Lifestyle GASTRO

Vinopedia na Internetu

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Kapitalno enološko izdanje "Velikoga vinogradarsko-vinarskoga leksikona" jednog od najpoznatijih hrvatskih enologa i vinskih publicista Ivana Sokolića, nakon što je… više »

Dani mladoga maslinovog ulja

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

U Vodnjanu nedaleko od Pule danas su svečano otvoreni 4. dani mladoga maslinovog ulja na kojima se okupilo pedesetak maslinara. Pod šatorom od 800 četvornih metara bit će predstavljeno… više »

festa od uja

2. Festival maslinovog ulja u Zagrebu

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Na 2. Festivalu maslinovog ulja, koji se od danas do 20. studenog održava u Zagrebu, predstavlja se 30-tak proizvođača iz čitave Hrvatske. Festival je prilika da se najbolja hrvatska ulja… više »

Vino od 40 tisuća dolara za bocu

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Obožavatelji vina iz cijele Azije pokazali su kako njihova ljubav prema dobroj berbi nije podložna svjetskoj recesiji, odlučivši izdvojiti gotovo 40 tisuća dolara za svaku rijetku… više »

Slasne grimizne rajčice

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Genetski modificirane rajčice obogaćene antioksidansima, čija je boja potamnjela do grimizne, produljile su život miševima sklonim obolijevanju od raka, prema istraživanju znanstvenika… više »

Soja sos loš za srce

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Prehrana bogata voćem i povrćem smanjuje opasnosti od srčanih tegoba, a slana i pržena hrana ih povećavaju, bez obzira o kojem se kontinentu radilo, prema međunarodnom istraživanju… više »

Yummy

Počela kuharska Olimpijada

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Najveće svjetsko natjecanje u umijeću kuhanja u kojem sudjeluju profesionalni kuhari iz više od 50 država započelo je ovog vikenda u njemačkom gradu Erfurtu. Na Međunarodnom natjecanju… više »

Crno vino za zdravlje

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Crno vino, ali ne i bijelo, može smanjiti opasnost od bolesti raka pluća u bivših i sadašnjih pušača, pokazala je nova studija. Vjerojatnost da pušači koji su pili… više »

Najzdravije namirnice svijeta

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U povodu hrvatskog izdanja opsežnog vodiča za uravnoteženu prehranu "Najzdravije namirnice svijeta", njezin autor George Mateljan idućih će mjesec dana gostovati u Zagrebu i Splitu,… više »

Nikada ne kuham po receptima

objavljeno prije 16 godina

Za mlađe generacije, koje ne znaju da Rene Bakalović nije uvijek pričao o čarima hrvatske kuhinje i općenito dobre spize, potrebno je reći da iza najpoznatijeg hrvatskog gastronomada stoje… više »

Jelovnik

Slatko

objavljeno prije 16 godina

Naš slastičar Prva asocijacija na slastičarnicu s tradicijom za mnoge je ‘Horak’. Još 1929. Jaroslav Horak je otvorio slastičarnicu u Preradovićevoj ulici koja se… više »

Jelovnik

Lagano, lagano

objavljeno prije 16 godina

Naš kuharDino Galgavano svoje, za ovo podneblje neobično prezime, duguje ocu Sicilijancu, a ljubav prema kuhanju majci Virovitičanki. No, često ističe da se u njihovoj kući… više »

Gastro svijet

Restorani s najboljim pogledom

objavljeno prije 16 godina

Restorani koji su se udobno smjestili na vrhu zgrade ili tornja oduvijek su bili atraktivni, ali, naravno, nisu svi uspjeli jednako spojiti ugodno oku i nepcu. Časopis ‘Food and… više »

Gastropis - Tunis

Ljuta papričica za ljubav

objavljeno prije 16 godina

Sunce, more, masline, mediteranski šušur, uzbudljiva pustinja, kulinarski specijaliteti za prste polizati, najbolje maslinovo ulje na svijetu i još bolje vino. To je… više »

Osvježenje i zabava

Protresi me, popij me i... zavedi me

objavljeno prije 16 godina

Zima je iza nas. Kako se najbolje osvježiti? Jedno od najpopularnijih pića koje se konzumira kada postane prevruće su kokteli. Većina ljudi zna što su kokteli, ali odakle nam dolaze,… više »