Žene
LOŠA RAZMJENA

Posuđivanje kozmetike je štetno za kožu

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Hitno vam treba malo pudera i maskare jer vas očekuje važan sastanak ili spoj, a vi ste svoju kozmetičku torbicu ostavili kući. Kolegica vam može posuditi jedno i drugo, a vi rado prihvaćate… više »

ONAJ SAD

Trebaju li žene čekati Onog Pravog?

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Lori Gottlieb, autorica knjige 'Marry Him: The Case for Settling for Mr Good Enough' i 40-godišnja samohrana majka, savjetuje ženama starijima od 30 godina da, umjesto da traže Onog… više »

POLAKO S GUŠTIMA

Kava i Cola tijekom trudnoće? Da, ali u malim količinama

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Dobra vijest za buduće trudnice: stručnjaci kažu da im je dozvoljeno piti do tri male šalice instant kave ili četiri limenke Cole dnevno. No, pri odlasku u obližnji kafić trebale bi se… više »

STRAH OD SAMOĆE

Dolazak bebe može vam poboljšati društveni život

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Iako se mnoge žene plaše da će izgubiti kontakt s mnogim ljudima nakon što postanu majke, nema razloga za to jer prema najnovijoj studiji događa se upravo suprotno. Naime, po… više »

MLAĐE JE SLAĐE

Žene zrelije dobi preferiraju mlađe ljubavnike

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Istraživanje provedeno na 2000 žena zrelije dobi pokazalo je da bi 40 posto voljelo eksperimentirati s mnogo mlađim partnerom, kao što je to učinila Iris Robinson, žena Petera… više »

PRIRODNO JE NAJBOLJE

Djevojke, zaboravite parfeme - miris tijela je najviše seksi

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Zaboravite egzotične parfeme jer nova studija pokazuje da je prirodni miris najbolji trik da steknete interes muškarca. Mirisi su iznimno važni u svijetu životinja, naročito u smislu… više »

UGODNO S KORISNIM

Izgubite 48.000 kalorija godišnje samo uz šoping

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Najnovija studija otkrila je da žene godišnje 132 puta idu u šoping, što vremenski iznosi 159 sati i 56 minuta hoda brzim tempom. Istraživači su otkrili da se na taj… više »

SUROVA ISTINA

Ženama su od muškaraca ipak draži mobiteli

objavljeno prije 10 godina

Anketa provedena na 4000 žena pokazala je da bi mnoge bile potresene gubitkom svojeg mobitela, dok je dobar dio njih priznao kako bi mogle normalno živjeti bez muškarca Na prvoj… više »

SVE ZA LJEPOTU

Visoke potpetice mogu ozbiljno oštetiti zglobove

objavljeno prije 10 godina

Iako visoke potpetica izgledaju efektno i produžuju ženske noge, pretjerano nošenje takvih cipela može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme poput artroze. Artroza je bolest koja… više »

ALARMANTNO

Jedna od deset žena pati od poremećaja u prehrani

objavljeno prije 10 godina

Istraživanjem je ustanovljeno kako postoji veza između poremećaja u prehrani i procjeni vlastitog zdravlja kod žena. Poremećaji prehrane češći su kod žena koje svoje zdravlje smatraju… više »

OTKRIĆE

Pilula za ravnanje kose zamijenit će pegle

objavljeno prije 10 godina

Znanstvenici punom parom radom rade na stvaranju pilule koja bi mogla, već po potrebi, izravnati ili ukovrčati kosu, čime bi sva ostala sredstva poput pegle za kosu i sl., postala nepotrebna.… više »

oni dani

Tjelovježba ne smanjuje bol tijekom mjesečnice

objavljeno prije 10 godina

Tjelovježba neće ublažiti bol tijekom mjesečnice iako se do sada redovito preporučala ženama s takvim simptomima. U studiji provedenoj nad 650 studentica njih 28 posto osjećalo je umjerenu do… više »

Nikad dosadan

Grudnjak koji možete nositi na bezbroj načina

objavljeno prije 10 godina

Grudnjak po imenu Diamond Boutique's Limitless Bra ideja je dizajnera Franka Lamparda, a smatra se najinovativnijim komadom ženskog donjeg rublja do sada. Sastoji se od nekoliko dijelova,… više »

PRIRODA ZNA

Dojenje smanjuje rizik od dijabetesa i srčanih bolesti

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Majke koje odluče dojiti djecu mogle bi za više od polovice smanjiti rizik od 'metaboličkog sindroma', kombinacije simptoma koji uključuju visok krvni tlak, pretilost i porast… više »

ISTRAŽIVANJE

Soja smanjuje rizik od raka jajnika i maternice

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Novo istraživanje otkrilo je kako sastojci soje utječu na određene tipove raka, poput raka maternice i jajnika, na koje utjecaj imaju hormoni kao što je estrogen. Od ranije je poznato… više »