« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
MLJAC

Zašto trebamo jesti čokoladu svaki dan

Naravno, pitanje je za neke potpuno bespredmetno, no za one koji se boje viška kilograma, evo par sjajnih razloga za konzumaciju ove delicije

Čokolada svaki dan - mljac! :)
Čokolada svaki dan - mljac! :) (Dreamstime)
Više o

čokolada

,

stres

,

krvni tlak

,

cirkulacija

,

srce

,

kolesterol

,

tamna čokolada

,

teobromin

,

flavanol

Čokoladu treba jesti svaki dan, to će vam preporučiti svatko tko se imalo razumije u zdravlje i zdravu prehranu, bez obzira na sav negativan imidž koji je ovoj božanstvenoj deliciji dodijeljen kroz godine.

Naravno, pritom treba imati na umu da je zdrava čokolada - tamna čokolada s visokim udjelom kakaa, čudesnog sastojka koji je blagotvoran za zdravlje.

>> Tamna čokolada je hrana za bogove >>

Naime, kakao je bogat izvor antioksidansa, koje ćemo tako mudro spominjati kad jedemo neko voće ili povrće, a on ga ima više nego najveći dio namirnica koje volimo proglašavati zdravima.

Uz to, kakao sadrži flavanol i teobromin, sastojke koji štite srce i krvne žile, no mliječne i bijele čokolade sadrže najmanje kakaa, a puno više masti i kalorija, stoga ih treba zaobilaziti u širokom luku. Broj kalorija u tamnoj čokoladi opada s udjelom kakaa, tako da se preporučuje konzumacija čokolade koja ima minimalno 70 posto kakaa.

>> Koja je čokolada najbolja za vas >>

Konzumacija tamne čokolade poboljšava cirkulaciju, a istraživanje je pokazalo da je 40 grama tamne čokolade s 85 posto kakaa omogućilo ispitanicima dnevne šetnje 15 posto dulje od onih koji nisu jeli čokoladu.

>> Fascinantni učinci čokolade na naše zdravlje >>

Uz to, tamna čokolada učinkovito snižava krvni tlak i razine lošeg LDL kolesterola u krvi, a kako uz to ruši razine kortizola, hormona stresa, nema boljeg lijeka za ovo ludo vrijeme od par kockica tamne čokolade dnevno. 

13.11.2015. 15:49:00
Novi komentar
nužno
nužno