5 ukusnih i jednostavnih vegetarijanskih recepata
Isprobajte ove vegetarijanske recepte koji, osim što su ukusni i vrlo hranjivi, jednostavni su i za pripremu
Vrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja: 38 min.
Sastojci
1 žlica maslinovog ulja
2 poriluka srednje veličine, samo bijeli dio, tanko narezan
1 kutija gotovog špinata
1 šalica bijele riže
3 velika jaja
1 šalica parmezana
pola čajne žličice sušenog mažurana
sol, papar
Zagrijte ulje na laganoj vatri, dodajte poriluk. Pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. U zdjeli pomiješajte poriluk, špinat, rižu, jaja, 3/4 šalice parmezana, mažuran, sol i papar. Smjesu prebacite u lim za pečenje i pospite preostalim parmezanom. Pecite na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 min. Poslužite toplo, servirano u trokute.
2. Sendvič s grilanim povrćem
Vrijeme pripreme: 15 min.
Vrijeme kuhanja: 14 min.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica aceta balsamica
sol, papar
4 komada neke vrste gljiva (vrganji, bukovače, mogu i šampinjoni)
1 manji svežanj šparoga
1 velika crvena paprika
4 kriške kruha
100 grama ovčjeg sira
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamico, sol i papar. Premažite gljive, šparoge i papriku tom mješavinom. Grilajte povrće oko 10-12 minuta, a zatim dodajte kruh dok ne postane topao. Lagano grilane šnite kruha premažite ovčjim sirom, dodajte gljive i povrće, te poslužite toplo.
3. Tagliatelle s povrćem i plavim siromVrijeme pripreme: 10 min.
Vrijeme kuhanja: 15 min.
Sastojci
200 grama tagliatella (rezanaca) od špinata
200 grama brokule
200 grama cvjetače
150 grama plavog sira
muškatni oraščić
sol i papar
U velikoj posudi lagano posolite vodu i skuhajte tjesteninu al dente, slijedeći upute na pakiranju. Dodajte brokulu i cvjetaču posljednje 3 minute kuhanja. Ocijedite. Na laganoj vatri rastopite sir, mješajte dok ne postane gusta smjesa. Dodajte tjesteninu i povrće i pomješajte kako bi se sastojci povezali. Začinite oraščićima, soli i paprom te poslužite.
4. Pogačice od rajčice
Vrijeme pripreme: 12 min.
Vrijeme kuhanja: 12 min.
Sastojci
1 srednja rajčica
2 šalice brašna
1 žlica praška za pecivo
1 šalica malomasnog jogurta
2 žlice nasjeckane ljutike
1 žlica nasjeckane osušene rajčice
maslinovo ulje, sol
U srednjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, manjoj posudi kombinirajte jogurt i ulje, dok ne dobijete glatku smjeru. Dodajte svježu rjačicu, ljutiku i sušenu rajčicu u mješavinu brašna. Napravite tijesto te oblikujte 12 pogačica. Pecite na oko 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, 12 minuta. Poslužite toplo.
5. Paprike punjene kus-kusom
Vrijeme pripreme: 20 min.
Vrijeme kuhanja: 30 min.
Sastojci
6 velikih paprika (crvene, žute, zelene)
1 mala tikvica, nasjeckana
2 režnja češnjaka
1 žlica limunovog soka
2 šalica kuhanog kus-kusa
1 konzerva slanutka
1 rajčica, nasjeckana
pola šalice smrvljenog feta sira
origano, sol, papar
Odrežite vrhove paprikama. Očistite od sjemenki. U posudi na ulju popržite tikvicu i češnjak, dodajte sok od limuna. Kuhajte oko minutu te maknite s vatre. Dodajte kus-kus, slanutak, rajčicu, sir i začine. Napunite svaku papriku smjesom te pecite u pečnici na oko 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Novi komentar