« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
To te ja pitam!

Zdravo je jesti čokoladu za doručak

Tamna čokolada potiče sjećanje i koncentraciju ako se konzumira u ranim jutarnjim satima.

I fino i zdravo!
I fino i zdravo! (iStock/Peopleimages)
Više o

zdravlje

,

doručak

,

tamna čokolada

Na temelju svega što znamo o čokoladi i šećeru, pomislili bismo da je čokolada za doručak noćna mora svakoga tko imalo brine o sebi i svojem zadravlju.

No, za ljubitelje tamne čokolade ipak imamo dobre vijesti. Nutricionistica Liz Moskow tvrdi da tamna čokolada potiče sjećanje i koncentraciju ako se konzumira u ranim jutarnjim satima.

Nedavno je na Sveučilištu u Syracuseu provedeno istraživanje koje analiziralo utjecaj tamne čokolade na kognitivne funkcije, razmišljanje, prisjećanje i koncentraciju.

Pretpostavka je bila da nas jedenje čokolade rano ujutro priprema za radni dan, pa je to najbolje vrijeme da je se uključi u prehranu.

Druga studija, ovaj puta iz Tel Aviva sugerira da jedenje deserta za doručak pripomaže mršavljenju. U njoj je sudjelovalo 200 osoba koje ne pate od prekomjerne težine ili dijabetesa i kojima je nasumično za doručak bio prepisan jedan od dva načina prehrane koji je imao isti broj kalorija, no drugačiji sastav.

Obje su grupe u prosjeku izgubile 15 kilograma po osobi u vremenskom razdoblju od 4 mjeseca, no oni koji su jeli doručak od 600 kalorija koji je uključivao nešto slatko, uspjeli su zadržati novu težinu postojanom.

Jedenje slatkoga ujutro umanjilo je potrebu za prekomjernim unosom kalorija tijekom ostatka dana.

16.11.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno