« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
(NE)ODGOJ

Za višak kilograma krivi su vaši roditelji

Najveću ulogu imaju roditelji, koji moraju pronaći način kako djeci približiti zdravu prehranu i fizičke aktivnosti

Osim roditelja, veliku ulogu igra i škola
Osim roditelja, veliku ulogu igra i škola (Shutterstock)
Više o

djeca

,

pretilost

,

zdrava prehrana

,

vježbanje za zdravlje

,

fizička aktivnost

,

nezdrava prehrana

,

pretilost djece

Kako natjerati dijete da jede redovito i zdravo noćna je mora većine roditelja, no najnovije istraživanje pokazuje da je upravo to ključ problema s viškom kilograma u odraslim godinama.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja Sveučilišta u Newcastleu, koje prenosi Daily Mail, djeca u dobi od deset godina već imaju stvoren odnos prema hrani i vježbanju koji se kasnije korigira teškom mukom. Najveću ulogu u tome imaju roditelji, koji moraju pronaći način kako djeci približiti zdravu prehranu i fizičke aktivnosti.

Prehrambene navike i odnos prema fizičkim aktivnostima formiraju se u ranom djetinjstvu, i upravo je to vrijeme najvažnije za razvoj vašeg djeteta. Naravno, u svemu tome veliku ulogu igra i škola, tj. režim prehrane koji djeca imaju tijekom nastave. To znači da je potrebno djeci omogućiti više fizičke aktivnosti, a hrana u školskim kantinama jednostavno mora biti uravnotežena i zdrava.

Koliko je to problematično mogli smo najbolje vidjeti po neuspjehu Jamie Olivera da natjera male Britance i Amerikance da počnu jesti nešto osim pizze, hamburgera i fish&chipsa. Jedina dobra strana tih serijala je uvid u pripremanje hrane u kuhinjama, koji graniči s užasom.

U Hrvatskoj situacija nije ništa bolja, jer pretile djece je sve više, a horor školskih kuhinja bolje je i ne opisivati, tako da uz uvezenu brzu hranu tipa McDonald'sa više nećemo morati čitati članke u stranim medijima...

17.12.2011. 17:44:18
Novi komentar
nužno
nužno