« Metro World News
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
plivao s morskim psima i vozio reli

Ekskluzivni intervju s Markom Webberom

Saznajte što bi Webber radio da nije zaokupljen Formulom 1

(MWN)
Više o

Formula 1

,

Mark Webber

,

intervju Webber

Australski superheroj Mark Webber svoju je najveću želju ostvario prošloga mjeseca osvajanjem svog prvog grand prixa Formule 1. No njegov je popis stvari koje bi želio ostvariti u životu još uvijek dugačak, želi letjeti padobranom, plivati s morskim psima i naučiti kuhati... Iako mnogi misle da osim trijumfa u Formuli 1 čovjek ne može ništa više poželjeti lista želja Marka Webbera je zaista velika.

1. Voziti mountainbike cestama svile

Put svile duž Himalaje najviša je cesta na svijetu. Želio bi se njome voziti svojim biciklom. Volio bih otići na taj kraj svijeta, upoznati ljude i kulturu. Fascinira me koliko ih sitnice mogu zaista usrećiti. Naravno, krajolik bi bio sigurno fascinantan.

2. Naučiti kuhati

Cijeloga sam života okružen ljudima koji dobro kuhaju - prvenstveno svojom majkom i sada mojom partnericom Ann, tako da ja nisam bio primoran naučiti gotovo ništa. Volim pomoći u kuhinji, ali mi je pospremanje nakon kuhanja mrsko.

3. Voziti utrke motora i reli

Želio bih voziti bilo koji trkaći motor, možda najrađe MotoGP. Nema nikakve šanse da bi me nagovorili da stisnem gas do daske, ali mislim da bi iskoristio nekih 60 posto njegove snage. Automobili za reli su potpuno drugačiji. Vozili su me jednom u automobilu i strašno mi se svidjelo. Super je osjetiti te gume i kako auto ide po šljunku... To je nešto što bih volio i sam probati. Možda negdje gdje nema previše stabala i stijena!

4. Ronjenje u kavezu s velikim bijelim psinama

Mislim da je ronjenje u kavezu s morskim psima možda malo okrutno zato što ih trebaš dražiti da priđu kavezu. No, koliko sam čuo, da bi vidio takvu zvijer izbliza - kako se kreće i živi - moraš doći u njegovo okruženje.

5. Gledati susret Australije i Indije u kriketu, ali u Indiji

Ovo je nešto što zaista i planiram napraviti, zato što mislim da su utakmice kriketa između Australije i Indije zaista doživljaj. To bi trebao biti pravi kriket, što znači da će utakmica trajati barem nekoliko dana.

6. Proći Australiju i posjetiti Novi Zeland

Bio sam zaista u mnogim svjetskim državama na utrkama no želio bih posvetiti više vremena i razgledati Australiju, upoznati Aboriđine, vidjeti zaista svoju zemlju. Dobar dio života trenutno mi je koncentriran u Europi i nisam previše doma. A na Novom Zelandu nisam nikada bio, a to je prekrasan dio svijeta, zaista spektakularan koliko sam čuo.

7. Imati svoj motoristički tim

Oduvijek volim motore, i negdje mi se stalno mota ideja da bih jednoga dana mogao osnovati svoj motoristički tim i pomagati mladim vozačima da se probiju. Imati svoj tim je nešto što bi me zaokupilo, onda bi mi porasla strast za natjecanjem.

8. Imati svoju ložu na Old Traffordu

To je zapravo za Ann. Ona obožava Manchester United i moram je usrećiti. Nije moja neka opsesija, ali priznajem da se divim kako Alex Ferguson zna s ljudima.

9. Skakanje padobranom

Barem bih jednom u životu želio skočiti padobranom, ali iz potpuno ispravnog zrakoplova. Želio bih znati kakav je osjećaj kada padaš ravno na zemlju. To bih zaista želio! Da!

10. Kajak u Skandinaviji

Veslanje tamo bi bilo stvarno fascinantno, iako sam samo vidio slike. Zašto Skandinavija? Privlači me njena divljina i udaljenost od svijeta. Volim udaljena mjesta.

Piše: Adam Hay-Nicholls, MWN
22.07.2009. 10:29:26
Novi komentar
nužno
nužno