« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
TUŽNA ISTINA

Zašto žene teže mršave od muškaraca

Istraživanja su pokazala da većina muškaraca ipak bira zdrave obroke, dok su žene sklonije konzumiranju slatkiša, naročito nakon obroka

Ženama je teže do vitkog struka
Ženama je teže do vitkog struka (Shutterstock)
Više o

žene

,

mršavljenje

,

debljanje

,

muškarci

Žene teže gube kilograme od muškaraca, pokazao je cijeli niz istraživanja, a razlozi su različiti. Za početak, ženama nije lako izgubiti kilograme jer obično one kuhaju, pa su stalno u napasti.

Drugo, žene su sklonije emocionalnom prejedanju kad su pod stresom ili su samo tužne, a u tim trenucima na meniju su obavezno vrlo kalorične, slatke i nezdrave namirnice.

>> Mršave li muškarci drugačije od žena >>

Vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala da većina muškaraca ipak bira zdrave obroke, dok su žene sklonije konzumiranju slatkiša, naročito nakon jela. Muškarci obično ostanu samo na obroku, žene pojedu "još malo slatkog" i kilogrami jednostavno ne idu dolje.

>> Žene potroše 17 godina života na mršavljenje >>

Na kraju, i priroda je protiv žena - muškarci imaju više razine testosterona, što automatski znači veću mišićnu masu. Mišićno tkivo je zaduženo za regulaciju metabolizma i sagorijevanje kalorija, tako da muškarcima mršavljenje ide brže i lakše.

04.10.2014. 15:24:15
Novi komentar
nužno
nužno