Lifestyle GASTRO
FFDR-V1004

Robot za kebab glavna atrakcija na prvoj izložbenoj manifestaciji o toj hrani

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Vlasnik robota za rezanje mesa "FFDR-V1004" Ahmet Kalyoncu uvjeren je da će njegov robot iz temelja promijeniti industriju kebaba koja je proteklog vikenda održala prvi izložbeni salon u… više »

JEDITE ZDRAVO

5 skrivenih, a korisnih učinaka rajčice

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Od korisnih učinaka za srce, pa do zaštite tijela od različitih oblika raka, rajčica je felksibilno voće koje je jeftino i ukusno. 5. Održava zdrave kosti - osim što pomaže… više »

KRAJ SPECIJALITETA

Dubai krenuo u primjenu zabrane alkohola u jelima

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Vlasnike restorana u Dubaiju gradska je uprava izvijestila da u pripremi jela više neće moći koristiti alkohol, objavio je u ponedjeljak tamošnji list The National. Zabrana je… više »

MILIJUNSKI BIZNIS

9 najuspješnijih lanaca brze hrane

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Brz rast ove industrije u proteklih 30 godina bio je rezultat ekonomskih promjena koje su prisilile više žena da traže posao izvan kuće. Pogledajte koji su 9 najuspješnijih… više »

PROMOCIJA

Hrvatska vina na međunarodnom sajmu "ProWein 2010."

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) 28 hrvatskih proizvođača vina predstavit će se na Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića "ProWein 2010.", koji se održava od 21. do… više »

BOGATSTVO OKUSA

Znate li koji je najbolji sir na svijetu?

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Suci u Madisonu pohvalili su gruyere za njegovu kremastu teksturu i blagu voćnu aromu. Pobjednički sir proizveo je Fragniere Cedric iz Kirchberga u Švicarskoj. Drugo mjesto također je… više »

ŽESTICE

Koja je razlika između whiskeyja i scotcha?

objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Heather Greene, brand menadžerica poznate marke Glenfiddich i jedna od rijetkih stručnjakinja za ženske whiskeyje za Metro World News objašnjava kako ispravno naručiti i ispijati… više »

EKSKLUZIVNA ULJA

Najskuplja maslinova ulja na svijetu

objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Lambda (966 kuna/0.75l) Premium maslinovo ulje koje dolazi iz Grčke široko je prihvaćeno od zvijezda i elitnih restorana. Ulje s Krete proizvodi se u limitiranim količinama,… više »

SRTUČNJACI UVJERAVAJU

Smrznuto povrće bolje je od svježega

objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Prema "najsvježijem" istraživanju, smrznuto povrće može biti hranjivije i kvalitetnije od svježeg koje kupujete na tržnicama i u trgovačkim centrima. Dok svježe povrće stigne do stola u… više »

JESTIVI IPHONE

Jeste li probali iSandwich?

objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Što bi pripremili da vam se Steve Jobs najavi na večeri? Možda iSandwich 4G? Fanatični obožavatelji Applea svoje mobilne ljubimce vole toliko jako da bi ih najradije pojeli pa su… više »

SPECIJALITETI

Kušajte delicije na Zagreb Wine Gourmet Festivalu preko vikenda

objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Treće izdanje Zagreb Wine Gourmet Festivala  održat će se 12. i 13. veljače 2010., u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Festival će predstaviti najbolje hrvatske i… više »

Kupujmo Hrvatsko

NATURA CROATICA- pet godina sa vama!

objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Danas lako prepoznatljiva trgovina prirodnih hrvatskih delikatesa i gastronomskih suvenira pod imenom „Natura Croatica", osnovana je u siječnju 2005. godine kao prvi mjesto u Zagrebu… više »

UZ ARAPSKU POMOĆ

Izrael nadjačao Libanon u 'ratu humusom'

objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Libanon i Izrael su službeno u ratu već šest desetljeća no, u posljednje se vrijeme nadmeću u pripravljanju humusa, namaza od slanutka koji na Bliskom istoku predstavlja jednu od… više »

GURMANSKA PROCJENA

Tuna prodana za rekordnih 175.000 dolara

objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Tuna je težila 232 kg, što je skoro četri puta više od težine prosječnog Japanca. Uhvaćena je sjeverno od glavnog japanskog otoka Honshua, u vodama koje su poznate po… više »

CRVENO ILI BIJELO

Rasvjeta može utjecati na okus vina

objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Već je otprije poznato da boja određenog pića može utjecati na njegov okus. No, znanstvenici s Instituta za psihologiju Gutenbergovog sveučilišta u Mainzu otkrili su i da rasvjeta… više »