Film
NATJEČAJ

Otvoren natječaj za sedmi STIFF

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Otvoren je natječaj za STIFF - Međunarodni studentski filmski festival, u okviru kojega je u dosadašnjih šest izdanja prikazao više od 350 igranih, dokumentarnih,… više »

JOŠ ODGODA...

Odgođen 73. Filmski festival u Cannesu

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

U ovom trenutku razmatra se nekoliko opcija, a najvjerojatnija je ona da se festival održi krajem lipnja ili početkom srpnja.  "Zbog zdravstvene krize i razvoja situacije u Francuskoj i… više »

FESTIVALI

Otvorene prijave za 18. Liburnia Film Festival

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 18. Liburnia Film… više »

ONLINE

Filmaktiv dijeli svoje filmove za besplatno gledanje

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Riječka udruga Filmaktiv povodom svog šesnaestog rođendana daje svima na slobodno i besplatno gledanje svoje filmove. Na web… više »

COOL

Pet najgledanijih Factumovih dokumentaraca dostupno online

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma, priključuje se aktualnom trendu približivanja kulturno-umjetničkog sadržaja publici u Hrvatskoj i svijetu te u narednim danima uz… više »

SUPER

Restart omogućio besplatno gledanje 20 dokumentaraca

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

U znak potpore globalnim mjerama opreza zagrebački Restart otvorio je svoju online doku-riznicu iz koje će se dvadeset filmova moći pogledati besplatno, a njih stotinjak uz minimalnu naknadu.… više »

ZAGREBDOX

Program ZagrebDox Pro ove godine u online okruženju!

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

16. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox nedavno je odgođeno zbog trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Europi i svijetu, no dio programa… više »

FORA

Tri hrvatska filma na festivalu u Vilniusu koji ide - online

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

U natjecateljske programe Međunarodnog filmskog festivala u Vilniusu Kino Pavasaris, koji će se zbog zaštite od koronavirusa od 19. ožujka do 2. travnja održati u… više »

KINO PROGRAM

Kina ograničila broj posjetitelja

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa kina u Hrvatskoj poduzela su preventivne mjere, ograničen broj posjetitelja po projekciji, održavanje razmaka između posjetitelja,… više »

NAJAVE

Upoznaj autora: Tomislav Žaja u Dokukinu KIC

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

U subotu, 14. ožujka u 19 sati u sklopu programa Upoznaj autora predstavljamo renomiranog domaćeg dokumentarista Tomislava Žaju. Nakon razgovora s autorom u 20 sati slijedi projekcija njegova… više »

FESTIVALI

Animafest objavio filmove u konkurenciji

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb objavio je u utorak popis kratkometražnih, studentskih i hrvatskih filmova selektiranih za svoje 30. izdanje koje će se održati od 8. do… više »

ODGODA

James Bond može čekati do studenog

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Fanovi Jamesa Bonda morat će se strpiti jer je premijera novih avantura slavnog britanskog špijuna "No Time To Die" odgođena i umjesto u travnju bit će prikazana u studenom zbog… više »

DAN ŽENA

Vikend snažnih žena u Dokukinu KIC

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena od 6. do 8. ožujka u Dokukinu KIC predstavljamo program posvećen nagrađivanim dokumentaristicama. Filmovi iz programa raznovrsnih su tema i… više »

KINO PROGRAM

Sljedeći tjedan u kinu Kinoteka u znaku sjećanja na Vatroslava Mimicu

objavljeno prije 3 mjeseca

Program U sjećanje na Vatroslava Mimicu, koji se u kinu Kinoteka održava od 9. do 11. ožujka, posvećen je autoru koji nas je nedavno napustio, velikanu hrvatskog… više »

KINO PROGRAM

Motovun Film Festival donosi novu atrakciju Andreja Bujalskog

objavljeno prije 3 mjeseca

Motovun Film Festival donosi u sklopu 6. Ženijalnih dana novu atrakciju američkog redatelja Andreja Bujalskog koji je ovog ljeta gostovao u Motovunu. Topla komedija Podržite djevojke… više »