« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
ODLUKE

Pola sata aktivnosti dnevno za bolju novu godinu

Ako donosite novogodišnje odluke, evo jedne koja bi trebala biti na vrhu liste - svaki dan pola sata tjelesne aktivnosti za zdravlje i kondiciju

Samo pola sata šetnje dnevno radi čuda
Samo pola sata šetnje dnevno radi čuda (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

tjelovježba

,

vježbanje

,

hodanje

,

šetnja

,

tjelesna aktivnost

Novogodišnje odluke najčešće se zaboravljaju do Tri kralja, pokazalo je mnogo istraživanja, pa vam predlažemo jednu koju nije tako teško ispuniti, a nemjerljivo će vam pomoći da ostanete fit i zdravi.

Pola sata tjelesne aktivnosti dnevno - to bi trebala biti odluka koje ćete se držati u novoj godini čvršće nego Svetog pisma, a kako je tjelesna aktivnost vrlo širok pojam, sigurno možete napraviti neku shemu koja će funkcionirati.

Primjerice, pola sata šetnje dnevno dobar dio ljudi može ispuniti već odlaskom na posao - ako i radite daleko od mjesta stanovanja, parkirajte se petnaestak minuta pješke od posla i tako ćete već obaviti svoj dnevni zadatak.

Možete biti kreativni koliko god želite - ne koristite lift nego idite pješice, radite više kućnih poslova ili obavite to što trebate u gradu pješke umjesto da idete automobilom ili tramvajem.

Naravno, možete i vježbati, trčati, voziti bicikl, plivati ... ideja ima beskonačno mnogo, a jedino što je važno jest - radite to pola sata dnevno, već za mjesec dana vaše opće stanje bit će toliko bolje da vam neće pasti ni na kraj pameti da odustanete. 

26.12.2014. 17:46:50
Novi komentar
nužno
nužno