« Metro World News
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Predsjednici i premijeri uživaju u sportu kao i vi

Oh, da.. oni su ipak također muškarci i pravi ljubitelji natjecanja

Više o

Nicolas Sarkozy

,

Milan Bandić

,

Angela Merkel

,

Barack Obama

,

Gordon Brown

,

Silvio Berlusconi

,

političari i sport

,

Dmitry Medvedev

Prošlog je tjedna Nicolas Sarkozy pao u nesvijest za vrijeme trčanja. Nakon liječničkog pregleda utvrdili su kako je 54-godišnji francuski predsjednik bio previše iscrpljen uslijed stresnog tjedna iza njega. Kao svjetskom vođi, očito vam treba vrlo dobra kondicija. (To je već odavno shvatio gradonačelnik grada Zagreba.) Čime se bave ostali svjetski vođe kako bi održali dobru formu i izdržali sve napore?

Tko: Gordon Brown
Što: Premijer UK-a
Dob: 58

Sportska pozadina: Kao mladić gospodin Brown je navijao za nogometni klub Raith Rovers. Netom prije nego što je otišao na studij zadobio je ozljedu oka igrajući za svoj školski ragbi tim što mu je kasnije donijelo probleme s vidom na oba oka.

Aktivnosti: Većinom maratoni za svojim radnim stolom. Član je on ipak westminsterske teretane, ali nije poznato koliko vremena tamo i provede. Prošle je godine gospodin Brown unajmio osobnog trenera, Millie Dobie, za ranojutarnje fitness treninge i trčanje.

Tko: Angela Merkel
Što: Kancelarka Njemačke
Dob: 55

Sportska pozadina: Nikakva.

Aktivnosti: Ako se Angela Merkel bavi sportom u svoje slobodno vrijeme to je velika tajna. Baš kao i gotovo većina toga čime se kancelarka bavi u slobodno vrijeme.

Tko: Barack Obama
Što: Predsjednik SAD-a
Dob: 47

Sportska pozadina: Ima širok interes za sport.

Aktivnosti: Svakoga dana vježba 45 minuta prije nego krene na posao. Kada je imao 22 gospodin Obama je dan započinjao trčeći 5 kilometara dnevno i to čini još uvijek. Sada uz to i diže utege jedan dan, a drugi radi kardio vježbe. Predsjednik također redovito igra košarku sa svojom ekipom koju čine zaposlenici i prijatelji. 'Glavni je razlog zašto to radim oslobađanje svojih misli od problema i stresa', nedavno je objasnio Obama.

Tko: Silvio Berlusconi
Što: Premijer Italije
Dob: 72

Sportska pozadina: Vlasnik vrlo uspješnog nogometnog kluba AC Milan.

Aktivnosti: Povremeno je u prošlosti trčao. No, 2006. morali su mu ugraditi pacemaker kako bi mu regulirali srčani ritam i od tada mu je savjetovano da nastavi malo lakšim tempom. Talijanski političar doima se mlađim nego što je jest uglavnom zbog presađivanja kose i plastičnih operacija zatezanja očiju kojima se podvrgao. Ako ćemo vjerovati onome što pišu talijanski mediji Berlusconi trenutno najviše 'vježba' sa zgodnim mladim djevojkama.

Tko: Dmitry Medvedev
Što: Predsjednik Rusije
Dob: 43

Sportska pozadina: Nogometni fan, posebice voli nogometni klub Zenit Saint-Petersburg iz njegova rodnog grada.

Aktivnosti: Gospodin Medvedev svakoga dana sat vremena ujutro prije posla posvećuje tjelesnim aktivnostima. Bilo da se radi o plivanju, trčanju ili dizanju utega. Također vježba jogu, igra šah i joggira.

Tko: Milan Bandić
Što: Gradonačelnik Zagreba
Dob: 53

Sportska pozadina: Poznat po izbjegavanju policijske patrole, vođenju radnih akcija davnih godina prošloga stoljeća, ali nikada nije javno obožavao neki nogometni klub premda ga se može vidjeti na važnijim utakmicama koje se održavaju u Zagrebu kao i sljemenskim utrkama na koje je politički ponosan. Možda bismo mogli reći da mu je nogomet više pri srcu, posebice nogometni klub Dinamo, kojem često vrlo široko otvori gradsku blagajnu.

Aktivnosti: Gospodin Bandić posljednjih je godina pravi sportaš među hrvatskim političarima, što na prvi pogled Saborom zaista nije ni teško zaključiti. Gospodin Bandić je 2003. godine doživio moždani udar što su liječnici pripisali prevelikom stresu. Nakon tog događaja gospodin Bandić je odlučio posvetiti se više svome tijelu. Od tada svakoga jutra posveti vrijeme joggiranju s prijateljima i kućnim ljubimcem, a vikendom pješice odlazi na Sljeme. U stopu ga prati njegova glasnogovornica Iva Mia Erak koja time sigurno pomaže održavati svoju vitku liniju. Gradonačelnik sam kaže kako ga tjelovježba jedina može održati svježim za vrijeme šesnaestosatnog radnog dana. Rado sudjeluje u maratonima.

Piše: MWN, Metro portal
31.07.2009. 11:03:10
Novi komentar
nužno
nužno