« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
PRIMJENITE

3 pravila za usporavanje starenja i dug život

Način života u razvijenom svijetu ključni je faktor ubrzavanja starenja, jer je prehrana bogata kalorijama, prepuna proteina i masnoća, no ujedno i vrlo, vrlo nezdrava

Ako želite dugo biti mladi, pridržavajte se ovih savjeta
Ako želite dugo biti mladi, pridržavajte se ovih savjeta (Arhiva)
Više o

starenje

,

usporavanje starenja

,

dug život

,

dugovječnost

,

mediteranska prehrana

,

vježbanje

Starenje je, barem tako tvrde znanstvenici, posljedica rada metabolizma, preciznije, procesa kojim tijelo pretvara hranu u energiju. S godinama se taj proces usporava i neke stanice prestaju učinkovito djelovati, što ima negativne posljedice po zdravlje.

Dakle, proces je nezaustavljiv, ali se može usporiti jer je metabolizam usko povezan s hranom koju unosimo, pa se ključ dugovječnosti i mladolikosti krije - u tanjuru.

Loša vijest za zapadnjake je činjenica da je način života u razvijenom svijetu ključni faktor ubrzavanja starenja, jer je prehrana bogata kalorijama, prepuna proteina i masnoća, no ujedno i vrlo, vrlo nezdrava.

Kad se tome pribroji sjedilački način života i toksini kojima smo izloženi u okolini, dobivamo smrtonosnu kombinaciju koju treba izbjegavati pod svaku cijenu. 

Istraživanja su pokazala da postoje tri stvari koje će nam uspješno produžiti život i osigurati mladenački izgled:

1. Mediteranska prehrana
2. Smanjeni unos kalorija
3. Redovita tjelovježba

Stoga, kako živimo u zemlji gdje postoje apsolutno svi preduvjeti za dug život i lijepu starost, vrijeme je da se zapitate - gdje ja to griješim?

24.08.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno