Ekosfera nema prethodne stranice
ZANIMLJIVO

Vukovi u Europi: blagoslov za prirodu ili opasnost?

objavljeno prije 19 sati i 10 minuta

„Crvenkapica", „Tri praščića", „Vuk i sedam kozlića"... brojne bajke govore o zlom vuku i uče djecu da ga se treba bojati. Vuk je od davnina simbol lukavstva i zlobe.… više »

WWF ADRIA

Problemi u lastovskom podmorju

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Preliminarni rezultati istraživanja stanja populacija riba u lastovskom podmorju, koje je ovog tjedna provela svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF, ukazuju na nepovoljan… više »

UPS!

Švicarski ledenjaci se tope nevjerojatnom brzinom

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

"Jedna ekstremna godina slijedi drugu. Ledenjaci u Švicarskoj izgubili su šest posto svojeg volumena u 2022. godini. Međutim, 2023. je zabilježeno četiri posto uništenja,… više »

WWF ADRIA

Ne smijemo dozvoliti da ribari postanu konobari ili ugostitelji

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Bez učinkovitog upravljanja zaštićenim područjima i bez suradnje svih dionika na provedbi buduće Uredbe o zaštiti okoliša, Hrvatska će teško odgovoriti na UN-ovu… više »

RADIONICE

Nestlé u Hrvatskoj ulaže u edukaciju građana na temu otpada od hrane

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Nestlé je simbolično obilježio Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane prvom u nizu besplatnih radionica za građane, koje organizira u okviru četvrte sezone edukativne… više »

INOVACIJE

BASF Innovation Hub 2023. produžuje rok za prijave

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Rok prijave za BASF Innovation Hub 2023 produžen je za 14 dana. Zbog velikog interesa startup zajednice i individualnih inovatora prijave su moguće do 13. listopada (u ponoć). BASF ističe… više »

GROZNO

Pisali DIRH-u da ne izdaje suglasnost za štraparijade

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Potaknuta nedavnim slučajem zlostavljanja konja u okolici Karlovca, udruga Prijatelji životinja prijavila je zlostavljače i istaknula da batinanje konja nije bio izoliran slučaj,… više »

CWW 2023

Završila konferencija CWW 2023 o vjetroelektranama

objavljeno prije 7 dana i 13 sati

Pronalazak rješenja održivog razvoja vjetroelektrana glavni je cilj međunarodne konferencije „7th Conference on Wind energy and Wildlife impacts - CWW 2023" koja se prošli… više »

EH, DA...

Ljudi su najveći problem Zemlje

objavljeno prije 8 dana i 10 sati

U analizi "zdravstvenog stanja" cijelog planeta, objavljenoj u časopisu Science Advances, međunarodni tim od 29 stručnjaka zaključio je da je Zemlja sada "daleko izvan sigurnog operativnog… više »

NARAVNO

Poplave kao problemi klimatskih promjena

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

World Weather Attribution (WWA), skupina klimatskih znanstvenika iz Sjedinjenih Država, Britanije, Francuske, Indije i Nizozemske, objavila je svoja opažanja u utorak. Prema istraživačkoj… više »

ANKETE

Anketa za studente o veganskim obrocima

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Udruga Prijatelji životinja poziva sve studente da sudjeluju u anketi o uvođenju veganskih obroka u studentske menze i restorane u studentskim domovima. Anketa ima za cilj prikupiti… više »

STRAVA!

Ovo su razlozi zašto su tukli konja

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Nakon prošlotjednog uhićenja dvojice muškaraca koji su zlostavljali konja u okolici Karlovca, udruga Prijatelji životinja navodi da se ne stišavaju brojne reakcije… više »

UN

Čovječanstvo je “na vratima pakla”

objavljeno prije 9 dana i 14 sati

Govoreći o "strašnim vrućinama" i "povijesnim požarima" ove godine, potaknutima emisijama stakleničkih plinova, naglasio je da nije prekasno da bi se "ograničilo porast globalne… više »

HRVATSKA

Zadrugama do obnovljive energije

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Posjetitelje Cresa lokalno stanovništvo redovito će podsjećati na to da se opuste, jer, kako kaže moto otoka, "na Cresu nema stresa". Osim nedostatka stresa, postoji još jedna… više »

TREBA!

Obavijestili belgijsku javnost o silovatelju pasa

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Danas nastupa apsolutna zastara u slučaju zloglasnog Ivora Ivaniševića, koji je tijekom šest godina silovao svoja dva psa, od kojih je ženka umrla, a širenjem… više »