« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SVAKAKO ISPROBAJTE

5 ukusnih i jednostavnih vegetarijanskih recepata

Isprobajte ove vegetarijanske recepte koji, osim što su ukusni i vrlo hranjivi, jednostavni su i za pripremu

Sendvič s grilanim povrćem
Više o

žitarice

,

povrće

,

zelena tehnologija

1. Talijanska pita od špinata

Vrijeme pripreme: 10 min.

Vrijeme kuhanja: 38 min.

Sastojci

1 žlica maslinovog ulja

2 poriluka srednje veličine, samo bijeli dio, tanko narezan

1 kutija gotovog špinata

1 šalica bijele riže

3 velika jaja

1 šalica parmezana

pola čajne žličice sušenog mažurana

sol, papar

Zagrijte ulje na laganoj vatri, dodajte poriluk. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. U zdjeli pomiješajte poriluk, špinat, rižu, jaja, 3/4 šalice parmezana, mažuran, sol i papar. Smjesu prebacite u lim za pečenje i pospite preostalim parmezanom. Pecite na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 min. Poslužite toplo, servirano u trokute.

2. Sendvič s grilanim povrćem

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja: 14 min.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica aceta balsamica

sol, papar

4 komada neke vrste gljiva (vrganji, bukovače, mogu i šampinjoni)

1 manji svežanj šparoga

1 velika crvena paprika

4 kriške kruha

100 grama ovčjeg sira

U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamico, sol i papar. Premažite gljive, šparoge i papriku tom mješavinom. Grilajte povrće oko 10-12 minuta, a zatim dodajte kruh dok ne postane topao. Lagano grilane šnite kruha premažite ovčjim sirom, dodajte gljive i povrće, te poslužite toplo.

3. Tagliatelle s povrćem i plavim sirom

Vrijeme pripreme: 10 min.

Vrijeme kuhanja: 15 min.

Sastojci

200 grama tagliatella (rezanaca) od špinata

200 grama brokule

200 grama cvjetače

150 grama plavog sira

muškatni oraščić

sol i papar

U velikoj posudi lagano posolite vodu i skuhajte tjesteninu al dente, slijedeći upute na pakiranju. Dodajte brokulu i cvjetaču posljednje 3 minute kuhanja. Ocijedite. Na laganoj vatri rastopite sir, mješajte dok ne postane gusta smjesa. Dodajte tjesteninu i povrće i pomješajte kako bi se sastojci povezali. Začinite oraščićima, soli i paprom te poslužite.

4. Pogačice od rajčice

Vrijeme pripreme: 12 min.

Vrijeme kuhanja: 12 min.

Sastojci

1 srednja rajčica

2 šalice brašna

1 žlica praška za pecivo

1 šalica malomasnog jogurta

2 žlice nasjeckane ljutike

1 žlica nasjeckane osušene rajčice

maslinovo ulje, sol

U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, manjoj posudi kombinirajte jogurt i ulje, dok ne dobijete glatku smjeru. Dodajte svježu rjačicu, ljutiku i sušenu rajčicu u mješavinu brašna. Napravite tijesto te oblikujte 12 pogačica. Pecite na oko 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, 12 minuta. Poslužite toplo.

5. Paprike punjene kus-kusom

Vrijeme pripreme: 20 min.

Vrijeme kuhanja: 30 min.

Sastojci

6 velikih paprika (crvene, žute, zelene)

1 mala tikvica, nasjeckana

2 režnja češnjaka

1 žlica limunovog soka

2 šalica kuhanog kus-kusa

1 konzerva slanutka

1 rajčica, nasjeckana

pola šalice smrvljenog feta sira

origano, sol, papar

Odrežite vrhove paprikama. Očistite od sjemenki. U posudi na ulju popržite tikvicu i češnjak, dodajte sok od limuna. Kuhajte oko minutu te maknite s vatre. Dodajte kus-kus, slanutak, rajčicu, sir i začine. Napunite svaku papriku smjesom te pecite u pečnici na oko 200 stupnjeva oko 20 minuta.

22.11.2011. 14:36:00
Novi komentar
nužno
nužno