Žene nema sljedeće stranice

Stipendije za znanstvenice

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

U Ministarstvu kulture predstavljen je i otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" u organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri… više »

Bezopasan test zamjenjuje amniocentezu

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Novi prenatalni test za otkrivanje trisomije 21 manje je riskantan od amniocenteze, prema istraživanju vođenom u Sjedinjenim Državama i objavljenom u ponedjeljak. Za tu novu metodu… više »

PODMUKLA BOLEST

Karcinom dojke povezan s društvenim staležom

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Istraživanje o karcinomu dojke, provedeno u Engleskoj i Walesu na pacijenticama kojima je ta bolest dijagnosticirana između 1986. i 1999., pokazalo je da ona više ubija… više »

Nitko ne želi roditi dijete sa Downom

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Novo objavljena studija prenatalnog otkrivanja Downovog sindroma tvrdi da se 84 posto beba kojima se dijagnosticira Downov sindrom pobaci, objavio je portal plivazdravlje.hr. Studija također… više »

U Singapuru izmišljena sprava koja olakšava bolove pri porodu

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

U jednoj su singapurskoj bolnici uspjeli pronaći način koji bi ženama omogućio porod uz još manje boli nego do sada, prenosi Hina. U rodilištu singapurske Bolnice za žene i… više »

Borba za Ženu! ne smije stati

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Svjetski mediji prošle su subote gotovo s podsmijehom prenijeli vijest kako je ekvadorska političarka María Soledad Vela predložila da se novim ustavom ženama zajamči pravo na… više »

Kalorije određuju spol djeteta

objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Stručnjaci s britanskog Sveučilišta Exeter istraživali su prehrambene navike trudnica i uspoređivali ih s podacima o spolu njihove djece. Pokazalo se da s količinom kalorija koje… više »

Kod žena teže ustanoviti udar

objavljeno prije 16 godina i 5 mjeseci

Moždani udar kod žena se najčešće primijeti kasnije nego kod muškaraca, a uzrok tomu su različiti simptomi, izvijestili su znanstvenici iz njemačke Zaklade za borbu protiv… više »

Španjolska: Borba za ‘stvarne’ žene

objavljeno prije 16 godina i 5 mjeseci

Modna industrija ne proizvodi odjeću koja odgovara realnim proporcijama današnjih žena. Istraživanje je pokazalo da četiri od deset žena ne mogu u trgovinama pronaći odjeću koja bi… više »