Ekosfera
LOŠE, LOŠE

Krpanje hrvatske ekološke zaštite

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Najnoviji slučajevi ekološke zagađenosti u Hrvatskoj uglavnom privlače pažnju javnosti pojedinačno i akutno. Ali, s učestalošću sličnih afera u tom području nameće se i dodatni… više »

EHHH...

(Ne)briga za europsku prirodu

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Godinu dana nakon što je Europska komisija u Akcijskom planu za prirodu, ljude i gospodarstvo izjavila kako vlade EU-a trebaju bolje provoditi EU direktive za zaštitu… više »

WWF

WWF najavljuje novo izdanje kampanje „Naše rijeke, naše blago“

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Ovogodišnja kampanja „Naše rijeke, naše blago" započinje svoje četvrto izdanje u Obrovcu na rijeci Zrmanji, prvoj od ukupno sedam rijeka na kojima će WWF i… više »

22. TRAVNJA

Dan planeta Zemlje - važan za opstanak

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta . Nekoliko milijuna ljudi i ove godine slavit će taj važan dan prikladnim akcijama poput čišćenja… više »

PRIDRUŽITE SE!

Dan Zemlje - Očuvajmo Zemlju čuvanjem biološke raznolikosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Dan planeta Zemlje, koji se još od 1970. godine obilježava na sutrašnji dan, uvijek nas podsjeti da moramo očuvati prirodu i njene resurse i odgovorno se ponašati prema… više »

BRIGE

Hidrocentrale ugrožavaju opstanak desetina vrsta riba

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

U povodu Svjetskog dana migratornih vrsta riba, 21. travnja, Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode upozorilo je da postojeće i planirane hidrocentrale ugrožavaju opstanak… više »

Veliki koraljni greben
STRAŠNO

Veliki koraljni greben neće se oporaviti

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Dijelovi australskoga Velikog koraljnog grebena doslovno su sprženi u zadnjem podmorskom toplinskom valu i neće se oporaviti, rezultati su nove studije australskih znanstvenika objavljeni u… više »

KREATIVNO, ALI ...

Energetska održivost Hrvatske

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Optimistično je sredinom veljače odjeknula vijest da se Hrvatska svrstala prilično visoko, sedmo mjesto u Europskoj uniji po instaliranoj snazi vjetroelektrana prošle godine. Ipak, već… više »

STVARNO?

Najviše otpada odlažemo - pod zemljom?!

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Komunalni otpad predstavlja manje od desetine od 2,5 milijardi tona otpada proizvedenog u EU-u svake godine, vidljiv je i složen problem, prvenstveno zbog sastava i izvora otpada te veze s… više »

EKOLOGIJA

Predstavljeni rezultati DRAVA LIFE projekta

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

U kongresnoj dvorani Park Boutique hotela u Varaždinu održana je prva konferencija za medije povodom predstavljanja dosadašnjih i najave nadolazećih aktivnosti prilikom… više »

NAPOKON?

Europa uspijeva smanjiti zagađenje mora plastikom

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Broj plastičnih vrećica u moru oko Britanije značajno se smanjio od 2010. kada su europske vlade počele uvoditi mjere protiv njihove upotrebe, objavili su u četvrtak znanstvenici. Postotak… više »

BRAVO

WWF proveo prvi proces reintrodukcije i repopulacije riječnih biljaka u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

U petak 30. ožujka 2018.  na 3 lokacije uz rijeku Dravu u Koprivničko-križevačkoj županiji proveden je prvi proces reintrodukcije i repopulacije riječnih biljaka na… više »

ISPROBAJTE!

Uskrs bez jaja i šunke itekako je moguć

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Mnogi građani i ove godine slavit će najveći kršćanski blagdan i obilježavati pobjedu života nad smrću te se istodobno gostiti tijelima mrtvih životinja. Za one koji ipak vide ironiju… više »

LOŠE STANJE

Jesu li velike životinje u opasnosti?

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Megafauna su mesožderi preko 15 kilograma težine i biljojedi preko 100 kilograma, a znate li koliko vrsta ih ima? Velike mačke, medvjedi, vukovi, bizoni, zebre, nosorozi, vodenkonji, slonovi,… više »

EARTH HOUR

Sat za planet Zemlju je večeras - ugasite svjetla u 20.30

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Sat za planet Zemlju (Earth Hour), globalni je događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature), a održava se u subotu krajem ožujka svake godine.  Gradovi, općine,… više »