« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

7 namirnica za skidanje kilograma

Postoje namirnice koje će vam rado pomoći u rješavanju viška kilograma - smanjuju apetit i na taj način vam omogućavaju lakše podnošenje dijete

Svako jutro jedno jaje...
Svako jutro jedno jaje... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

namirnice

,

jabuke

,

kokice

,

tamna čokolada

,

bademi

,

grah

,

skidanje kilograma

Mršavljenje nije samo odricanje od hrane i vježbanje, postoje namirnice koje će vam rado pomoći u rješavanju viška kilograma - smanjuju apetit i na taj način vam omogućavaju lakše podnošenje dijete.

Pa, da vidimo koji je to sedam veličanstvenih:

Grah - bogat antioksidansima, mineralima i vitaminima te sjajan izvor proteina zbog čega je odličan saveznik u mršavljenju. Porcija graha ima jako malo kalorija, a zasitit će vas na duge staze.

Jabuke - izuzetno zdravo voće, no ima mali problem: nekima izazivaju glad umjesto da ih čine sitima, provjerite koji ste vi.

Jaja - vjerojatno se sjećate reklame o jajetu za svako jutro, a ova proteinska bomba će vas ujutro sjajno zasititi i održati vas do ručka.

Kokice - odlične u stvaranju osjećaja sitosti, a pritom niskokalorične i hranjive - savršena grickalica za večeri uz film. Naravno, one koje pripremate doma, na maslacu, a ne one već spremne za mikrovalnu, te su jedna od najgorih hrana uopće.

Orašasti plodovi - bogati su nezasićenim masnim kiselinama, vlaknima i proteinima, a naročito bademi koji reguliraju razinu šećera u krvi i tako vaš glad drže pod kontrolom.

Tamna čokolada - obiluje kakaom koji usporava probavu i stvara osjećaj sitosti, a ujedno je i snažan antioksidans. Osim što će vas u pravom trenutku zasititi, tamna čokolada će vas zasladiti i oraspoložiti.

Voda - kad osjetite glad popijte čašu vode. U velikom broju slučajeva vidjet ćete da će glad ubrzo popustiti i da ste ustvari bili žedni. Ne zaboravljajte piti vodu, jer je izuzetno važna za funkcioniranje organizma

07.09.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno