« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Užina u čaši koja će vas osnažiti i zasititi

Predlažemo sjajan napitak koji će napraviti sve što treba - napuniti vas mineralima, vitaminima i vlaknima, dati vam dovoljno energije i koncentracije

Zeleni smoothie za užinu
Zeleni smoothie za užinu (FreeDigitalPhotos)
Više o

voće

,

povrće

,

jabuka

,

špinat

,

kelj

,

krastavac

,

smoothie

Zdrav međuobrok vrlo je važan tijekom jutra kako bismo ostali siti do ručka, a istovremeno puni energije. No, treba pripaziti i na kalorije, pa predlažemo sjajan napitak koji će napraviti sve što treba - napuniti vas mineralima, vitaminima i vlaknima, dati vam dovoljno energije i koncentracije, a neće vam opteretiti želudac.

Užina iz snova:

Sastojci:

jabuka
krastavac
mala glavica salate
250 g špinata
par kapi limuna

Priprema:

Ne može biti jednostavnija - sve ubacite u blender i usitnjavajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu i popijte.

Zašto baš ovi sastojci? Evo razloga:

Jabuka - prepuna je kalija i aminokiselina te sadrži više od 10 posto dnevne količine vlakana, brojne vitamine i minerale, kao i pektin i polifenole koji će sniziti razinu kolesterola, poboljšati koncentraciju i pamćenje, a pomoći će vam i skinuti koji kilogram. 

Kelj - bogat mineralima (kalcij, magnezij, mangan i željezo), vitaminima A, B, C i K, a uz to ima i beta-karotena i luteina. Karotenoidi su snažni antioksidansi koji štite stanice i sprječavaju štetne učinke UV zračenja.  

Krastavac - pun je vitamina C, K, B kompleksa, riboflavina, niacina i kolina, od minerala sadrži kalij, fosfor, kalcij, magnezij, željezo, cink, mangan, bakar i selen. Uz sve to sadrži vlakna i beta karoten, pa će potaknuti rad bubrega i žuči i ukloniti toksine iz tijela. 

Špinat - prepun kalija, kalcija, magnezija, mangana i željeza, vitamina A, B6, C i E kao i klorofila koji će obnoviti crvene krvne stanice i vratiti vam energiju. 

21.10.2015. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno