Lifestyle GASTRO
KUHARICA

Recepti u kojima je glavni sastojak – sperma

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Desert na fotografiji na prvi pogled izgleda primamljivo, ali pogled na sastojke otkriva neugodnu istinu - glavni sastojak je ljudska sperma, a recept je objavljen u kontroverznoj knjizi… više »

VEGGYDAY

Gradovi uvode vegetarijanski dan u tjednu za sve

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Veggyday, odnosno dan u tjednu u kojem se u cijelom gradu ne jede meso, postaje sve popularniji u svijetu. Njemački grad Bremen inicijativu je pokrenuo još u siječnju ove godine, a u… više »

RECEPTI I DEGUSTACIJE

Radionica veganskog kuhanja 10. rujna u Zagrebu

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Prijatelji životinja organiziraju besplatnu vege radionicu kuhanja na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava kako bi najavili ZeGeVege festival održivog življenja. Radionica će se održati tjedan… više »

JADNE ŽIVOTINJE

Jedemo puno previše mesa

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Vegetarijanci manje štete okolišu od ljudi koji jedu mesu, a masovan prelazak na vegetarijanstvo mogao bi poboljšati život na Zemlji. Navedene provokativne teze postavio… više »

BOGATSTVO OKUSA

Ugasite žeđ, a i glad prženim pivom

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Naime, pivo je smješteno u tijestu koje se zatim prži u ulju na 375 stupnjeva oko 20 sekundi, što je vrijeme dovoljno da se alkohol očuva. Kada gost zagrize u vruće tijesto… više »

KINOOKUS

Prvi Gastronomski Filmski Festival u Hrvatskoj

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

Prvi međunarodni Gastronomski Filmski Festival u Hrvatskoj pod nazivom Kinookus koji organizira istoimena udruga u suradnji s Festivalom "Slow Food on Film" održat će se u Stonu od 16. do 19.… više »

LOŠA ŠALA, ILI?

Novo u restoranskoj ponudi - ljudsko meso

objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci

U Berlinu bi se početkom rujna trebao otvoriti novi restoran, a navodni specijalitet kuće bit će ljudsko meso. Radi se o brazilskom 'flime restaurante' koji otvara prvi restoran u Europi i… više »

UNAGI

Zaboravite na sladoled, u Japanu se osvježavaju jeguljama

objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci

Zaboravite na sladoled. Rastuće ljetne temperature u Japanu znače samo jedno - vrijeme je za konzumaciju jegulja! Nacija tradicionalno jede ogromne količine ove zmijolike ribe tijekom vlažnih… više »

COOL RECEPTI

Osvježite se pomoću borovnica

objavljeno prije 14 godina

Iskušajte jedan od ovih osvježavajućih ljetnih recepata... Sorbet od borovnice i limuna - prirodna slatkoća borovnica daje svježi okus ovom niskokaloričnom desertu. Bogat je… više »

SNAGA ZAJEDNIŠTVA

Djeca koja jedu s roditeljima manje se debljaju

objavljeno prije 14 godina

Djeca koja redovito sjede s roditeljima tijekom objeda jedu više povrća i mršavija su od svojih vršnjaka koji nemaju takve životne navike, tvrdi novo istraživanje… više »

Jamnica unosi ravnotežu u svaki obrok

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Jamnica je gazirana prirodna mineralna voda, izvorne čistoće, kristalne bistrine i pitkosti. U njezinim su blagodatima uživali još Kelti tisuću godina prije Krista. Zahvaljujući carici… više »

(NE)ZDRAV UŽITAK

Europa proglasila rat Nutelli

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Ako je suditi po najavama iz Europske unije, popularni čokoladni namaz i desert broji svoje posljednje dane. Političari EU najavili su, naime, stroga pravila reklamiranja hrane koja bi iz… više »

MRŠAVITE ZDRAVO

Dukan dijeta – recepti za juhe

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Dukan dijeta, kao i sve ostale, zahtijeva ne samo volju i disciplinu nego i vještinu kuhanja koja je ponekad na nešto višoj razini od uobičajenih dnevnih jela.… više »

PRIJE 200 GODINA

Kako su nastale konzerve?

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

Hedonosti nisu veliki ljubitelji hrane koja dolazi iz limenke, a konzerve otvaraju samo kada baš moraju. No, predrasude prema hrani iz konzerve zapravo su neutemeljene jer ona… više »

TKO ŽELI PROBATI?

7 najčudnijih sladolednih okusa

objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec

1. Cold Sweat (Hladan znoj) - mliječni sladoled, ljuti umaci , hanabero čili, pequin papričice te tajlandske čili papričice. Vlasnik slastičarne koja ovo nudi zahtjeva potpis kušača da… više »