Žene
majčinstvo

Kako izbjeći iscrpljenost majke

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Naučiti kako biti majka vlastitoj bebi puno je više od napornog cjelodnevnog rada. Ako se pred majku stavi puno drugih zahtjeva, čime ona ima više posla, a manje vremena… više »

Nedodirljiva predsjednica indijskog parlamenta

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Daliti ili nedodirljivi, građani Indije izvan svih kasta, osobe koje se svakodnevno diskriminiraju i praktički su im uskraćena osnovna ljudska prava dobili su predstavnicu na jednoj od… više »

savjeti

Kontracepcija za vrijeme dojenja

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Mnogi su uvjereni da dojenje sprečava od nove trudnoće, no to ipak nije potpuno sigurna metoda. Mlade majke imaju na raspolaganju mnoge druge metode koje dolaze u obzir. Prva ovulacija nakon… više »

WE BOOBED

Marks & Spencer neće dodatno oporezivati velike grudnjake

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Britanski trgovački lanac Marks & Spencer odustao je u petak od dodatnog poreza na grudnjake velikih brojeva, pošto je peticiju protiv poreza potpisalo 13.000 osoba putem… više »

ISTRAŽIVANJE

Majke dvojki, trojki ili više djece podložnije su depresiji

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Žene koje rode dvojke, trojke, ili više djece odjednom imaju 43 posto veće izglede da će patiti od depresije devet mjeseci nakon poroda od žena koje rode jedno dijete, objavili su… više »

ženski posao

Žene su bolji prometni policajci

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Policija u glavnom gradu Perua odlučila je da će promet regulirati samo ženske pripadnice snaga reda. Istraživanje je pokazalo da su policajke manje potkupljive i da striktno provode prometni… više »

8. mart

Perilica je zaslužna za žensku emancipaciju

objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Žene su u nedjelju diljem svijeta obilježile njihov međunarodni dan tražeći jednaka prava i prekid nasilja nad ženama. Najveća manifestacija održana je u Poljskoj gdje je blizu 6.000 ljudi… više »

uskrsli praznik

Sretan Dan žena

objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Da li je stvar u lokalnim izborima ili je jednostavno hrvatska javnost shvatila da Međunarodni dan žena nema previše veze s mrskim komunizmom, zapravo i nije važno. Dobro je da se… više »

JEEE!

Slovakinje više ne moraju pripadati muškarcu

objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Slovaci su nedavno djelomično ublažili kontroverzni zakon kojim se zahtijeva da se ženskim prezimenima u službenim dokumentima doda nastavak "ova". Primjerice, do sada je svakoj… više »

samo možemo reći - aha

Hugh Jackman proglašen najseksi muškarcem

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Australskoga glumca Hugha Jackmana (40) časopis People u srijedu je proglasio "najseksepilnijim muškarcem na svijetu", čime je pobijedio i najnovijega Jamesa Bonda Daniela… više »

Sve više poslovnih žena bira posao majke - domaćice

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Kath Tsakalakis provela je sedamnaest godina radeći kao konzultant za tvrtku Bain & Company, živeći u zemljama poput Francuske i Grčke. Sad živi u San Franciscu kao majka-domaćica… više »

Muškarci u Hrvatskoj jednakiji od žena

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Hrvatska je po ravnopravnosti spolova na 46. mjestu u svijetu i u odnosu na prošlu godinu pala je za 30 mjesta, stoji u ovogodišnjem izvješću Svjetskog ekonomskog foruma… više »

Važno je biti 'Prva dama'

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

"Prva dama" termin je koji se koristi u SAD-u za suprugu predsjednika, a prva dama za svoj posao ne prima plaću i nema službenih obveza ali njezina uloga praktički nije ograničena:… više »

popularne tv serije

'Seks i grad' kriv za trudnoću tinejdžerica?

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Najnovije istraživanje pokazalo je da je puno više trudnica među tinejdžericama koje gledaju tv-serije u kojima dominiraju dijalozi o seksu, a takav im je i sadržaj, nego među onima… više »

studija

Trudnoća ne zaglupljuje žene

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Studija provedena u australskom Nacionalnom sveučilišnome centru za mentalno zdravlje pokazala je kako nema dokaza da trudnoća šteti ženinim spoznajnim sposobnostima.… više »