Lifestyle BODY&SOUL
BUDITE U TRENDU

Makeup savjeti stručnjaka iz Mac Cosmeticsa - za zločeste cure

objavljeno prije 10 godina

Terry Barber, direktor Mac Cosmeticsa, čitateljicama Metroa nudi šest savjeta za sjajan izgled u predstojećem blagdanskom periodu. Prirodna ljepota „Prozirni makeup će ove… više »

MINI TEST

Kolika je vaša estetska inteligencija?

objavljeno prije 10 godina

1. Koje od navedenih namirnica su prirodni izbjeljivači zubi? A. Zeleni čaj B. Jagode C. Limun D. Banane 2. Koji balzam najbolje štiti ispucale usnice? A. Mineralno ulje B. S okusom C.… više »

VIŠE ILI MANJE

Tri obroka dnevno - tajna vitke linije

objavljeno prije 10 godina

Iako mnogi stručnjaci i nutricionisti preporučaju da dnevni unos hrane raspodijelimo na više obroka, po mogućnosti najmanje pet, istraživanje provedeno na Sveučilištu Purdue u… više »

BOLJE OD RIŽE

Superhrana: heljda

objavljeno prije 10 godina

Heljda nije zrnasta žitarica nego plod sjemena koji, za razliku od ostalih žitarica, nije visoko pozicioniran prema glikemijskom indeksu. Sadrži više proteina od riže, pšenice,… više »

TRENING UMA I TIJELA

Jogalozofija - joga za sve

objavljeno prije 10 godina

Računica je jednostavna: joga + filozofija = jogalozofija "Ideja je filozofiju joge uključiti u svaki aspekt fizičke aktivnosti", objašnjava Mandy Ingber, osnivačica jogalozofije,… više »

MALI TRIKOVI

I vi možete imati savršene usne

objavljeno prije 10 godina

Sada je to i službeno. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Manchester koristili su poseban program kako bi pokazali da unutar 10 sekundi od upoznavanja, prosječan muškarac će… više »

OBJAVITE IM RAT

Strije - ne moraju biti nerješiv problem

objavljeno prije 10 godina

Bez obzira na to jeste li genetski skloni strijama, što je moguće jer ona određuje kvalitetu kože i vezivnog tkiva, ili su one nastale usred velike promjene tjelesne mase… više »

JO-JO EFEKT

Zašto nakon dijete žudimo za nezdravom hranom?

objavljeno prije 10 godina

Scenarij je što se dijeta tiče često ovakav: baš kad se trudimo smršavjeti, želja za čokoladom, hamburgerima ili čipsom je najjača. Američki znanstvenici istražili su… više »

AQUA CYCLING

Vožnja bicikla pod vodom - odličan trening za cijelo tijelo

objavljeno prije 10 godina

"Aqua Cycling" ili "Aqua Biking" novi je trend za održavanje tjelesne težine. Radi se o fizičkoj aktivnosti koja spaja prednosti klasične vožnje biciklom s pozitivnim djelovanjem vode. Za… više »

REAGIRANJE MOZGA

Akupunktura zbilja ublažava bol

objavljeno prije 10 godina

Akupunktura zbilja ublažava bol, potvrdilo je najnovije znanstveno istraživanje Sveučilišne bolnice u njemačkom Essenu. Znanstvenici su dokazali da akupunktura smiruje stanice mozga… više »

GODINA PRI KRAJU

Kako preživjeti blagdane bez dobitka na težini

objavljeno prije 10 godina

Umjesto da početkom siječnja shvatite da ste u samo nekoliko dana ili tjedana tijekom prosinca dobili na težini više nego što ste htjeli, pa možda i više kilograma nego… više »

ALTERNATIVNA MEDICINA

Reiki - liječenje energijom polaganjem ruku

objavljeno prije 10 godina

Svijet se temelji na energiji bez koje naša egzistencija ne bi bila moguća. Hinduisti su je nazvali parna, Grci pneuma, fizičar Wilhelm Reich orgon - radi se o biološkoj… više »

OLAKŠANJE ZA ŽENE

Hormonalna terapija u menopauzi poboljšava mentalno zdravlje

objavljeno prije 10 godina

Novo istraživanje pokazalo je da hormonalna nadomjesna terapija u menopauzi ženama ne pomaže samo u smirivanju raznih tegoba, već poboljšava i njihovo mentalno zdravlje, točnije,… više »

NAJBOLJA DIJETA

Bjelančevine su ključne u borbi s kilogramima

objavljeno prije 10 godina

Nakon mukotrpne dijete većina u kratkom razdoblju ponovno nakupi izgubljene kilograme. U začaranom krugu između mršavljenja i debljanja stoga postoji samo jedan izlaz - uravnotežena… više »

PELLEVE

Rješite se bora peglanjem lica

objavljeno prije 10 godina

Peglanje lica? Može zvučati apsurdno, no upravo to uključuje posljednji tretman za naboranu kožu. Priznat ćemo da se ne radi o doslovnom prislanjaju vruće pegle na lice, no zaista se… više »