Metro World News
FANCY A PINT?

Ekskluzivni intervju s glavnim Guinnessovim pivarom

objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci

"Imam najbolji posao na svijetu", kaže Fergal Murray. Kao glavni pivar Guinnessa on je nasljednik profesije legendarnog Arthura Guinnessa koji je prije točno 250 godina stvorio najcjenjenije… više »

MAD MAN

U glavi Dona Drapera

objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci

LOS ANGELES - Jon Hamm privlači mnogo pažnje otkad je prije dvije godine krenula njegova hit serija „Mad Men". Osvojio je Zlatni Globus i dvije nominacije za Emmy te vodio emisiju… više »

Predsjednici i premijeri uživaju u sportu kao i vi

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Prošlog je tjedna Nicolas Sarkozy pao u nesvijest za vrijeme trčanja. Nakon liječničkog pregleda utvrdili su kako je 54-godišnji francuski predsjednik bio previše… više »

Vanessa Rousso

Rođena sam gladna

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Vanessa Rousso najpoznatija je žena u svijetu pokera. Kćer francuskog poslovnog čovjeka i američke psihologinja upravo proživljava svoju najuspješniju godinu za zelenim stolom. Uz… više »

plivao s morskim psima i vozio reli

Ekskluzivni intervju s Markom Webberom

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Australski superheroj Mark Webber svoju je najveću želju ostvario prošloga mjeseca osvajanjem svog prvog grand prixa Formule 1. No njegov je popis stvari koje bi želio ostvariti u… više »

MIKAEEL?

Veze Michaela Jacksona i Nation of Islama

objavljeno prije 15 godina

Dok potvrda o glasinama prelaska kralja popa na Islam ne bude rasvijetljena na pogrebnom vjerskom obredu, javile su se i neke druge, manje 'nevine' glasine. Njegova višegodišnja… više »

EKSKLUZIVNO

Razgovor s bivšim tjelohraniteljem Michaela Jacksona

objavljeno prije 15 godina

Prije nego je postao gradski inspektor u Philadelphiji Scott Cummings (47) je kao tjelohranitelj tijekom 80-ih i 90-ih radio za brojne poznate osobe iz političkog i svijeta show biza, od… više »

INTERVJU

Svjedočanstvo sudionika prosvjeda na Tiananmenu

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

4. lipnja 1989. - kineske oružane snage pripremaju napad na pekinški trg Tiananmen. Već nekoliko tjedana deseci tisuća studenata i građana okupljaju se na toj lokaciji prosvjedujući… više »

VIRTUALNA EKOLOGIJA

Moj travnjak je zeleniji od tvog!

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Smog prekriva grad i guši stanovnike, više je tvorničkih kompleksa nego javnih parkova, a ostaci zelenih površina sliče prljavo sivom sijenu. Prekrasan svijet za avatara.… više »

KAKAV POKUS?

Južna Koreja nije impresionirana pokusom na sjeveru

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

'Zar je netko izveo nuklearni pokus?', upitao je sugovornik iz Seoula u polu-šali. Bio je na ručku na kojem su svi prisutni raspravljali o samoubojstvu bivšeg južnokorejskog… više »

INTERVJU

Silvio Berlusconi za CNN: Nikada nisam napravio niti jedan gaf

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Hoće li Italija prihvatiti zatvorenike iz Guantanama? Ako možemo učiniti uslugu za američki narod i vladu sigurno ćemo to učiniti. Deset, dvadeset, trideset, koliko bi Italija primila? Te… više »

EKSKLUZIVNI RAZGOVOR

Quentin Tarantino: Moji likovi mogli bi promijeniti povijest

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Zašto ste odlučili promijeniti povijest II. Svjetskog rata? To mi nije bila prvotna namjera. Likovi koji idu svojim putem lijepom popločanom cestom problem su mnogih scenarista. Ali ti… više »

BIOTERORIZAM ILI EVOLUCIJA

Svinjska gripa - zavjera ili nešto sasvim drugo?

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

LA Times je na svojem webu objavio kako u Meksiku, gdje je zaraza i počela, postoji 'taxi teorija' (autor ju je čuo u taxiju) koja kaže da je svinjska gripa izmišljotina puštena… više »

poduzeti nešto

Brazilci na ulicama traže ljubav

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Oko 3.000 slobodnih djevojaka i muškaraca okupilo se u nedjelju u Ibirapuera parku u Sao Paulu, na prosvjedu u potrazi za ljubavi. Aktivisti koji su nosili transparente s natipisima… više »

'PEDALING EFFECT'

Vožnjom bicikla postajemo bolji ljudi

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Marc Augé je francuski antropolog i sociolog te autor eseja i knjige 'Ne-mjesta: Uvod u antropologiju supermoderne' u kojoj je 1995. godine skovao termin 'ne-mjesta' kako bi opisao… više »