Ekosfera
WWF

Ribe se mogu oporaviti

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Riblji stokovi u Sredozemnom moru, uključujući komercijalno najvažnije poput oslića, mogu se oporaviti ako uspijemo učinkovito zaštititi 30% mora. Danas je manje od 10% Sredozemnog… više »

EK

Nova strategija EU

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

"Pandemija covida-19 jasno je pokazala da nedovoljna priprema za moguće probleme može uzrokovati teške posljedice. Cjepivo protiv klimatskih promjena ne postoji i zato se moramo… više »

AKCIJA

Open Wing Alliance protiv Hard Rock Internationala

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

Koalicija Open Wing Alliance danas je pokrenula globalnu cage-free kampanju usmjerenu na tvrtku Hard Rock International. Cilj ove kampanje, koju vodi više od 75 velikih organizacija za… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Svjetski dan kastracije u 70 zemalja

objavljeno prije 14 dana i 6 sati

Prizori štenaca ostavljenih u kutijama pokraj skloništa, ranjenih, bolesnih i pothranjenih životinja, mačića bez očiju i slične strahote čine svakodnevicu udruga Mreže za… više »

EKO

„Silosi“ za ekološku energiju

objavljeno prije 14 dana i 11 sati

U Njemačkoj u ovom trenutku udio izvora obnovljive energije u ukupnoj količine proizvedene struje iznosi 42%. Nešto više od 12% proizvede se u njemačkim nuklearkama. Za oko 28%… više »

EU

Lahti Europska zelena prijestolnica 2021.

objavljeno prije 16 dana i 8 sati

Brojni ekološki izazovi u gradovima, u kojima živi većina stanovništva, bili su razlog da Europska komisija 2006. godine pokrene natječaj za titulu Zelene prijestolnice Europe… više »

GROZNO

Uništavanje okoliša predstavlja trostruku prijetnju

objavljeno prije 17 dana

Klimatske promjene, gubitak bioraznolikosti i zagađenje predstavljaju trostruku prijetnju ljudskom zdravlju i napretku koja se može izbjeći jedino ako promijenimo energiju na kojoj… više »

UPOZORENJE!

More umire, hoćemo li ga spasiti?

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

"Apeliram na sve ljubitelje mora da skrenu pažnju na ovu kampanju, tj. inicijativu. Kao što vjerojatno većina čitatelja i zna, morski psi su ključni grabežljivac u moru. Efekti… više »

ZAGAĐENJE

Strašne brojke zagađenosti zraka

objavljeno prije 18 dana i 8 sati

Unatoč poboljšanoj kvaliteti zraka zbog epidemioloških mjera zagađenje zraka izazvalo je oko 160 000 preuranjenih smrti u pet najnaseljenijih gradova svijeta, objavili su… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Adidas odbacuje krzno

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Udruga Prijatelji životinja, koja se kao članica međunarodne koalicije Fur Free Alliance (FFA) prije mnogo godina priključila programu „Trgovine bez krzna" (Fur Free Retailer - FFR),… više »

EKOLOGIJA

Problem je manjak svijesti o zelenoj ekonomiji

objavljeno prije 19 dana i 8 sati

U video podcastu pod nazivom "Energetska tranzicija na otocima", održanog u utorak navečer u organizaciji inicijative Pokret otoka, sudionici su upozorili da je nedovoljno razvijena… više »

NOVOSTI

Europski Zeleni plan ide dalje

objavljeno prije 20 dana i 7 sati

Europska komisija iznijela je u prosincu 2019. Europski zeleni plan, kojim se gospodarstvo Unije treba učiniti klimatski i ekološki održivim i do 2050. neto… više »

DA?!

Bill Gates želi zaustaviti klimatske promjene

objavljeno prije 21 dan

Potrebne su inovacije kako bi se izbjegla klimatska katastrofa, rekao je Bill Gates u izjavi objavljenoj u ponedjeljak u njemačkom poslovnom dnevniku Handelsblatt. To ne bi bilo… više »

WOW!

Misteriozni oblici života u dubinama Antarktika

objavljeno prije 21 dan i 7 sati

Iznimno je mračno, a temperature su ispod nule. Ipak, kad su znanstvenici probušili antarktički ledeni pojas daleko od svjetlosti ili topline, pronašli su gromadu na morskom dnu… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Prijatelji životinja savjetuju kako proslaviti suosjećajno Valentinovo

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

Iako je nadolazeće Valentinovo uvelike komercijalizirani praznik, Prijatelji životinja kažu da je ovaj datum prilika za sve da suosjećajnim izborima pokažu ljubav prema sebi, svojim… više »