Žene nema prethodne stranice
IZVJEŠĆE EU

Većina govora mržnje na internetu usmjerena protiv žena

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Internet postaje sve gore mjesto, pogotovo ako ste žena i ne uklapate se u neke "standarde" koje je ova civilizacija "propisala", najjednostavnije rečeno... žene se tlači i vrijeđa na… više »

SAVJETI

Tajne koje žene često čuvaju od muškaraca

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

Životni odnosi su kompleksna mreža emocija, iskustava i povjerenja. Iako je temelj svake zdrave veze međusobno povjerenje, postoje trenuci kada žene čuvaju određene stvari od svojih partnera.… više »

ZANIMLJIVO

Razotkrivanje veze između napadaja i menstrualnog ciklusa

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Napadaji se javljaju kada iznenadna, nekontrolirana eksplozija električne aktivnosti u mozgu privremeno utječe na njegov rad. To može uzrokovati promjene u tonusu mišića (uzrokujući… više »

ZANIMLJIVO

Misteriozna veza između menstruacije i astme

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Dame, vrijeme je da porazgovaramo o ne tako ugodnim stranama menstrualnog ciklusa. Osim što možemo osjetiti grčeve, promjene raspoloženja i žudnju za čokoladom, također se možemo… više »

SIMFONIJA OSJETILA

Kako menstruacija utječe na vaših pet osjetila

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Menstruacija je zadivljujući prirodni fenomen koji svakog mjeseca zauzima glavno mjesto u životima žena. Osim grčeva i nelagode, postoji fascinantna međuigra između menstrualnog ciklusa i pet… više »

BRAVO

Žene na Islandu danas štrajkaju!

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Island je danas u štrajku, i to na zanimljiv način - štrajkaju samo žene, uključujući i njihovu premijerku! Organizatori se nadaju da će štrajk žena, čiji potvrđeni… više »

TRIJEZNI LISTOPAD

Kako alkohol može utjecati na žensko zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Mjesec listopad većinom se veže uz festivale posvećene alkoholu, poput poznatog njemačkog Oktoberfesta. Ispijanje čaše vina uz večeru, koktel ili šampanjac s prijateljima u… više »

MENOPAUZA

Svjetski mjesec menopauze

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Menopauza je prirodni biološki proces koji označava kraj ženinih reproduktivnih godina, a obično se javlja u kasnim 40-ima ili ranim 50-ima. Jedan od najčešćih i najizazovnijih… više »

SAVJETI

Vodič o brizi za mentalno zdravlje u vrijeme menstruacije

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

INTIMINA koristi priliku za raspravu o često zanemarenoj temi - odnos mentalnog zdravlja i menstruacije, te kako bi podijelili savjete za poboljšanje vašeg raspoloženja u ovo… više »

ZAPAMTITE!

Sve što trebate znati o raku dojke

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Svake jeseni ujedinjujemo se kako bismo obilježili Mjesec borbe protiv raka dojke i podigli svijest o jednom od najčešćih oblika raka koji pogađa žene današnjice. Kako bi… više »

NEZGODNO

Ashermanov sindrom: rijetko stanje koje se može dogoditi svakome

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Ashermanov sindrom je stvaranje ožiljnog tkiva (adhezije ili sinehije) u maternici. Te se priraslice povezuju unutar maternice, spajaju suprotne stijenke i smanjuju volumen maternice.… više »

NARAVNO!

Ponosno i glasno prihvatite menstruaciju i u školi

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Školsko zvono samo što se nije oglasilo, pa je vrijeme da proslavimo uzbudljivo putovanje kroz obrazovanje, prijateljstvo i samospoznaju. No, postoji i jedna važna tema koja… više »

EH, DA...

Ljetni vodič za razumijevanje i liječenje vaginalnih gljivičnih infekcija

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Gljivična infekcija, također poznata kao soor, može biti neugodno i uznemirujuće stanje za mnoge žene. Iz ovog razloga, Intimina za zamolila svoju medicinsku stručnjakinju, dr. Susann… više »

MITOVI

Ako dotaknete cvijeće tijekom menstruacije, uvenut će?

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

U 20-ima prošlog stoljeća, bečki doktor Bela Schick stvorio je teoriju kako menstrualna krv i njezini sastojci imaju toksični učinak na ljudsko tijelo (i šire). Sve je počelo… više »

ZANIMLJIVO

Intrigantan fenomen - zamjenska menstruacija

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Zamjenska menstruacija je rijetko stanje u kojem žena tijekom menstrualnog ciklusa doživi krvarenje iz drugih područja osim maternice. Ovaj fascinantan fenomen može se manifestirati kao… više »