Lifestyle STANOVANJE
proljetna generalka

Kvaliteta stanovanja u boji

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Već i vrapci na granama znaju da boje utječu na naše živote. Stoga pripazite pri uređenju svog doma i pomoću boja na zidovima popravite kvalitetu boravka u njemu. Boje vas mogu… više »

Organizirajte mjesto za hobi u domu i prepustite se uživanju

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Željeli biste se opustiti nakon napornog radnog dana, no za dodatne aktivnosti izvan kuće je premalo vremena. Organizirajte hobi prostor u vlastitom domu i uživajte kada god to poželite.… više »

zdravlje u vrtu

Brusnica - voćni grm koji čuva organizam

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Brusnica je voćni grm koji spada u porodicu Eriaceae. Njezina prirodna staništa su vlažni, šumski predjeli sjevernih krajeva Amerike i Europe. Postoje dvije vrste brusnica:… više »

Mnogo cvijeća i mirisa u spavaćoj sobi

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Uobičajeno pravilo da se cvijećem uredi samo dnevna soba, čini se, nije točno. Aromaterapija u spavaćoj sobi učinit će čuda. Ako želite ugodnije snove, stavite u spavaću sobu nešto… više »

Zidne naljepnice inspirirane prošlošću

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Tisak je nulti stupanj dizajna. Francuska tvrtka  Harmonie Interieure osmislila je seriju zanimljivih zidnih naljepnica inspiriranih starim tiskarskim slovima. Kolekcija se zove Temos… više »

Kreativna igra s tapetama

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Iako je bilo razdoblja kada su bile više ili manje u trendu, možemo reći da su zidne tapete oduvijek bile neizostavni dio uređenja interijera. Današnji trendovi ponovno nameću… više »

Namještaj za osnovnoškolca

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Bez obzira na to kako financijski teška vremena bila, roditelji će uvijek nastojati svojoj djeci priuštiti najbolje i najkvalitetnije. Pogotovo ako je riječ o maloj djeci koja… više »

Zavjese - ukras doma

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Trendovi zastarijevaju i ponovo se vraćaju. To ne vrijedi samo za modu. Jednake promjene se događaju i u svijetu zavjesa i dekora.Načini prekrivanja prozora su se mijenjali kroz povijest i… više »

Staklo u interijeru

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Primjena stakla u opremanju modernih interijera je gotovo obavezna. Svojom transparentnošću, mogućnostima obrade i oblikovanja, staklo se nametnulo kao materijal idealan za uređivanje… više »

PRAVI SAVJETI

Kako urediti potkrovlje

objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

Prostori u potkrovlju ističu se atraktivnošću i osobitošću pa su vrlo privlačni za stambene prostore. No, atraktivnost nosi i izazove vezane uz uređenje i opremanje, zbog kosih… više »

AZE Design - ironija naše svakodnevice

objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

Anna Kotowicz i Arthur Puszkarezics iz  poljske tvrtke AZE design, s dozom ironije i vidljivog talenta, realizirali su dva različita, ali u isto vrijeme komplementarna projekta … više »

ARHITEKTURA

Obiteljska kuća koja se spojila s prirodom

objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Casa Aquino meksičkog arhitekta Augusta Fernandeza Masa, obiteljska je kuća koja se nalazi u području gdje su na snazi stroge mjere za očuvanje okoliša. Zbog terena na padini bilo je… više »

Zara Home - brend za sve generacije

objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Svijet dizajna interijera posljednjih je godina puno više od običnog ‘štancanja’ namještaja u klasičnom, orijentalnom, mediteranskom, modernom ili nekom… više »

Jaime Hayon

Španjolac koji je dizajn interijera pretvorio u umjetnost

objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Kada bi trebali nabrojiti najavangardnije dizajnere današnjice, među njima bi se sigurno našao i Jaime Hayon. Svestrani umjetnik rođen je u Madridu 1974. godine. Karijeru je… više »

Umjetnost oplemenjena Indijom

objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Indijka Nipa Doshi i Škot Jonathan Levien sreli su se sredinom devedesetih u Londonu, na Royal College of Art koji su oboje pohađali. Pet godina kasnije udružili su se na više… više »