Hi-tech
IMATE LI GA?

Walkman slavi 40 godina

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

U ljeto 1979. svijet je prolazio kroz drugu naftnu krizu, a japanska tvrtka Sony na tržište je izbacila uređaj plave i srebrne boje u obliku ciglice - Walkman TPS-L2. Premda su… više »

NOVOSTI

HONOR predstavio HONOR Vision

objavljeno prije 12 dana i 23 sata

HONOR, vodeći brand pametnih telefona, 10. kolovoza službeno je na ovogodišnjoj Huawei Developer konferenciji (HDC) predstavio seriju HONOR Vision. Riječ je o Honorovom prvom pametnom… više »

PROBLEMI

I Australci žele jači nadzor Googla i Facebooka

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Australska agencija osamnaest je mjeseci istraživala utjecaj digitalnih platformi na vijesti i oglašavanje te je identificirala određene prakse upravljanja podacima koje mogu… više »

NOVOSTI

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti… više »

NOVOSTI

ADATA predstavila XPG GAMMIX S50

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, proizvoda s NAND flashom i dodatne opreme za mobilne uređaje, danas predstavlja PCIe Gen4x4 M.2 2280 SSD XPG GAMMIX… više »

AJOJ :)

Veliki propust Twittera?

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Twitter je u utorak objavio da je možda upotrijebio korisničke podatke za personalizirane oglase bez njihova dopuštenja zbog problema s postavkama.  Tvrtka navodi da je… više »

WOW!

Umjetni jezik raspoznaje whiskey

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Znanstvenici su predstavili javnosti umjetni 'jezik' koji prepoznaje suptilne razlike između različitih vrsta viskija, a mogao bi pridonijeti borbi protiv trgovine krivotvorenim… više »

NOVOSTI

Samsung Galaxy Note10 – dizajniran za vrhunsko korisničko iskustvo uz nevjerojatnu snagu

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je Galaxy Note10, novu seriju vrhunskih pametnih telefona koja spaja elegantan dizajn s moćnim značajkama performansi i produktivnosti, pri čemu… više »

 Ovo nikako nemojte googlati / ISTOCK/GETTY IMAGES
WOW!

Google povezuje Afriku i Europu podmorskim kabelom

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

Google je najavio postavljanje novog podmorskog kabela „Equiano" koji će povezati Afriku s Europom u sklopu planiranog proširivanja infrastrukture za rad u računalnom oblaku.… više »

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
NOVOSTI

WhatsApp i Instagram mijenjaju imena

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Instagram će uskoro postati Instagram from Facebook, a WhatsApp će postati WhatsApp from Facebook. Nova imena će se pojaviti u Google Play Storeu kao i u samim aplikacijama. Glasnogovornik… više »

WOW!

Hrvatski jezik u biranom hi-tech društvu

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Visokotehnološki japanski izum MUAMA Enence Instant Translator omogućuje komuniciranje na 40 svjetskih jezika, među kojima i na hrvatskom jeziku, piše njemački portal… više »

ZAPAMTITE!

Dronova sve više, kao i problema

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Preko dvije i pol tisuće dronova već je registrirano u Hrvatskoj. Cijena im pada, popularnost raste, no problemi ostaju - mnogi nisu upoznati s pravilima koja se odnose na te bespilotne… više »

NOVOSTI

MMD predstavlja novu seriju monitora Philips E1

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brand licencirani partner za Philips monitore, predstavlja novu seriju monitora Philips E1 Line. Nova obitelj monitora, impresivna iznutra i izvana,… više »

NAJAVE

LG uvodi Apple AirPlay 2 na svojim ThinQ AI televizorima

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

LG Electronics (LG) objavio je da su Apple AirPlay 2 i HomeKit dostupni za njihovu liniju AI televizora za 2019. godinu, što LG ujedno čini prvim globalnim proizvođačem televizora s… više »

NOVOSTI

Sony predstavio RX100 VII kompaktni fotoaparat

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Koristeći tehnologije koje su razvijene za fotoaparat punog formata bez zrcala Alpha 9, RX100 VII postiže nove razine performansi u kompaktnom fotoaparatu, i za fotografije i za video snimke,… više »