Ekosfera nema prethodne stranice
BILO BI DOBRO

Manje snažnih uragana ove godine?

objavljeno prije 6 sati i 49 minuta

Američki prognostičari ove godine očekuju manje uragana u području sjevernog Atlantika u odnosu na kataklizmičku 2017. godinu, no sezona uragana će i dalje biti aktivnija nego što je… više »

AKCIJA

„Mali ljudi“ tužili Europsku uniju

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

Iako se mnogi boje klimatskih promjena i nevolja koje će evidentno uzrokovati sve veći klimatski ekstremi, požari, suše, poplave, većini se čini da u tom pogledu ne mogu puno učiniti,… više »

DAN PARKOVA

Povežite se s našim prirodnim i kulturnim nasljeđem

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Naši su parkovi naš najbliži doticaj s prirodom. Stoga svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF ovog Europskog dana parkova koji se obilježava danas, poziva sve ljude… više »

STRAŠNO

Svake dvije minute ugiba jedan dupin ili kit

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Dupini i kitovi fascinantne su životinje koje neprestano pobuđuju maštu ljudi, čemu svjedoči sve veći broj turista koji dolaze na more s ciljem promatranja ovih veličanstvenih… više »

STVARNO?

Turizam donosi - 8 posto stakleničkih plinova

objavljeno prije 9 dana i 8 sati

Putovanja šire vidike, no po rezultatima nove studije u većoj mjeri nego što se dosad mislilo ona šire i ugljični otisak, ukupnu količinu stakleničkih plinova čiju… više »

WWF

Europska komisija pala kao posljednja obrana prirode

objavljeno prije 10 dana i 9 sati

Europska komisija ne upozorava dosljedno države članice zbog nedopuštenog uništavanja prirode, čime uvelike potkopava napore za zaštitu prirode. Na to upozoravaju četiri… više »

STVARNO?

Vlažne maramice odlaze u povijest

objavljeno prije 17 dana i 4 sata

Britanska vlada, piše BBC, planira u iduća dva desetljeća iskorijeniti plastični otpad, uključujući i "proizvode za jednokratnu upotrebu, poput vlažnih maramica". Vlažne… više »

STRAŠNO

Onečišćeni zrak ubija milijune svake godine

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Oko sedam milijuna ljudi svake godine umre od posljedica izloženosti onečišćenom zraku, novi su podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Od posljedica zagađenja okoliša… više »

DOĐITE

Najava 7. VegeSajma

objavljeno prije 23 dana i 9 sati

Hamburgeri, kebap, ćevapčići, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski „džepići" punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke...… više »

UŽAS

Dnevno se bacaju strašne količine hrane

objavljeno prije 26 dana i 5 sati

Dnevno se u SAD baci oko 150.000 tona hrane ili više od 400 grama po osobi, prema istraživanju koje precizira da se najčešće odbacuju voće i povrće. Ta hrana koja se baca u… više »

NAPOKON?

Australija obećala obnovu i zaštitu Velikog koraljnog grebena

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Veliki koraljni greben je goruća tema, a napokon je stiglo obećanje australske vlade o ulaganju 312 milijuna eura u njegovo obnavljanje i zaštitu zbog šteta nastalih klimatskim… više »

EH, DA...

Briga o gorilama - u magli

objavljeno prije 1 mjesec

Preživljavanje gorila u afričkim šumama ovisi o oružju, mikrobima i šumama, kažu znanstvenici koji stoje iza najveće ankete o zapadnim nizinskim gorilama, vrsti raširenoj… više »

LOŠE, LOŠE

Krpanje hrvatske ekološke zaštite

objavljeno prije 1 mjesec

Najnoviji slučajevi ekološke zagađenosti u Hrvatskoj uglavnom privlače pažnju javnosti pojedinačno i akutno. Ali, s učestalošću sličnih afera u tom području nameće se i dodatni… više »

EHHH...

(Ne)briga za europsku prirodu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Godinu dana nakon što je Europska komisija u Akcijskom planu za prirodu, ljude i gospodarstvo izjavila kako vlade EU-a trebaju bolje provoditi EU direktive za zaštitu… više »

WWF

WWF najavljuje novo izdanje kampanje „Naše rijeke, naše blago“

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ovogodišnja kampanja „Naše rijeke, naše blago" započinje svoje četvrto izdanje u Obrovcu na rijeci Zrmanji, prvoj od ukupno sedam rijeka na kojima će WWF i… više »