Ekosfera nema prethodne stranice
EHHH...

Standardi su tu da bi ih se pridržavali, ali...

objavljeno prije 16 sati i 34 minute

Po preporuci WHO-a prosječna godišnja očitanja malih i po zdravlje opasnih čestica, poznatih kao PM2.5, ne bi trebala biti viša od pet mikrograma po kubnom metru nakon… više »

UN

Čovječanstvo ulazi u spiralu samouništenja

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

U novom izvješću, UN-ov ured za smanjenje rizika od katastrofa (UNDRR) otkrio je da je globalno svake godine u posljednja dva desetljeća bilo između 350 i 500 katastrofa… više »

STRUJA

Četiri zemlje skovale plan za opskrbu polovice EU-a zelenom energijom

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Dansko veleposlanstvo predstavilo je ishod samita Sjevernog mora, održanog sredinom svibnja u danskom Esbjergu, na kojem su spomenute četiri zemlje potpisale Esbjeršku deklaraciju,… više »

leptir cvijet bioraznolikost
EHHH...

Kreditni rejting ima puno veze s biološkom raznolikošću

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Istraživanje koje je u četvrtak objavila skupina britanskih sveučilišta analiziralo je niz scenarija, uključujući onaj u kojem je djelomični kolaps ključnih ekosustava poharao… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Tarik apelira: Kastriraj, ne filozofiraj

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Udruga Prijatelji životinja organizirala je danas u popularnom zagrebačkom Cat Caffeu predstavljanje kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?!" kojom već 20. godinu zaredom educira o… više »

NAPOKON

EP napokon prihvatio tri ključna zakona

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Ova tri nacrta zakona dio su paketa za borbu protiv klimatskih promjena pod nazivom "Fit for 55", kojim EU planira smanjiti emisije stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. u… više »

LOŠE...

Toplinski val otopio ledenjake

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Austrijske Alpe imale su 20 posto manje snježnog pokrivača od prosjeka, pokazuju podaci austrijske meteorološke službe. Snježni i ledeni pokrivač u francuskim, njemačkim i… više »

NAPOKON

EU protiv pesticida

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Prijedlog Uredbe nije idealan, i dalje treba mnogo raditi na poboljšanju odredbi, no pozdravljamo objavu, koja je, nakon odgode 23. ožujka ove godine, ponovno bila dovedena u pitanje… više »

FUTURE TENSE

Sjajna ideja za reciklažu

objavljeno prije 6 dana i 16 sati

Tema održive budućnosti jedna je od onih o kojima se najviše pričalo na ovogodišnjoj konferenciji Future Tense koja se održala 8. i 9. lipnja u Laubi, u organizaciji… više »

NARAVNO!

Kastriraj, ne filozofiraj

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Tarik Filipović, omiljeno lice s televizijskih ekrana, ovogodišnje je zaštitno lice kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?!" kojom udruga Prijatelji životinja već 20.… više »

EHHH...

Pasji život uz biser Jadrana

objavljeno prije 7 dana

Dubrovčani su već naviknuti na filmske ekipe i snimanja po njihovu gradu. Kao i turisti koji, uostalom, nerijetko tamo i dolaze upravo zbog filmsko-produkcijskog marketinga u sredini globalno… više »

ALARMANTNO

Rok od 15 dana za pse iz Dubrovnika

objavljeno prije 10 dana i 18 sati

Situacija u Dubrovniku vezana za pse na Žarkovici je alarmantna. Državni inspektorat izdao je rješenje prema kojemu svi psi trebaju biti udomljeni u roku od 15 dana. To je iznimno malo… više »

HMMM...

Isplati li se preinaka dizelaša u električno vozilo?

objavljeno prije 11 dana

"Pretvaranje dizel-autobusa u električne nije samo fascinantno s tehničkog gledišta, nego je i ekonomično", kaže Hans-Georg Herb, šef tvrtke Elerra iz Erfurta. Njegova firma je… više »

EHHH...

Najveći ekološki izazov

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Godišnja proizvodnja plastike na putu je da dosegne 1,2 milijardi tona do 2060., dok će plastični otpad premašiti milijardu tona, prema podacima OECD-a. Čak i s agresivnim… više »

UPS?

Iz svemira uočeno istjecanje velike količine metana

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Otkriće je napredak u tehnološkom arsenalu koji omogućuje da se iz svemira identificira izvor istjecanja metana, plina karakterističnog za industriju fosilnih goriva. U 2020.… više »