« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Voćem do lijepe kože

Koža traži stalnu njegu kako bi bila lijepa, glatka i zdrava, a evo koje vam namirnice mogu najviše pomoći u tome

Koje je voće najbolje za kožu
Koje je voće najbolje za kožu (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

voće

,

mango

,

koža

,

šipak

,

jabuke

,

naranča

,

banana

,

nar

,

papaja

,

antioksidansi

,

glatka koža

,

trešnje

,

prirodne maske za lice

Voće je prepuno zdravih i korisnih sastojaka kojim ćete svoju kožu održavati i učiniti je glatkom, lijepom, mekom i zdravom, pa evo koje su to voćke najbolje za vaš ten.

Banana je izuzetno hranjiva kao bogat izvor kalija i vitamina B i C. Kalijem kožu možete tonizirati, omekšati i zategnuti, primjerice ako napravite kašu od banane koju ćete nanijeti kao masku.

Jabuke također zatežu i toniziraju kožu, stimulirajući cirkulaciju na površini, a uz to imaju i priličnu količinu antioksidansa. Na lice nanesite sok ili kašu od jabuke, a jabučni je ocat sjajan dodatak prilikom pranja kose jer je jača i sprječava nastanak prhuti.

Jagode su snažan antioksidans koji uklanja znakove starosti poput bora ili opuštanja kože. Zgnječite ih u kašu i nanesite na lice kao masku, pa isperite mlakom vodom nakon dvadesetak minuta. 

Lubenica je naročito učinkovita kod suhe kože, jer ako namažete lice zgnječenom lubenicom, ona će vam navlažiti kožu i pomoći da se ta vlaga u njoj i zadrži, što će vam dati glatko lice. 

Mango tonizira i pomlađuje kožu, omekšava je i usporava njeno starenje svojim bogatim sadržajem vitamina A i C. Nanosi se također u obliku kaše, a nakon ispiranja lice postaje mekano i sjajno.

Naranče se također koriste u voćnim maskama jer je čisti i osvježava. Ako uspijete nabaviti nešpricane naranče ili limun, trljanjem lica njihovom kožom zateže kožu, skida sloj odumrlih stanica i poboljšava cirkulaciju.

Papaja sadrži papain, enzim kojii je izuzetno koristan jer razgrađuje nepotrebne bjelančevine i pojačava cirkulaciju u koži, što u konačnici daje sjajnu, meku i zategnutu kožu.

Šipak ili nar izuzetno je zdrav, kako za konzumaciju tako i u maskama za lice jer zadržava vlagu u koži, potiče proces obnavljanja stanice i usporava pojavu znakova starosti kože.

Trešnje sadrže vitamine i minerale koji hrane kožu, a svojim protuupalnim djelovanjem zacjeljuje koži i smanjuje iritaciju, tako da je izuzetno učinkovit kod sanacije dijelova kože koji su izgorjeli na suncu. 

22.09.2013. 12:02:00
Novi komentar
nužno
nužno