« Žene
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
HMMM?

Žene provedu godinu dana razmišljajući što će obući

Nepotrebno gubljenje vremena - cijelih 287 dana života ode na stajanje pred ormarom i razmišljanje o odjevnoj kombinaciji

Oblačenje je dugotrajan posao
Oblačenje je dugotrajan posao (Arhiva)
Više o

odjeća

,

ženski ormar

,

odijevanje

,

stil odijevanja

,

spremanje za izlazak

Jedno sociološko istraživanje pokazalo je kako prosječna žena provede i godinu dana samo izabirući ispred svog ormara što će odjenuti. Svaka žena mora priznati da je barem jednom zamišljana stajala ispred svog svakako pretrpanog ormara i žalovala jer nema što obući.

Bilo da se radi o odjeći za posao, izlazak, večeru, sportsku aktivnost ili odmor, žene potroše, u prosjeku, 287 dana svog života ispred ormara, navedeno je u toj studiji.

Ipak, i među ovim prigodama postoje one nad kojima se malo više zamislimo. Veći dio ovog vremena oduzme nam planiranje večernjeg izlaska ili pakiranje za godišnji odmor.

Istraživanje je pokazalo kako žene potroše 16 minuta tjedno razmišljajući što obući za posao, a 14 minuta na izbor odjeće za vikend. Moramo se složiti da to ponekad traje i više od 16 minuta posebno ako se prva odluka nakon oblačenja izabranoga izvrijeđa potpunim neukusom i privremenom neuračunjljivošću.

Spremanje kovčega i torbi prije odlaska na godišnji odmor većini je mrski zadatak posebno zato što u prosjeku na njega potrošimo 52 minute, naravno kada nam je sve već unaprijed pripremljeno i isplanirano dugotrajnom kombinatorikom po formuli cipele + hlače + tunika na kvadrat.

Poseban stres je odijevanje za svečane prilike poput Nove godine ili Božića za koje ispred ormara provedemo svečarskih 36 minuta. No, svi znamo da se za ljepotu mora trpjeti, u ovom slučaju strpjeti. (metro-portal)

03.03.2012. 22:42:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava pića
    05.03.2012. 21:27
    Kada bi to bilo jedino izgubljeno vrijeme. :D
Novi komentar
nužno
nužno