« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina
SAVJETI

Sačuvajte namještaj jednostavnim trikovima

Kako sačuvati namještaj i održati mu što bolji izgled u krizna vremena postaje sve važnije, kako ne biste morali trošiti novac na kupovinu novog

Namještaj od ratana ili bambusa može se lako obnoviti
Namještaj od ratana ili bambusa može se lako obnoviti (Arhiva)
Više o

namještaj

,

trikovi

,

čišćenje namještaja

,

drveni namještaj

,

laneno ulje

Produljiti rok trajanja namještaja i očuvati njegov izgled u ova krizna vremena jedna je od stvari kojoj bi trebalo posvetiti dosta pažnje.

Sve su popularniji trikovi kojima su se služile naše bake, pa se tako drveni namještaj treba redovito brisati suhom krpom da se skine prašina, a dva puta godišnje trebalo bi ga dobro istrljati lanenim uljem.

Vrtni namještaj od bambusa ili ratana izgledat će kao novo ako ga operete u slanoj vodi, osušite i nakon toga premažete sredstvom za laštenje parketa. Garniture i komade namještaja od pruća ili šiblja povremeno je dobro očistiti krpicom namočenom u mlijeko, pa zatim istrljati lanenim uljem u slučaju da je lakiran.

Zanimljive i korisne savjete možete potražiti i na Forumu na temi Izrada namještaja, gdje ima prilična količina praktičnih ideja kako popraviti stari namještaj i učiniti ga ponovno atraktivnim.

Kauče koji su presvučeni tkaninama treba redovito usisavati kako se prašina ne bi uvukla preduboko, jer će tkanina tako izgubiti boju i dobiti masan izgled, a ista će se stvar dogoditi i s tepisima koje treba redovito, jednom godišnje dobro istresti.

25.05.2014. 11:05:00
Novi komentar
nužno
nužno