« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
1, 2 ... 1, 2

Vježbanje je sjajno za našu psihu

Osim što će nam vježbanje učvrstiti tijelo i pomoći u skidanju kilograma, ono ima i puno blagotvornih učinaka na naše psihičko zdravlje

Vježbanje jača kreativnosti i povećava produktivnost
Vježbanje jača kreativnosti i povećava produktivnost (Shutterstock)
Više o

kreativnost

,

tjelovježba

,

pamćenje

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

psihičko zdravlje

,

skidanje kilograma

,

fizičko zdravlje

Vježbanje je ključno za gubitak kilograma i dobro zdravlje, no osim toga ima i cijeli niz blagotvornih učinaka na našu psihu, zaključili su stručnjaci koji preporučuju svakodnevno vježbanje makar i u malim količinama.

Naime, istraživanja su pokazala da su ljudi koji redovito vježbaju kreativniji od onih koji se ne bave nikakvom tjelesnom aktivnošću jer tjelovježba potiče rad frontalnog režnja čiji je zadatak razmišljanje izvan okvira i donošenje odluka.

>> Vježbanje pomaže pri učenju >>

Uz to, vježbanje vas čini produktivnijim jer vam je mozak bolje opskrbljen kisikom, pa nije loše pauze na poslu iskoristiti za kratko vježbanje ili šetnju koja će vam razbistriti mozak i dati nove ideje.

Vježbanje dokazano poboljšava pamćenje i sposobnost rješavanja problema iz istog razloga, jača koncentraciju i omogućava bolje rezultate na testovima memorijskih problema koje ćete rješavati i brže i točnije od onih koji ne vježbaju. 

>> Vježbanje donosi korist za cijeli život >>

Nakon vježbanja se otpuštaju endorfini, hormoni sreće koji će vam ublažiti osjećaj tjeskobe i simptome depresije, poboljšati raspoloženje i, što je možda i najvažnije - dići samopouzdanje, jer ćete imati bolju sliku o sebi nakon što odradite nekoliko setova vježbi. Bolji učinak ima vježbanje na otvorenom, stoga, pronađite svoj kutak za vježbanje u parku ili prirodi.

>> Koje je najbolje doba dana za vježbanje >>

Na kraju, ako još uvijek pušite, vježbanje će vam pomoći da smanjite potrošnju cigareta jer potiče otpuštanje dopamina, još jednog od hormona sreće koji ublažava želju za cigaretom. 

22.06.2014. 09:33:00
Novi komentar
nužno
nužno