Lifestyle GASTRO
bubbles, bubbles

Zašto je šampanjac tako poseban?

objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci

Ključ je u mjehurićima! Tim europskih istraživača zaključio je da mjehurići šampanjca čine više od samog puckanja na nosu - oni stvaraju maglicu koja naglašava aromu… više »

ludi ameri

Novo hit piće su kokteli od mesa i sira

objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci

Za koktel Baconcello barmena Adama Segera potrebno je skuhati slaninu, očistiti je od masti i narezati na komadiće. Slaninu potom treba zaliti votkom i pustiti je da se natapa 72 sata. Seger… više »

najslađi užitak

Švicarci smišljaju idealnu čokoladu - ne deblja i ne topi se

objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci

Švicarski znanstvenici istražuju kako napraviti čokoladu koja sadrži manje kalorija i ne topi se do temperature od 55 stupnjeva Celzijevih. Iz kompanije Barry Callebaut, poznatog… više »

Skupo i fino

Odabrana najbolja vina na svijetu

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Međunarodno priznati poznavaoci vina, Pekka Nuikki, Essi Avellan, Juha Lihtonen, Jan-Erik Paulson i Ralf Frenzel, proveli su opsežnu degustaciju najkvalitetnijih vina te sastavili prvu rang… više »

DOBRA STARA PIZZA

Margarita slavi 120. rođendan

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Porema predaji, talijanska kraljica Margarita Savojska 1889. godine zamolila je najpoznatijeg napuljskog pizza majstora Raffaelea Esposita Brandija, da nahrani gladni narod. Kuhar je za tu… više »

GRRRRIC

Najbolji okus čipsa je - engleski doručak

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Čips nazvan "engleski doručak", s okusom slanine, kobasice i kečapa, pobjednik je ankete u kojoj je sudjelovalo više od milijun Britanaca i Iraca, koji su najlošijim ocijenili… više »

goli kuhar

Jamieva kuhinja za djecu

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Jamie Oliver živi u kući punoj žena. Njegova supruga - prelijepa Jools - davno je izjavila da nema blage veze kako se kuha jaje i da nema namjeru to naučiti kad je njen suprug tako dobar u… više »

9. 4. 2009.

Knjiga dana - Kolači: Recepti za pripremanje jedinstvenih i ukusnih kolača

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Ideja o kolaču povezana je s pričom koja vuče korijenje iz davnih vremena. U mitologiji su se bogovi hranili nektarom i ambrozijom na bazi voća i meda. Međutim, manje je poznato da su mnogi… više »

dobar tek

Sreća zvana sladoled

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Prema starim zapisima, sladoled potječe iz Kine gdje se pripremao kao ledeni napitak od voćnih sokova i snijega, a tek se poslije u njegovoj pripremi počelo koristiti i mlijeko. U srednjem… više »

Biser mora 2009

Torta Makarana i ostali specijaliteti

objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Podjelom nagrada i priznanja završena je večeras u Makarskoj gastronomska manifestacija "Biser mora 2009" što ju je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stipe… više »

Recept za Valentinovo

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Izrežite polovicu svježeg korjena đumbira (veličine palca) na tanke ploške. Pomiješajte ih sa šest žlica rižinog octa, jednom na tanko narezanom ljutom papričicom s koje… više »

znanstvenici otkrili

Pečeni krumpir miriši na karamele, luk i dasku za glačanje

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Neodoljiv miris pečenog krumpira mješavina je vonja karamele, luka i daske za glačanje, zaključila je ekipa britanskih znanstvenika u istraživanju po narudžbi Vijeća za krumpir,… više »

Talijani žele zaštititi 'prosecco'

objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Vinari iz sjeverne Italije najavili su da će u Bruxellesu pokrenuti kampanju kako bi zaštitili identitet "prosecca". Konzorcij 150 vinara iz pokrajine… više »

Skupocjeni bijeli tartuf

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Unatoč gospodarskoj krizi talijanski bijeli tartuf težak nešto preko 1 kg prodan je na međunarodnoj dražbi za 200.000 dolara. Cijenjena gljiva otišla je drugu godinu zaredom… više »

za hedoniste

3. Međunarodni festival vina i kulinarstva

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstavlja oko 800 vina na dvodnevnom 3. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva koji se održava u zagrebačkom hotelu The Regent… više »