« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
PRIRODA DAJE

Hrana protiv gripe i prehlade

Sezona prehlada i gripe je na vratima, pa se nije loše podsjetiti što treba jesti kako bi ojačali imunitet

Crvena paprika ima više vitamina C od agruma
Crvena paprika ima više vitamina C od agruma (FreeDigitalPhotos)
Više o

hrana

,

gripa

,

češnjak

,

prehlada

,

crvena paprika

,

agrumi

,

antocijanin

Prehlade i gripa su na vratima, a najbolji način za sprječavanje problema je, naravno, paziti što jedemo kako bi ojačali imunitet i spasili se beskrajnog šmrcanja, kašljanja i temperature.

Za početak, napunite se agrumima koji će svojim sadržajem vitamina C skratiti trajanje prehlade za jedan cijeli dan, ako ste se već prehladili, a predstavljaju i odličnu prevenciju. Češnjak je tu još jači, istraživanja su pokazala da je upravo on najbolja prevencija protiv prehlada. Svaki dan po malo, nakon toga prožvačete peršin da uklonite zadah i zdravi ste.

>> Dobre i loše namirnice protiv prehlade >>

Omega-3 masne kiseline ublažavaju štetne upale u tijelu i pomažu imunološkom sustavu da radi besprijekorno, a kako uz to smanjuju anksioznost, navalite na ribu - skuše, tuna ili losos bit će savršen obrok.

>> Zdravom prehranom do super jakog imuniteta >>

Vitamin C naći ćemo u crvenoj paprici u još većim količinama nego u agrumima, a divlje borovnice prepune su antioksidansa zahvaljujući antocijaninu - najmoćnijem antioksidansu na svijetu.

>> Kako se sačuvati od gripe i prehlade >>

Uz mrkve i batate, slatke krumpire, napunit ćete se beta-karoten koji se u tijelu pretvara u vitamin A i jača imunološki sustav, a kad to sve zaokružite proteinima iz puretine i piletine te zelenim povrćem, možete biti prilično sigurni da ćete do proljeća biti najzdraviji u svom okruženj

05.10.2014. 09:57:26
Novi komentar
nužno
nužno