« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
MLJAC

Hrana koja ne deblja

Mislite li da je nemoguće najesti se hrane koja ne deblja? Razmislite još jednom, jer ne da je moguće, nego ćete i uživati

Najbolja hrana s malo kalorija
Najbolja hrana s malo kalorija (Arhiva)
Više o

hrana

,

kalorije

,

kupus

,

debljanje

,

špinat

,

celer

,

cvjetača

,

kelj

,

paprika

Hrana koja ima malo kalorija zvuči kao nešto što i nije pretjerano ukusno, no, ako tako mislite, griješite. Naravno, radi se o povrću, sve je izuzetno ukusno i mogu se napraviti odlična jela, a kalorija ima tek u tragovima.

Kao glavnu mjeru za svaku namirnicu odabrana je šalica sjeckanog ploda, pa vi sami izračunajte koliko ćete kalorija unijeti u jednom ukusnom i zdravom obroku.

Brokula ima samo 31 kaloriju, prepona je fitokemikalija i vlakana što je čini zasitnom, a ujedno je najbolji saveznik u prevenciji karcinoma. Dobra porcija brokule na pari držat će vas sitim satima. 

Celer je najpoznatija namirnica s negativnim kalorijama, budući da šalica sjeckanog celera ima nevjerojatno malih 16 kalorija, a za probavu se troši tri do četiri puta više.

Tek nešto više, 22 kalorije ima ljubičasti kupus koji je odličan za srce i kardiovaskularni sustav.

Cvjetača ima 27 kalorija, a najbolja je lagano kuhana na pari kao i brokula, uz mrvicu maslinovog ulja i začina. Sve pospite limunovim sokom i evo ukusnog i zdravog obroka.

Cherry rajčice imaju tek 27 kalorija, a likopen je jedan od najmoćnijih antioksidansa. Kako će se sjajno uklopiti uz ostale namirnice s liste, napravite, primjerice, lagani preljev.

Najmanje kalorija ima špinat, samo sedam, a velika količina željeza koju ima najbolje će se apsorbirati ako ga dodate salati i prelijete limunovim sokom

15.04.2014. 11:26:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ejna Hlilovic
    15.08.2014. 12:33
    jeli to sigurno
Novi komentar
nužno
nužno