« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Proljetno čišćenje organizma na prirodan način

Vrijeme je za proljetno čišćenje - stana, kuće, veze ili organizma, jednako je važno, pa evo što bi trebalo biti na jelovniku da sve bude prirodno

Očistite organizam na prirodan način
Očistite organizam na prirodan način (Wikipedia)
Više o

detoksikacija

,

zdrava hrana

,

proljetno čišćenje

,

cikla

,

namirnice

,

povrće

,

agrumi

Proljetno čišćenje organizma dobar je potez, a ako mislite da vam je detoksikacija potrebna kako bi u proljeće ušli odmorni, sretni i energični pobrinite se da vam se na jelovniku nađu sljedeće namirnice:

Agrumi - uz sve ostale beneficije vitamin C, kojeg su limun i drugo srodno voće prepuni, poznat je kao vitamin detoksikacije uz pomoć kojeg ćete lakše razgraditi i iz tijela izbaciti toksine. Limunada ili oranžada, izbor je vaš.

Bijeli luk - kralj povrća i začina kojeg možete konzumirati uz sve namirnice odličan je za srce i cijeli krvožilni sustav, a stimulira i proizvodnju nužnih enzima. Ukratko, zaboravite na 'aromu' i pustite da odradi svoj čudotvorni posao.

Cikla - ovo povrće sadrži jedan od glavnih detoksikacijskih enzima, a odlična je i za pročišćavanje krvi u organizmu. Uz to pospješuje i rad želudca, crijeva i žuči što je naravno vrlo bitno kod čišćenja organizma, a ima i pozitivan utjecaj na živčani sustav pa ćete uz nju biti manje napeti dok zaboravljate na pečenja i kolače

Kupus - u jetri postoje dva glavna detoksikacijska enzima, a ovo povrće potiče proizvodnju oba i stoga je nezamjenjivo u čišćenju kako cijelog tijela tako i njegovog glavnog 'čistača' jetre.

Zeleni čaj - ovaj, po mnogima najbolji čaj ima izvrstan detoksikacijski efekt i odličan je antioksidans, a uz to daje i osjećaj sitosti pa može biti savršen izbor ako uz čišćenje pokušavate izgubiti celulitne podsjetnike na zimu.

Zeleno povrće - sve što je zeleno predstavlja odličnog saveznika u procesu detoksikacije jetre. Jedite sirovo, iscijeđeno i kuhano u velikim količinama i nećete požaliti.

 

18.03.2015. 11:24:00
Novi komentar
nužno
nužno