« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Brza detoksikacija nakon božićnih delicija

Blagdanski stolovi uvijek donesu probleme s kilogramima, nadutošću i lošim tenom, pa evo savjeta za brzu detoksikaciju organizma

Dovedite se u red za dan-dva
Dovedite se u red za dan-dva (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

savjeti

,

prejedanje

Božićno prejedanje, kriza ili ne, uvijek je aktualno, jer i kada nemamo za poklone ili putovanja, uvijek će se naći neka jeftinija i obilnija varijanta na stolu. Kad se tome pridruže količine ispijenog alkohola i duhanskog dima, par dana nakon toga izgledamo i osjećamo se kao da nas je pregazio valjak.

>> Blagdanska detoksikacija limunom >>

No, i za to ima lijeka - nije čudesan, ne radi u minuti, no za dan-dva možemo napraviti čuda za svoju liniju, izgled i opće stanje organizma ako se pridržavamo par dobrih savjeta.

Tako odmah nakon što se pojedu sve zalihe hrane i popije sav alkohol krenite s barem litrom i pol vode dnevno u koju svaki put nacijedite malo limuna.

Žustra šetnja vratit će nam energiju i živost, a usput i pokrenuti metabolizam i cijeli organizam - pola sata dnevno je dovoljno, no ako imate i malo više, neće škoditi. Umjesto da se s prijateljima nađete u zadimljenom kafiću, prošetajte po obližnjem parku i popričajte hodajući, nećete biti ni svjesni koliko ćete kilometara prijeći.

>> Prirodna detoksikacija je najjednostavnija i najzdravija >>

Ujutro prije kave i obroka napravite po 30 skokova jumping jack - skupljene noge, ruke također (iznad glave) i zatim skačete šireći noge i ruke, pa ih opet skupljate. To će biti najbolji početak dana i punjenje neophodnom energijom.

Za kraj, nahranite jadnu kožu lica hranjivom domaćom maskom - jogurt, banana, žličića meda, maslinovo ulje i limun.

>> Najbolji savjeti za detoksikaciju organizma >>

Dva do tri dana ovakvog režima i spremni ste za novogodišnje slavlje!

26.12.2014. 15:05:00
Novi komentar
nužno
nužno