Hi-tech
SJAJNO!

Skup "Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu"

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) organiziraju treći skup o osobama s invaliditetom u… više »

MA DA?

Francuzi dokidaju američki monopol u cloudu?

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Francuska je zadužila tehnološke tvrtke Dassault Systemes i OVH da pripreme planove za prekid dominacije američkih kompanija u području računalstva u oblaku, izjavio je u četvrtak… više »

NAGRADE

Otkriven žiri 2020 Sony World Photography Awardsa

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Međunarodno priznato natjecanje, na koje su prijave besplatne, predstavlja veliku mogućnost fotografima svih razina diljem svijeta da budu viđeni, ocjenjeni i nagrađeni. Žiri u 2020. godini… više »

BRAVO

Schneider Electric pokazao ekološku svijest

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

Tvrtka Schneider Electric, je na Tjednu klime 2019. u New Yorku objavila da drastično pojačava svoje nastojanje u postizanju ugljične neutralnosti s tri nove aktivnosti skraćivanjem roka za… više »

NOVOSTI

XPG predstavlja PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD uređaj SX8100

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

ADATA Technology, proizvođač DRAM modula visokih performansi, proizvoda s NAND flashom i dodataka za mobilne uređaje, predstavlja svoj PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD pod nazivom XPG SX8100.… više »

NAGRADE

Otvorene nominacije za nagrade Technology Playmaker Awards

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Booking.com, jedna od najvećih online tvrtki za putovanja, pokreće prijave za nagrade Technology Playmaker Awards za 2020. godinu, s ciljem promoviranja istaknutih žena u tehnološkom… više »

NOVOSTI

Canon CJ15ex4.3B – 4K prijenosni zum objektiv za TV produkciju

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Canon Europe predstavlja proširenje svojih vodećih 4K objektiva za televizijsku produkciju za kamere s 2/3-inčnim senzorom u vidu modela CJ15ex4.3B. Nudeći izvanredne optičke… više »

NOVOSTI

Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

objavljeno prije 19 dana i 12 sati

Partneri Motorola Solutionsa, KING ICT i MICRO-LINK izabrani su na posljednjem natječaju Ministarstva unutarnjih poslova RH za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske… više »

BRAVO

Hrvatska razvija sjajne medicinske robote

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Hrvatska je tijekom posljednjih desetak godina uložila 42 milijuna kuna u medicinsku robotiku i razvila uspješan robotizirani sustav za neurokirurgiju, priopćila je u srijedu Hrvatska… više »

OPA :)

YouTube plaća milijune kazni

objavljeno prije 20 dana i 17 sati

YouTube mora platiti kaznu od 170 milijuna dolara jer je nezakonito prikupljao osobne podatke djece bez dopuštenja roditelja, objavila je u srijedu američka savezna uprava za trgovinu… više »

BRAVO

Iron Bull pobijedio na Idea Knockoutu

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

Na šestom izdanju natjecanja tehnoloških ideja Idea Knockout, održanom u coworking prostoru HUB385 u Zagrebu, pobjedu je odnio tim Iron Bull. Pobjedom na Idea Knockoutu 2019… više »

UPS!

Hrvatska pala na ljestvici digitalne konkurentnosti

objavljeno prije 22 dana i 17 sati

Hrvatska je na svjetskoj ljestvici digitalne konkurentnosti 2019. zauzela 51. mjesto što je pad za sedam mjesta u odnosu na prošlu godinu, objavilo je u četvrtak Nacionalno… više »

NOVOSTI

FER osniva prvi Centar za umjetnu inteligenciju

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

FER osniva prvi Centar za umjetnu inteligenciju (UI) u Hrvatskoj, koji će biti središnja institucija za koordiniranje aktivnosti na području razvoja UI-a, a rad će posvetiti… više »

NOVOSTI

Idea Knockout vodi u Las Vegas

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Hrvatski Telekom kao tehnološki lider u regiji snažno podržava razvoj inovativne tech zajednice na našem podneblju. Kao partner organizatora, tech mjesečnika Bug sudjelovat će i… više »

SAZNAJEMO

Nove pogodnosti u neograničenoj tarifi

objavljeno prije 25 dana i 11 sati

Neograničeni internet zasigurno pruža bezbroj mogućnosti za istraživanje, komunikaciju, dijeljenje i stvaranje novih iskustava. Pristup neograničenim mogućnostima koje tehnologija pruža nužan… više »