Hi-tech
NOVOSTI

MMD najavljuje novi Philips 243B9 monitor

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

MMD, vodeći specijalist za monitore i brend licencirani partner Philips monitorsa najavljuje lansiranje novog Philips 243B9 LCD monitora. Opremljen USB-C docking postajom, super brzim USB… više »

NOVOSTI

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica zadužena za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i tehnoloških… više »

INICIJATIVA

EP traži što skorije uvođenje univerzalnog punjača za mobitele

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Zastupnici u Europskom parlamentu u ponedjeljak su pozvali Komisiju da u interesu potrošača i zaštite okoliša ubrza uvođenje univerzalnog punjača za sve mobilne telefone… više »

COOL

Scan4Chem daje informacije o štetnim kemikalijama u proizvodima

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Scan4Chem je mobilna aplikacija koja bi trebala omogućiti trenutno informiranje o štetnim kemikalijama u proizvodima čime žele potaknuti građane da provjeravaju ispravnost proizvoda i… više »

FUTURIZAM

Smartphone će ostati dominantan uređaj

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Smartphone će i u novom desetljeću ostati dominantan potrošački uređaj, a dolazak nove, pete generacije mobilnih mreža 5G ne jamči porast nadogradnje ni kupnje novih uređaja u svijetu,… više »

NAJAVE

Tehnološki trendovi za 2020.

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Umjetna inteligencija, privatne 5G mreže, bolja povezivost robota i uzlet kabelske televizije neki su od najvažnijih trendova za 2020. za sektor tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT)… više »

Facebook stvara ovisnost /Pixabay
NOVOSTI

Facebook uvodi još jednu zabranu

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Facebook će zabraniti 'deepfakeove' odnosno video snimke izmijenjene pomoću umjetne inteligencije kojom su zamijenjena lica ili promijenjene riječi koje izgovara neka osoba, objavila je u… više »

DEVELOPMENT

Huawei najviše ulaže u razvoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Huawei nastavlja ulagati u 5G mrežu kako bi aktivirao potencijal novih tehnologija i podignuo standard života u zemljama diljem svijeta. Najavio je to Ren Zhengfei, CEO Huaweija, na nedavno… više »

DEEPFAKE

Facebook uklanja deepfake, ali ne i parodije

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Facebook će zabraniti 'deepfakeove' odnosno video snimke izmijenjene pomoću umjetne inteligencije kojom su zamijenjena lica ili promijenjene riječi koje izgovara neka osoba, objavila… više »

NAJAVE

Novi LG OLED televizori za ovu godinu

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

LG Electronics (LG), lider na tržištu OLED TV-a, ponovno diže ljestvicu u 2020. godini s 14 novih OLED modela predvođenih s tri iz nove serije GX Gallery inspirirane umjetnošću… više »

COOL

10 najprofitabilnijih aplikacija u prošlom desetljeću

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Netflix i Tinder najprofitabilnije su mobilne aplikacije u posljednjih 10 godina. Platforma za streamanje i aplikacija za upoznavanje našle su se na prvom i drugom mjestu liste… više »

NAJAVE

Samsung Galaxy A51 i A71 postaju dostupni na tržištu EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Samsung je još u prosincu predstavio dva pametna telefona : Galaxy A51 i Galaxy A71. Na policama europskih trgovina dolaze u različito vrijeme, a plastično kućište i njihovi… više »

OPASNO?

SAD zakonom reguliraju prodaju opreme i usluga u inozemstvu

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Nedavno usvojeni američki zakon natjerat će tamošnju vladu da pronađe način kako regulirati prodaju kibernetičkih alata i usluga u inozemstvu. Taj korak potaknula je Reutersova istraga… više »

NAJAVE

Tehnološki trendovi u 2020.

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Razvoj autonomnih vozila i 5G mobilnih mreža te virtualna (VR) i proširena stvarnost (AR), trendovi su koji bi mogli obilježiti 2020. godinu na polju tehnologije, piše u… više »

NOVOSTI

Korisnička prava i obveze operatora koja vrijede od 1. siječnja 2020

objavljeno prije 3 mjeseca

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je dopune i izmjene sektorskih propisa koji jasnije definiraju određene izazove s kojima su se korisnici dosad suočavali u… više »