Hi-tech
USPJEH

Huawei gradi 5G mreže u Velikoj Britaniji i EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Britanska vlada odlučila je dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u uvođenju 5G infrastrukture u Velikoj Britaniji. Takva odluka stiže unatoč upozorenjima i diplomatskim pritiscima… više »

NOVOSTI

Lenovo Yoga 5G laptop spreman za mreže nove generacije

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Uparen s digitalnom olovkom i sustavom Windows 10, Yoga 5G dizajniran je tako da upotpuni produktivnost. Lenovo Yoga 5G uvijek povezana prijenosna računala napokon su evoluirala od konceptnih… više »

WOW!

Progovorila 3 tisuće godina stara mumija

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Pomoću posebnog 3D pisača znanstvenici su uspjeli ''uskrsnuti'' čak 3000 godina star glas egipatskog svećenika za vrijeme vladavine faraona Ramzesa XI. (1099. - 1069. pr. Kr.). Na… više »

COOL

Exabajti pred našim očima

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Ovih dana je njemačka novinska agencija dpa javila da je na njemačkim mobilnim mrežama tijekom protekle godine protok podataka bio veći nego ikada. Operater Telefonica je… više »

COOL

Softveri protiv plagijatora

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Javnim visokim učilištima u Hrvatskoj dostupna su dva softvera za provjeru autentičnosti radova, priopćio je Sveučilišni računski centar (Srce). Kako javljaju, na prijedlog… više »

ČESTITAMO

HACK-A-THON 20: Proglašeni pobjednici

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota… više »

MIŠLJENJA

Digitalni porez - za ili protiv

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Prije bilo kakve intervencije u smislu uvođenja digitalnog poreza potrebni su jasni odgovori zakonodavca koga bi se, kako i gdje zahvatilo, pri čemu cilj ne smije biti… više »

CES

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES®. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima… više »

HMMM...

FBI pritisnuo Apple, odustaju od enkripcije sigurnosnih kopija

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhonea omogući pohranu šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što je američki savezni istražni ured (FBI)… više »

COOL

Ovaj istraživač motivirat će vas da svladate vlastita ograničenja

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Michał Woroch je istraživač u invalidskim kolicima koji je puno puta dokazao kako ograničenja ne postoje. Svojim primjerom potaknuo je i ohrabrio ljude iz 11 zemalja da budu dovoljno hrabri… više »

STVARNO?

Raste potražnja za rabljenim telefonima

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

U svijetu se svake godine povećava potražnja za rabljenim pametnim telefonima, pa se procjenjuje da su lani te isporuke porasle za oko 18 posto u odnosu na 2018. godinu, na ukupno gotovo 207… više »

SJAJNO!

WhatsApp i dalje bez oglasa

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Facebook je odustao od prikaza oglasa u WhatsAppu te će se fokusirati na razvoj opcija koje će kompanijama omogućiti kvalitetniju komunikaciju s korisnicima. Prije nego što je Facebook… više »

COOL

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Huawei, predvodnik u razvoju ključnih tehnologija poput 5G-a i umjetne inteligencije, usmjeren je na razvoj konkretnih rješenja koja korištenjem naprednih tehnologija mogu… više »

NOVOSTI

AOC lansira dva nova 27-inčna QHD monitora s vrhunskim specifikacijama

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Specijalist za monitore AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom… više »

'AJDE?

Turska ukida zabranu Wikipedije

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Turska zabrana Wikipedije trebala bi biti ukinuta u srijedu nakon presude Ustavnog suda prema kojoj blokada internetske enciklopedije u Turskoj, koja traje već više od dvije godine,… više »