« Žene
objavljeno prije 14 godina
SAZNAJEMO

Inovacije u svakodnevnom životu žena

Revolucija u ženskim životima popraćena je i novim proizvodima dostupnim na tržištu

Ariel Active Gel
Ariel Active Gel (Ariel)
Više o

Ariel

,

New Orleans Mardi Gras

Možete li zamisliti život bez, primjerice, stroja za pranje rublja ili najlonskih čarapa? Danas nitko ne razmišlja o činjenicu da su ti proizvodi, koji su danas dio svakodnevnog života svake suvremene žene, jednom uistinu uveli revoluciju u živote naših majki i baka.

Svojim najnovijim proizvodom, Ariel želi doprinijeti svim tim inovacijama koje su mijenjale živote žena te predstavlja Ariel Active Gel kapsule - proizvod koji će obilježiti novu prekretnicu u životima žena.

Ariel Active Gel kapsule imaju 2x koncentriraniju snagu uklanjanja mrlja od ostalih Arielovih tekućih deterdženata, što ovim malim, ali snažnim kapsulama, omogućuje praktično pakovanje koje ne zauzima mnogo mjesta. Uz sve to, iznimno ih je lako koristiti.

Tijekom prošlog stoljeća, životi žena uvelike su se promijenili - ulogu kućanice počele su mijenjati onom zaposlene žene koja svjesno oblikuje i utječe na svoj život. Ova revolucija u njihovim životima popraćena je i novim proizvodima dostupnim na tržištu koji su smatrani velikim inovacijama tog vremena i bez kojih danas nitko ne bi mogao zamisliti svoj život, bez obzira radi li se o kućanskim poslovima ili modi. Krenimo na put kroz vrijeme i pogledajmo što sve obilježava svakodnevni život žena.

Električni stroj za pranje rublja

Danas ni ne razmišljamo o činjenici da je prije stotinjak godina pranje rublja bilo pravo višednevno mučenje. No, izumom električnog stroja za pranje rublja početkom 20. stoljeća, stvari su se promijenile nabolje. Ti uređaji počeli su se reklamirati već 1904. godine i iako prvi modeli perilica nisu bili od velike pomoći ženama, nekoliko desetljeća kasnije njihov se broj uvelike povećao i postale su sastavni dio kućanstava u većini zemalja. Danas, sve što trebamo napraviti je pritisnuti gumb i automatska perilica rublja obavit će za nas sav posao pranja rublja.

Maskara

Velika je vjerojatnost da većina žena nosi maskaru u svojim torbicama kako bi njihove oči izgledale još zavodljivije. Zanosne trepavice možemo zahvaliti kemičaru T.L. Williamsu koji je maskaru izumio miješajući ugljenu prašinu s želeom vazelina 1913. godine. U to vrijeme, nitko nije smatrao da će ta čudna mješavina jednom postati tajno oružje svih žena koje im omogućuje duže i deblje trepavice.

Suvremeni grudnjak

Kada je Mary Phelps Jacob patentirala svoju inovaciju, prvi suvremeni grudnjak 1910. godine, stvari su se pokrenule same od sebe. Ne samo da je unijela revoluciju u izgled žena i njihovu higijenu, oslobodila ih je i nošenja neugodnih korzeta. U početku, grudnjak je bio samo funkcionalan komad tkanine, no danas je on mnogo više - zavodljiv, sportski, gotovo nevidljiv, s podešavajućim naramenicama ili bez njih, uglavnom, grudnjak se nalazi u svakom ženskom ormaru.

Najlonske čarape

Počeci "najlonki" sežu sve do antičkih vremena - Grci i Rimljani nosili su njihove jednostavne verzije. Tijekom 20. stoljeća, pojavom najlona, nošenje visokih čarapa ponovno je postalo popularno. Pravi se preokret dogodio tijekom 60-ih godina kada je izmišljen poseban materijal - Lycra. On je omogućio pojavu visokih čarapa koje se ne moraju šivati, već elastično prijanjaju uz noge žena. Danas žene mogu birati između brojnih boja i uzoraka kako bi njihove noge izgledale još ljepše.

Ariel Active Gel kapsule

Prvi tekući deterdženti u nekim su se zemljama pojavili već tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća. 2010. godine u životima suvremenih žena pojavljuje se nova inovacija - Ariel Active Gel kapsule - male, dozirane kapsule spremne za uporabu. Stoga, potrebno je učiniti samo jednu jednostavnu stvar - ubaciti kapsulu u bubanj perilice za rublje, na nju staviti rublje i odabrati program pranja. Ariel Active Gel kapsule imaju 2x koncentriraniju snagu uklanjanja mrlja od ostalih Arielovih tekućih deterdženata. A zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, pakovanje je lagano, praktično i bez problema ćete ga smjestiti bilo gdje. Ariel Active Gel kapsule dostupne su u dvije varijante - zelene su namijenjene pranju bijelog rublja, a ljubičaste su namijenjene za obojano rublje. Ariel Active Gel kapsule na hrvatskom tržištu dostupne su i u tri veličine pakovanja od 16, 24 i 32 kapsule.

Više o inovacijama možete saznati na stranici Ariela  i Facebooku:

www.ariel.com.hr

www.facebook.com

15.06.2010. 09:52:40
Novi komentar
nužno
nužno