Ekosfera
NAJAVE

Slavko Sobin i udomljene njuske na Cvjetnom

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Već 17. godinu zaredom, udruga Prijatelji životinja predstavlja svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!", ove godine pod geslom „Odgovornost kroz sva… više »

GOTOVI SMO?

Klimatske promjene su stigle

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Toplinski val koji je pogodio Europu s temperaturama do 40 stupnjeva Celzija jasan je dokaz klimatskih promjena, poručila je čileanska ministrica zaštite okoliša Carolina… više »

SJAJNO!

Slavko Sobin u kampanji Odgovornost kroz sva godišnja doba

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Dok mnogi planiraju godišnje odmore i odlaze na ljetovanje, udruga Prijatelji životinja 17. godinu zaredom, kroz svoju poznatu ljetnu kampanju „Obitelj na more, a pas na… više »

EHHH...

Španjolska, turizam i promjena klime

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Za Nicolasa Sterna nema dvojbe: „Ako temperatura poraste iznad granice onoga što je zacrtano Pariškim dogovorom onda se veliki dijelovi Španjolske pretvaraju u… više »

MLJAC

Degustacija veganskih burgera u centru Zagreba

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, bio je idealan za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širio se primamljiv miris veganskog… više »

COOL

U središtu Zagreba veganski burger koji krvari

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, idealan je za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širit će se primamljiv miris veganskog… više »

MA DA?

Kinezi su uživali u kanabisu još pred 2500 godina

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Istražujući drevno groblje u planinama Pamir na zapadu Kine znanstvenici su pronašli dosad najstarije dokaze da se kanabis zbog svojih psihoaktivnih svojstava uživao prije 2500 godina,… više »

WWF

UNESCO dao zeleno svjetlo za austrijski rezervat biosfere na Muri

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Vrijedni riječni krajolik Mure, koji se proteže na 13.000 ha u Austriji, službeno je proglašen rezervatom biosfere od strane UNESCO-a te tom prilikom WWF Adria čestita na iznimnom… više »

GROZNO

Biljke nestaju dvostruko brže od životinja

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Gotovo 600 vrsta biljaka nestalo je iz divljine u posljednjih 250 godina, pokazala su istraživanja znanstvenika koji su analizirali populaciju od 330.000 vrsta biljaka iz cijelog svijeta. Oni… više »

BAREM NEŠTO

G20 smanjuje zagađenje plastikom?

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Zemlje G20 su se u nedjelju u Japanu uspjele dogovoriti o smanjenju onečišćenja mora plastikom, a razgovarale su i o napadu na naftne tankere u Omanskom zaljevu. Po tom dogovoru,… više »

STRAŠNO!!

Koliko Bitcoin ugrožava prirodu?

objavljeno prije 4 mjeseca

Bitcoin je odgovoran za proizvodnju više ugljičnog dioksida (CO2) od cijelog Jordana na godišnjoj razini, pokazalo je u srijedu objavljeno istraživanje njemačkih znanstvenika.… više »

AKCIJA

U središtu Zagreba, udruge i psi poručuju: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Ljubav se ne može kupiti - poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje i koje su se u to nebrojeno puta uvjerile. 15. 6. 2019. na… više »

WWF

Tjedno pojedemo jednu kreditnu karticu

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Nedavno provedeno istraživanje pokazuje veliku mogućnost da tjedno u svoj organizam unosimo prosječno pet grama plastike, što je proporcionalno količini plastike u jednoj kreditnoj… više »

GROZNO

Koliko mikroplastike unosimo u organizam?

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Prosječna osoba godišnje konzumira najmanje 50.000 mikroplastičnih čestica, a još toliko ih udahne, rezultati su prve studije o unosu plastičnog otpada u ljudski organizam,… više »

LOŠE...

Oceani rastu prebrzo...

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Oceani prekrivaju dvije trećine planeta i presudni su za život na Zemlji, a kao ekološka tema spominju se tek u raspravama o onečišćenju plastikom, no znanstvenici upozoravaju… više »