", novi film Woodyja Allena u kojemu taj četverostruki oskarovac sastavio impresivni glumački postav, počinje igrati u hrvatskim kinima od 19. prosinca. Timothee… više »

KINO PROGRAM

Opus Judy Garland u Kinoteci

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Program Kino kao nekad ponovno nas vraća u zlatno doba Hollywooda, ovaj tjedan ruku pod ruku s ikonom klasičnog Hollywooda koja je svoje mjesto u povijesti filma upisala snažnom karizmom,… više »

NAJAVE

Europski Oscari u Dokukinu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Od 13. do 15. prosinca u Dokukinu KIC ekskluzivno pogledajte selekciju od pet filmova nominiranih i prednominiranih za ovogodišnje Europske filmske nagrade u kategoriji najboljeg… više »

NOVOSTI

Premijera kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Premijera pet kratkih dokumentarnih filmova koji su nastali na filmskoj radionici za osobe 54+ u sklopu projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" će se održati u… više »

NAGRADE

Filmu Miljenica europski Oscar

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Britanski film »The Favourite« (»Miljenica«) veliki je pobjednik ovogodišnje 32. dodjele Europskih filmskih nagrada-EFA sa osvojenih osam nagrada, uključujući i… više »

FILM XX

Ženski filmski narativi

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Program Film XX: Ženski filmski narativi Kulturno informativnog centra sastoji se od nekoliko filmskih ciklusa a fokusiran je na reprezentativne redateljice koje su i dalje rijetka pojava u… više »

KINO PROGRAM

U kina stiže “Selfie”, gorko-slatka teen razglednica iz srca napuljske mafije

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Dokumentarni film Selfie, zabavan i istovremeno potresan autoportret dvojice tinejdžera iz srca talijanske Camorre u režiji Agostina Ferrentea stiže u neovisna kina diljem Hrvatske u… više »

KINO PROGRAM

„Glumim, jesam“ s Goranom Bogdanom, Lanom Barić i Lunom Zimić Mijović u domaćim kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Glumim, jesam, filmski triptih redatelja i scenarista Miroslava Mandića s Goranom Bogdanom, Lanom Barić, Lunom Zimić Mijović i Gregorom Zorcom u naslovnim ulogama stiže u domaća kina.… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka u znaku Revije Europske filmske nagrade

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Uoči dodjele nagrada Europske filmske akademije, koja se održava 7. prosinca u Berlinu, ovotjedne popodnevne projekcije u kinu Kinoteka proteći će u znaku filmova s popisa nominiranih za tzv.… više »