« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MLJAC!

Hrana koja regulira apetit

Ako vam je teško suzdržati se do sljedećeg obroka, uvrstite ove namirnice u jelovnik, one će vas zasititi i pomoći vam da smršavite

Tamna čokolada je čudo od hrane
Tamna čokolada je čudo od hrane (Arhiva)
Više o

hrana

,

apetit

,

jaja

,

jabuka

,

crna čokolada

,

grašak

,

kontrola apetita

,

regulacija apetita

Zdrava prehrana traži zdrave navike, a jedna od prvih koje propustimo je - zabrana grickalica. Čim nas uhvati glad, navalimo na nešto iz frižidera ili vrećice, ne stavljamo na tanjur da ne bismo vidjeli koliko smo pojeli i sav trud ode ...

Upravo iz tog razloga treba uvrstiti neke namirnice na jelovnik koje će nas učiniti sitima duže vremena i omogućiti nam da ne budemo gladni do sljedećeg obroka, ili predstavljaju kvalitetan i zdrav međuobrok.

Primjerice, avokado je sjajan plod prepun zdravih masti i vitamina, a ako ga pojedemo pola uz ručak, garantirano ćemo biti siti do večere.

> Avokadom do vitke linije >>

Slatko nas uvijek privlači, toliko da ponekad jednostavno ne možemo izdržati. Kad se nađete u takvoj situaciji, par kockica tamne čokolade s visokim udjelom kakaa bit će idealan zalogaj - nećete unijeti previše kalorija, zadovoljit ćete želju za slatkim, a sjajni nutrijenti iz tamne čokolade brinut će o vašem zdravlju.

>> Tamna čokolada zdravija je od voća >>

Grašak je također jedna od namirnica koju češće treba imati na jelovniku, jer bogatstvo antioksidansa, proteina, vlakana, vitamina B i željeza ima sjajan učinak na apetit.

>> Grašak je superhrana, jeste li to znali? >>

Jabuka će, ako je pojedete pola sata prije jela, učinkovito smanjiti vašu želju za hranom, pa ćete pojesti manje, a vlakna i voda iz jabuke će vas zasititit i smanjiti vašu želju za nezdravom hranom, što je čini odličnom grickalicom između obroka. 

>> Jedna jabuka dnevno radi čuda za vaše zdravlje >>

Kiseli krastavci reguliraju probavu i smanjuju apetit, što je sjajna kombinacija za mršavljenje, a to mogu zahvaliti svom velikom udjelu probiotika.

>> Prirodnim antibioticima protiv bolesti >>

28.07.2014. 18:06:00
Novi komentar
nužno
nužno