Film
16. ZAGREBDOX

Intrigantne teme i gorući problemi u fokusu programa Kontroverzni Dox i Stanje stvari

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Niz intrigantnih novih dokumentaraca o gorućim društveno-političkim pitanjima današnjice te novim i često nekonvencionalnim pogledima na aktualne fenomene okupljen je u… više »

SJAJNO!

Ženijalni dani po šesti put

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

6. Ženijalni dani u Kino mreži održavaju se ove godine od 5. do 9. ožujka u 29 neovisnih kina u 28 gradova, mjesta i otoka diljem Hrvatske. Međunarodni dan… više »

KINO PROGRAM

Ožujak u kinu Kinoteka u znaku “Psiha”

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Prije točno 60 godina Psiho Alfreda Hitchcocka ugledao je mrak kinodvorana i zauvijek promijenio način na koji gledamo filmove i razumijemo svijet. Tim povodom kino Kinoteka Psihu posvećuje… više »

NAJAVE

Zagreb film u dvorani Gorgona

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

U sklopu velike multimedijske izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma u MSU-u, najavljujemo bogat popratni program u okviru kojeg će ljubitelji… više »

BERLINALE

Zlatni medvjed Berlinalea iranskom filmu "Nema zla"

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Pobjednik ovogodišnjeg jubilarnog 70. Berlinalea i dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film je iranski film "Nema zla" redatelja Muhameda Rasulofa. Film "Nema zla" kroz četiri priče… više »

POZIV

Prijavite se na radionicu GoCritic

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Nakon uspješnog prošlogodšnjeg izdanja, u sklopu kojeg je šestero mladih filmskih kritičara s četiri kontinenta sudjelovalo na festivalu, a njihovi su… više »

PRIJAVITE SE!

Radionica snimanja igranog filma u AKC Medika

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Filmski studio Medika poziva vas na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog filma. Radionički ciklus započinje 07.ožujka od 15.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva… više »

KINO PROGRAM

Roma premijerno u Kinoteci

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Šećer na kraju ciklusa kina Kinoteka posvećenog oscarovcima svakako je kinopremijera filma Roma koja je na rasporedu u subotu 29. siječnja u 20 sati. S prvim… više »

MFF

Objavljen poziv za ovogodišnji kratkometražni program festivala

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Motovun Film Festival (MFF) objavio je poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala, koji će se održati od 28. srpnja. do 1. kolovoza. Rok za prijave je… više »

DOX

Fellini: Rođeni sam lažljivac — hrvatska premijera u Dokukinu KIC

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Povodom 100. obljetnice rođenja redateljskog genija Federica Fellinija, a u suradnji s zagrebačkim Talijanskim institutom za kulturu, Dokukino KIC, u subotu, 29. veljače u 19 sati, premijerno… više »

ZAGREBDOX

Predstavljen program ZagrebDoxa

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Čak 112 dokumentaraca bit će prikazano na 16. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koji će se ove godine održati na novoj lokaciji, u CineStaru Zagreb - Branimir… više »

KINO PROGRAM

Kino Kinoteka predstavlja Kultni petak: Cruising

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

U veljači u sklopu posebnog programa kina Kinoteka namijenjenog filmofilima pustolovna duha čiji je filmski ukus otvoren egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu - Kultni petak -… više »

FILM

Dobro jutro u Dokukinu KIC

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

U četvrtak, 27. veljače u 19 h u sklopu programa Hall of Fame ne propustite jedinstvenu priliku za pogledati Dobro jutro (2007.) filmski testament kultnog hrvatskog redatelja Ante Babaje.… više »

INICIJATIVA

U ožujku kreću prve Nagrade Dokumetar

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

U zagrebačkom Dokukinu KIC 13. ožujka održat će se prve Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma. Premijerno izdanje Nagrada… više »

FESTIVALI

Berlinale u 12 točaka

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

1. Nov duet unosi svježinu Berlinale ove godine slavi 70. rođendan - i nalazi se pred novim početkom. Poslije 19 godina Dietera Kosslicka sada s novim duom na čelu, Carlom Chatrianom… više »