objavljeno 18.03.2015. 11:24:00
MLJAC

Proljetno čišćenje organizma na prirodan način

Vrijeme je za proljetno čišćenje - stana, kuće, veze ili organizma, jednako je važno, pa evo što bi trebalo biti na jelovniku da sve bude prirodno

Očistite organizam na prirodan način
Očistite organizam na prirodan način (Wikipedia)

Proljetno čišćenje organizma dobar je potez, a ako mislite da vam je detoksikacija potrebna kako bi u proljeće ušli odmorni, sretni i energični pobrinite se da vam se na jelovniku nađu sljedeće namirnice:

Agrumi - uz sve ostale beneficije vitamin C, kojeg su limun i drugo srodno voće prepuni, poznat je kao vitamin detoksikacije uz pomoć kojeg ćete lakše razgraditi i iz tijela izbaciti toksine. Limunada ili oranžada, izbor je vaš.

Bijeli luk - kralj povrća i začina kojeg možete konzumirati uz sve namirnice odličan je za srce i cijeli krvožilni sustav, a stimulira i proizvodnju nužnih enzima. Ukratko, zaboravite na 'aromu' i pustite da odradi svoj čudotvorni posao.

Cikla - ovo povrće sadrži jedan od glavnih detoksikacijskih enzima, a odlična je i za pročišćavanje krvi u organizmu. Uz to pospješuje i rad želudca, crijeva i žuči što je naravno vrlo bitno kod čišćenja organizma, a ima i pozitivan utjecaj na živčani sustav pa ćete uz nju biti manje napeti dok zaboravljate na pečenja i kolače

Kupus - u jetri postoje dva glavna detoksikacijska enzima, a ovo povrće potiče proizvodnju oba i stoga je nezamjenjivo u čišćenju kako cijelog tijela tako i njegovog glavnog 'čistača' jetre.

Zeleni čaj - ovaj, po mnogima najbolji čaj ima izvrstan detoksikacijski efekt i odličan je antioksidans, a uz to daje i osjećaj sitosti pa može biti savršen izbor ako uz čišćenje pokušavate izgubiti celulitne podsjetnike na zimu.

Zeleno povrće - sve što je zeleno predstavlja odličnog saveznika u procesu detoksikacije jetre. Jedite sirovo, iscijeđeno i kuhano u velikim količinama i nećete požaliti.

 

18.03.2015. 11:24:00
http://m.metro-portal.hr/proljetno-ciscenje-organizma-na-prirodan-nacin/90685/