Hi-tech
WOW!

Google predstavio kvantno superračunalo

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Alphabet Inc's Google objavio je da je ostvario "kvantnu nadmoć" svojim kvantnim računalom koje je u nekoliko minuta riješilo složeni problem za koji bi današnjim najsnažnijim… više »

NAJAVE

EOS-1D X Mark III bit će novi akcijski junak

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Canon je najavio razvoj fotoaparata EOS-1D X Mark III - nasljednika svjetski poznatog modela EOS-1D X Mark II. Ovaj je DLSR s vrha ponude savršen za snimanje sporta i divlje prirode, a… više »

NOVOSTI

Optima Telekom nudi sjajnu Wi-Fi mrežu

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Optima Telekom u suradnji s tvrtkom MediaKing svojim poslovnim korisnicima nudi uslugu javne Wi-Fi mreže koja zahvaljujući jedinstvenom MediaKing Smart Wi-Fi rješenju nadilazi sve… više »

NOVOSTI

AOC predstavlja novi 27 inčni gaming monitor

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Stručnjak za gaming monitore AOC lansira novi 27 inčni (68.6 cm) gaming monitor - AG273QX iz svoje treće generacije AGON linije. Ovaj cjeloviti paket vrlo poželjnih značajki za akcijske, MOBA… više »

NOVOSTI

Redmi Note 8 stigao u Hrvatsku

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

U hrvatski Mi Store stigao je Redmi Note 8, prvi pametni telefon iz Redmi Note serije kojemu je dodijeljena prestižna TÜV Rheinland potvrda. Ovaj certifikat, koji izdaje ovlašteno… više »

NOVOSTI

Google Maps uveo nove značajke

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Google Maps potrudio se uvesti nove značajke od kojih se jedna sigurno neće svidjeti policiji u zasjedama.... Dakle, tu je sada značajka prijave zastoja ili gužve na prometnicama. Za početak,… više »

OPREZ

Tehnološki giganti i vladine agencije pripremaju se za izbore u SAD

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Predstavnici američkih tehnoloških tvrtki, uključujući Facebook, Google, Microsoft i Twitter, sastale su se s američkim obavještajnim agencijama kako bi razgovarali o… više »

Facebook
STVARNO?

Facebook mora ukloniti klevetnički sadržaj bilo gdje u svijetu?

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Društvenim mrežama poput Facebooka može se narediti da se oštrije postave prema uklanjanju klevetničkih sadržaja, odlučio je u četvrtak najviši sud EU-a u slučaju jedne… više »

PROBLEMI

Broadcom na udaru Europske komisije

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Europska komisija zatražila je u srijedu od američkog proizvođača čipova Broadcoma da prekine praksu kojom narušava ravnopravno tržišno natjecanje jer bi se mogao… više »

COOL

Facebook plaća ako otkrijete sigurnosni propust

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Nakon niza sigurnosnih propusta i zlorabe podataka na njihovoj platformi u Facebooku su odlučili proširiti program nagrađivanja za pronalaženje takvih propusta. Minimalna nagrada je… više »

GLAS RAZUMA

Huawei može graditi 5G mrežu u Njemačkoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Njemačka vlada ne namjerava kineskoj kompaniji Huawei zabraniti sudjelovanje u izgradnji mobilne mreže 5G, priopćeno je u ponedjeljak u Berlinu. "Njemački pristup je bio i ostat će da u… više »

COOL

Maraphone - prvi pametni telefon proizveden u Africi

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Predsjednik Ruande Paul Kagame je tijekom svojih obraćanja rijetko kada uzbuđen i euforičan. Tako je i tijekom službenog predstavljanja prvog smartphonea u potpunosti proizvedenog u Africi… više »

NAJAVE

Otvorene prijave za prvi regionalni Good Game Liftoff

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Good Game Global, internacionalna e-sports platforma koju je pokrenuo hrvatski poduzetnik Nikola Stolnik, organizira drugi po redu Good Game Liftoff natjecanje za mlade startupe. Prijave za… više »

 Ovo nikako nemojte googlati / ISTOCK/GETTY IMAGES
WOW!

Google nudi novu uslugu

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Google je u SAD-u uveo novu uslugu mjerenja zagađenosti kako bi gradovima pomogao da se lakše nose s emisijama štetnih plinova, a odsad je taj alat dostupan i u Europi, prenosi… više »

CIFRA!

Samsung Display ulaže 11 milijardi dolara u modernizaciju

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Samsung Display najavio je 13.100 milijardu wona (11 milijardi dolara) ulaganja u postrojenja i istraživanje kako bi modernizirao proizvodnju i pronašao rješenje za prekomjernu… više »